Passa al contingut principal

Mona de Pasqua 2012

Després d'uns quants mesos sense escriure, us presento la mona que he fet.

Com anava amb una mica de pressa he fet servir una base de pastís ja comprada, tot i que no estava malament és millor quan és casolana.

La recepta de la gema l'he tret del bloc de la cuina de casa, estupenda, que alhora, és una recepta d'en Carlos Valencia, un bloc de pastisseria que el trobo impressionant, tot i que la propera faré més quantitat, m'encanta la gema i aquesta recepta la trobo ideal.


Ingredients 
un base de pastís o un pa de pessic fet amb la recepta del iogurt o la que us agradi o feu servir normalment.
Pel farcit
1/2 pot de melmelada de taronja amarga

Per la Gema ( la "Yema")
A la propera, faré més quantitat. Per aquesta:
3 ous
la mateix quantitat de sucre que el pes dels ous
15 gr de maizena
90 gr d'aigua mineral
Barrejar els ous amb l'aigua. I el sucre amb la maizena. Abocar tot plegat en un pot al foc , sense deixar de remenar, fins que espesi. Abocar de seguit en una plata freda.

Per l'almívar
1 got de suc de taronja
el mateix pes de sucre
1/4 de got de conyac

Fer bullir el suc de taronja amb el conyac i el sucre, fins que agafi textura de xarop. Retirar i refredar

A part: crocant (Vahine), ous de xocolata (marca lindt), ninos, plomes, flors de sucre (Vahine) etc..

Per muntar la mona:
partir la base del pastís en 3. Disposar una capa, regar en part de l'almívar i cobrir amb la melmelada. Col.locar el segon pis, regar amb l'altre part de l'almívar i cobrir amb part de la gema. Tapar amb el tercer pis. Cobrir amb la resta de la gema, i adornar. Guardar a la nevera fins que s'arrefredi.

Espero que us hagi agradat :-)











Tallant la mona :-)

Comentaris

Gemma ha dit…
Felicitats, t'ha quedat sensacinal!!!!!!!!!
La recepta de la yema és molt fàcil, oi? :)
I l'any que ve has de fer el pa de pessic, je je ej... ;)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que...

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p...