Després d'uns quants mesos sense escriure, us presento la mona que he fet.
Com anava amb una mica de pressa he fet servir una base de pastís ja comprada, tot i que no estava malament és millor quan és casolana.
La recepta de la gema l'he tret del bloc de la cuina de casa, estupenda, que alhora, és una recepta d'en Carlos Valencia, un bloc de pastisseria que el trobo impressionant, tot i que la propera faré més quantitat, m'encanta la gema i aquesta recepta la trobo ideal.
Ingredients
un base de pastís o un pa de pessic fet amb la recepta del iogurt o la que us agradi o feu servir normalment.
Pel farcit
1/2 pot de melmelada de taronja amarga
Per la Gema ( la "Yema")
A la propera, faré més quantitat. Per aquesta:
3 ous
la mateix quantitat de sucre que el pes dels ous
15 gr de maizena
90 gr d'aigua mineral
Barrejar els ous amb l'aigua. I el sucre amb la maizena. Abocar tot plegat en un pot al foc , sense deixar de remenar, fins que espesi. Abocar de seguit en una plata freda.
Per l'almívar
1 got de suc de taronja
el mateix pes de sucre
1/4 de got de conyac
Fer bullir el suc de taronja amb el conyac i el sucre, fins que agafi textura de xarop. Retirar i refredar
A part: crocant (Vahine), ous de xocolata (marca lindt), ninos, plomes, flors de sucre (Vahine) etc..
Per muntar la mona:
partir la base del pastís en 3. Disposar una capa, regar en part de l'almívar i cobrir amb la melmelada. Col.locar el segon pis, regar amb l'altre part de l'almívar i cobrir amb part de la gema. Tapar amb el tercer pis. Cobrir amb la resta de la gema, i adornar. Guardar a la nevera fins que s'arrefredi.
Espero que us hagi agradat :-)
Com anava amb una mica de pressa he fet servir una base de pastís ja comprada, tot i que no estava malament és millor quan és casolana.
La recepta de la gema l'he tret del bloc de la cuina de casa, estupenda, que alhora, és una recepta d'en Carlos Valencia, un bloc de pastisseria que el trobo impressionant, tot i que la propera faré més quantitat, m'encanta la gema i aquesta recepta la trobo ideal.
Ingredients
un base de pastís o un pa de pessic fet amb la recepta del iogurt o la que us agradi o feu servir normalment.
Pel farcit
1/2 pot de melmelada de taronja amarga
Per la Gema ( la "Yema")
A la propera, faré més quantitat. Per aquesta:
3 ous
la mateix quantitat de sucre que el pes dels ous
15 gr de maizena
90 gr d'aigua mineral
Barrejar els ous amb l'aigua. I el sucre amb la maizena. Abocar tot plegat en un pot al foc , sense deixar de remenar, fins que espesi. Abocar de seguit en una plata freda.
Per l'almívar
1 got de suc de taronja
el mateix pes de sucre
1/4 de got de conyac
Fer bullir el suc de taronja amb el conyac i el sucre, fins que agafi textura de xarop. Retirar i refredar
A part: crocant (Vahine), ous de xocolata (marca lindt), ninos, plomes, flors de sucre (Vahine) etc..
Per muntar la mona:
partir la base del pastís en 3. Disposar una capa, regar en part de l'almívar i cobrir amb la melmelada. Col.locar el segon pis, regar amb l'altre part de l'almívar i cobrir amb part de la gema. Tapar amb el tercer pis. Cobrir amb la resta de la gema, i adornar. Guardar a la nevera fins que s'arrefredi.
Espero que us hagi agradat :-)
Tallant la mona :-)
Comentaris
La recepta de la yema és molt fàcil, oi? :)
I l'any que ve has de fer el pa de pessic, je je ej... ;)