Passa al contingut principal

Coca de recapte amb sardines curades casolanes: Dimecres de cendra

Ahir era Dimecres de cendra, o també conegut com el dia de la sardina. 
Vaig preparar aquesta coca per variar una miqueta :-)
Les sardines han estat curades per la mama pollet. Compra les sardines senceres, sense treure les tripes ni res, les embolcalla amb sal gruixuda i 2 hores a la nevera. Al dia següent, li retira la sal, i les neteja d'escates, tripes, cap, espines, etc. I queden tal com les veieu !
Són a l'estil de les que venen a les bacallaneries, però tenen un gust molt més bo, us ho recomano !
La pasta de la coca és com la ja vaig publicar en aquest mateix bloc, Coca de recapte,  però amb farina ecològica i haig de dir que es notava molt ! 
Cal recordar que podeu posar els ingredients que us agradin més :-)
Ingredients:
Per la massa:
  • 250 gr de farina blanca ecològica
  • 100 gr d'aigua mineral amb gas
  • 50 gr. de vi blanc
  • 25 gr d'oli verge d'oliva
  • un polsim de sal
Pel guarniment
  • Pebrot vermell 
  • ceba
  • all tendres
  • espàrrecs (en aquest cas eren congelats)
  • sardines curades
  • oli d'oliva verge
  • sal

Preparació
  • Pasta els ingredients de la massa. Ja veureu que no costa gens. No fa falta ni panificadora ni amassadora ni res. Amb una simple espàtula de silicona, unes voltes i ja està
  • Deixeu reposar la massa 1/2 hora mínim
  • Mentre, en una safata, col.locar els pebrots i la ceba tallats en juliana, amb una mica d'oli i coure al forn durant 1/4 hora a 160ª
  • Mantenir el forn calent a 200º
  • Estendre la massa amb l'ajuda d'un corró sobre una safata al forn. Jo hi poso una làmina de silicona. Hi podeu posar paper de forn o una mica d'oli o farina perquè no s'enganxi
  • Col.locar els ingredients sobre la massa, excepte les sardines i salar lleugerament.
  • Afegir les sardines i un raig d'oli d'oliva
  • Introduir al forn, dalt i baix durant 35 m vigilant que no es cremi 
Abans d'entrar al forn.

I a gaudir !!!
Amb aquesta recepta participo en el blog Memòries d'una cuinera que aquest mes ens conviden a preparar coca de recapte.

També la vull dedicar a la Beatriz de El corazón entre fogones , que fa dies en va elegir com un dels seus 15 blocs preferits. Besos, guapa !

Comentaris

Gemma ha dit…
Tot i la feinada que porta netejar les sardines i curar-les a casa, segur que recompensa de sobres...
Ha de quedar una coca boníssima, gustosa i molt sana!
Beatriz ha dit…
Mucha suerte en el concurso¡¡¡¡ Y gracias por dedicarme la receta, tiene una pinta estupenda.
Besitos
Hola! moltíssimes gràcies per participar! la teva proposta de coca és boníssima! Petons
el taller de cuina ha dit…
Que bona!! mai l'he fet amb espàrrecs tot i que ho he pensat alguna vegada. Nyam!!
Pollet ha dit…
Gemma, doncs realment hi ha diferència, sort que aquest pas l'ha fet la mare :-)

Beatriz, besos,

Memòries, m'encanta la iniciativa que feu, tinc un munt de receptes de la mare i les àvies i besàvies :-)
Taller de cuina, amb espàrrecs, molt bona, últimamnet és que afegeixo espàrrecs verds a tot, frescos o congelats, segons el moment

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-( Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots. I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ? El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí . És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli. Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill. Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet ! Per acompanyar salsa romesco , com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts , simplement amb una mica de sal !

Pa de sègol. De dieta !. Molt fàcil !

La farina de sègol m'agrada molt. Acostumo a afegir-la als pans que faig. Aquest pa és completament de sègol i he de reconèixer que és especial. És una pa una mica més dens, semblant als pans alemanys, ideal per acompanyar a salmó fumat . Però jo també el prenc per esmorzar o acompanyat de salat , com pernil o formatge. És un pa molt popular en algunes dietes, suposo que pel contingut de fibra. El que m'agrada també és la forma de preparar-lo, no necessita pastar i és molt i molt fàcil. És semblant a un altre pa que faig, el  busy people's bread  . M'encanten aquests pans sense complicacions :-) També es pot fer amb panificadora ( simplement afegint els ingredients a la cubeta i el programa de pa integral), però pel meu gust queda massa dens. El podeu fer més esponjós, substituint part de la farina de sègol per farina de força, però llavors deixa de ser de dieta Ingredients 225 ml d'aigua tèbia  225 ml de llet desnatada tèbia  10 g sal 

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir