Després de la cacera, cal cuinar els bolets !!! En aquest cas, la majoria eren camagrocs, i alguna llanega i rovelló ! Ho podeu fer amb qualsevol barreja de bolets i fins i tot, amb bolets cultivats o assecats
Surten 4 racions de lasagna, depèn de com sigueu de menjadors serà per 4 o menys persones ;-)
En aquest cas, vaig fer servir lasagna pre-cuita, però si us animeu, aquí teniu un pas a pas, de quan la vaig a mà, realment la pasta fresca és molt més bona ;-)
Ingredients ( per 4 racions de lasagna)
Surten 4 racions de lasagna, depèn de com sigueu de menjadors serà per 4 o menys persones ;-)
En aquest cas, vaig fer servir lasagna pre-cuita, però si us animeu, aquí teniu un pas a pas, de quan la vaig a mà, realment la pasta fresca és molt més bona ;-)
Ingredients ( per 4 racions de lasagna)
- 450 gr de bolets variats
- 450 gr de botifarra crua
- 1 ceba gran
- sal pebre, oli
- 12 plaques de lasagna pre-cuita
- 1 litre de beixamel
- 2 o 3 alls tendres o un gra d'all normal
- 150gr de formatge emental o similar
- Opcional: 15 gr de ceps assecats
- Hidratar els bolets secs en aigua tèbia durant 30 m.
- Prepareu la beixamel, ja sabeu jo ho faig al microones, amb 60gr de mantega, 60 gr de farina, 1 litre de llet, sal, pebre i nou moscada. El pas a pas , aquí , encara que ara la preparo amb les baretes manuals, m'agrada més la textura.
- Sofregir els alls i abans que agafin massa color, afegir la ceba.
- Quan comenci a agafar color, afegir els bolets nets.
- Quan deixin anar l'aigua, afegir els ceps.
- Afegir la botifarra esparrecada. Salar i salpebrar. Vigileu si la botifarra ja bé amb el pebre que no quedi massa fort
- Pre-escalfar el forn a 180º
- Deixar a la paella fins que agafi color. Deixar atemparar. Afegir un parell o tres cullerades de beixamel al farcit per lligar-lo
- En una plata al forn, afegir una capa lleugera de beixamel, Cobrir amb les plaques de lasagna ( sense re-hidratar prèviament), després una capa del farcit, una capa de lasagna, una capa de farcit, una capa de lasagna
- Cobrir amb formatge ratllat i al forn un 30 minuts i 5-10 de gratinador.
Jo l'he marinat amb un vi de la zona de Burdeos, en concret Saint-Emilion, compres d'unes vacances. Aquest poble us recomano que el visiteu si esteu per la zona, a part dels vins, per l'esglèsia monolítica que té el poble, imagineu una catedral, de dimensions com la de BCN soterrada i escavada a la roca
Comentaris