Sembla que serà un bon any de bolets. Així que cal anar preparant receptes per aprofitar els dies de cacera.
De moment en les primeres sortides, hem recollit per començar a fer un tast. Els bolets m'agraden tots, fins i tot els senzills xampinyons, m'encanten. I els arrossos, de totes les maneres i formes, són un dels meus plats preferits ;-)
Ingredients ( 2 persones)
Preparació
Recordeu que si recolliu bolets i en teniu dubtes de l'espècie, si són o no tòxics, no consumir els bolets
A seguir caçant !!!!
De moment en les primeres sortides, hem recollit per començar a fer un tast. Els bolets m'agraden tots, fins i tot els senzills xampinyons, m'encanten. I els arrossos, de totes les maneres i formes, són un dels meus plats preferits ;-)
Ingredients ( 2 persones)
- 200 gr d'arròs
- el doble de caldo de verdures ( podeu preparar un caldo ràpid de verdures amb les cues de les cebes, alls i espàrrecs)
- uns 8 espàrrecs verds
- camagrocs ( uns 125 gr.)
- mig got de vi blanc
- 3-4 alls tendres
- 1 ceba petita o 1/2 de gran
- 25 gr de mantega
- 4 cullerades de parmesà ratllat
- Oli d'oliva
- sal, pebre
Preparació
- Separar la part dura dels espàrrecs, tallar-los a rodanxes petitones i deixar les puntes senceres
- Picolar la ceba i els alls ben petits
- Sofregir en una cassola amb dues cullerades d'oli d'oliva els allets.
- Quan comencin a agafar color, afegir la ceba i sofregir lentament fins que comenci a estar transparent.
- Afegir els espàrrecs. Salpebrar.
- En una altra paella, saltejar els camagrocs fins que deixin anar l'aigua
- Quan els espàrrecs comencin a estar una mica tendres ( no del tot fets, ja que acabaran de coure amb l'arròs), afegir els camagrocs.
- Afegim l'arròs, i donarem unes voltes perquè es barregin bé els gustos
- Afegir mig got de vi blanc i donar unes voltes a l'arròs, esperant que s'evapori l'alcohol
- Afegir el caldo bullint, i remenar. Afegir una mica de sal. En el risotto podem anar afegint el caldo que ens faci falta.
- Deixar coure durant 17 minuts.
- Retirar del foc i deixar reposar 3 minuts. Durant el temps de repòs, afegir la mantega i el parmesà i remenar perquè es barregi bé. Rectificar de sal i pebre si convé.
- Un cop emplatat, podeu afegir una mica més de parmesà, tallat a llesques fines.
- Servir i gaudir.
Recordeu que si recolliu bolets i en teniu dubtes de l'espècie, si són o no tòxics, no consumir els bolets
A seguir caçant !!!!
Comentaris
I en un risotto, sempre queden molt bé...