Després de fer el ceviche, em venia de gust seguir experimentant amb receptes similars.
Avui un tartar de salmó, ràpid, senzill però molt i molt bo. Us recomano que el proveu
He posat les quantitats per una ració, només cal multiplicar pel nombre de persones.
El salmó el demano net a la peixateria, si compreu, per exemple, mig salmó, demaneu que us treguin la pell i us el deixin en dos lloms. Aleshores, a casa, el dividiu en racions i sempre tindreu salmó a punt per fer aquest plat. Recordeu que cal congelar el peix que es mengi cru , com a mínim 24 hores, per evitar el risc d'anisakis
En comptes de llimona faig servir llima. He recuperat el gust per usar llima, m'encanta, és àcida però alhora molt aromàtica, la trobo molt especial.
Per una persona
Preparació
Avui un tartar de salmó, ràpid, senzill però molt i molt bo. Us recomano que el proveu
He posat les quantitats per una ració, només cal multiplicar pel nombre de persones.
El salmó el demano net a la peixateria, si compreu, per exemple, mig salmó, demaneu que us treguin la pell i us el deixin en dos lloms. Aleshores, a casa, el dividiu en racions i sempre tindreu salmó a punt per fer aquest plat. Recordeu que cal congelar el peix que es mengi cru , com a mínim 24 hores, per evitar el risc d'anisakis
En comptes de llimona faig servir llima. He recuperat el gust per usar llima, m'encanta, és àcida però alhora molt aromàtica, la trobo molt especial.
Per una persona
- de 150 a 200 gr de salmó cru i net ( depèn de si ho feu com a entrant, com a segon, plat únic etc..)
- 1 cullerada de salsa de soja
- el suc de mitja llima
- 1/2 ceba tendra
- pebre negra
- 4 cogombrets en vinagre, sense gust a anxova etc, dels normals,.
- Opcional: torradetes o nachos per acompanyar.
Preparació
- Tallar la ceba petitona i deixar en aigua perquè no sigui tan forta
- Repassar que el llom de salmó no tingui cap espina amb unes pinces especials
- Tallar el salmó en daus petits, col.locar en un bol i afegir el suc de la llima i la salsa de soja. Deixar en aquesta preparació com a mínim 1 hora. Jo li deixo un parell d'hores
- Passat aquest temps, afegir la ceba escorreguda, els cogombrets tallats ben petits i una mica de pebre negra
- Servir en un bol i es pot acompanyar amb torradetes o nachos.
Comentaris
I la llima és molt més aromàtica, jo també la faig servir molt ;)