Passa al contingut principal

Tartar de salmó

Després de fer el ceviche, em venia de gust seguir experimentant amb receptes similars.
Avui un tartar de salmó, ràpid, senzill però molt i molt bo. Us recomano que el proveu
He posat les quantitats per una ració, només cal multiplicar pel nombre de persones.


El salmó el demano net a la peixateria, si compreu, per exemple, mig salmó, demaneu que us treguin la pell i us el deixin en dos lloms. Aleshores, a casa, el dividiu en racions i sempre tindreu salmó a punt per fer aquest plat. Recordeu que cal congelar el peix que es mengi cru , com a  mínim 24 hores, per evitar el risc d'anisakis

En comptes de llimona faig servir llima. He recuperat el gust per usar llima, m'encanta, és àcida però alhora molt aromàtica, la trobo molt especial. 

Per una persona
  • de 150 a 200 gr de salmó cru i net ( depèn de si ho feu com a entrant, com a segon, plat únic etc..)
  • 1 cullerada de salsa de soja
  • el suc de mitja llima
  • 1/2 ceba tendra
  • pebre negra
  • 4 cogombrets en vinagre, sense gust a anxova etc, dels normals,.
  • Opcional: torradetes o nachos per acompanyar.






Preparació

  1. Tallar la ceba petitona i deixar en aigua perquè no sigui tan forta
  2. Repassar que el llom de salmó no tingui cap espina amb unes pinces especials
  3. Tallar el salmó en daus petits, col.locar en un bol i afegir el suc de la llima i la salsa de soja. Deixar en aquesta preparació com a mínim 1 hora. Jo li deixo un parell d'hores
  4. Passat aquest temps, afegir la ceba escorreguda, els cogombrets tallats ben petits i una mica de pebre negra
  5. Servir en un bol i es pot acompanyar amb torradetes o nachos.
 


Comentaris

A mi el salmó m'agrada de totes maneres, i així, en tartar, em sembla irresistible! Una abraçada Lina!
Gemma ha dit…
Un altre plat que m'encantaria!
I la llima és molt més aromàtica, jo també la faig servir molt ;)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir