Passa al contingut principal

Tagliatelle alle vongole

Aquesta pasta és una recepta típica italiana, potser poc coneguda, però amb 4 ingredients fereu un plat de luxe.



Jo l'he aprés del blog la pasta pels catalans, encara que jo obro sempre a part les cloïsses: un xic de sorreta ens pots arruinar el plat. A part he canviat el spaguettis per tagliatelle, això va a gustos, però a mi m'agrada més la pasta així, més ampla, fins i tot el pappardelle.

Aquests tagliatelle són una marca italiana anomenada Filotea , costa una mica de trobar, però amb pasta fresca o pasta seca us quedarà igual de bé !!! Si la trobeu, però, no deixeu de tastar-la

Ingredients ( per 2 persones, però plat únic !!!!!!)
  • 250 gr de pasta fresca
  • 400 gr de cloïsses
  • 1 pot de quilo de tomàquet pelat (o 6 tomàquets pera ben madurs )
  • 1 bitxo (opcional)
  • 2 grans d'alls
  • all i julivert picat
  • sal, pebre, oli
  1. Posar en remull les cloïsses amb aigua freda i força sal
  2. En una paella, posar dos cullerades d'oli, i sofregir el bitxo (si us agrada picant) i dos grans alls pelats. Quan es comencin a daurar retirar els alls i el bitxo
  3. Afegir els tomàquets pelats i trossejats, afegir sal, un polsim de sucre i pebre i deixar que es coguin. ( uns 15 m)
  4. Obrir les cloïsses al vapor, a part, durant 2 minuts. També ho podeu fer a l'estoig lékué ( 2 minuts al microones)
  5. Posar l'aigua a bullir
  6. Afegir les cloïsses al tomàquet. El suquet que han deixat les cloïsses, colar i afegir també a la paella amb el tomàquet i les cloïsses
  7. Bullir la pasta segons indiqui el paquet de pasta ( en el meu cas eren 4 minuts).
  8. Escórrer el pappardelle, espagueti o tagliatelle i afegir a la paella. Donar 4 voltes, afegir l'all i julivert picadet i servir !!!!


Comentaris

momentococina ha dit…
Hola, m'encanta la pasta i aquest plat m'agarda molt. Tomo nota !!

pasta i cloïsses, una combinació celestial!
Gemma ha dit…
poques vegades faig una pasta amb peix o marisc, i això que queda boníssima. M'apunto la recepta!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que