Passa al contingut principal

Pa de muesli. #ComandoPanarra de Panes Creativos

Arran que em van regalar el llibre de Panes Creativos de Daniel Jordà, formo part d'un grup de facebook anomenat  #ComandoPanarra de Panes Creativos. 



                                      En aquest grup, es van proposant una sèrie de reptes, relacionats sempre amb el món del pa. Aquest és el primer repte en el que participo, i que consistia en fer una recepta del llibre Panes Creativos, el Pa de muesli.

La recepta ha quedat molt i molt bona, un pa ideal per esmorzar però també per combinar amb salat ;-). El pa l'he fet tal com ve al llibre, simplement que he fet només una peça en comptes de dues.

Jo el vaig combinar per sopar amb formatge philadelphia, tomàquets i herbes aromàtiques. La resta de dies combinat amb melmelada per esmorzar. 


Ingredients
400 g farina de força
100 gr farina integral (en el meu cas ecològica)
150 gr de llet
150 gr d'aigua
25 gr de sucre
12 gr de sal
40 gr de llevat de forner
100 gr de mantega
200 gr de muesli 
(en el meu cas ecològic)

Preparació
Jo l'he pastat amb la màquina de pa. Amb el programa només de pastar ( programa 15 de la panificadora moulinex). o simplement barrejar els diferents ingredients fins que estiguin ben units, incorporant la mantega cap al final
Deixar reposar 45 m.
Passat aquest temps, incorporar el muesli a la massa.
Donar forma al pa, jo en el meu cas ho he posat en un motlle rectangular, però també es pot dividir en dos i donar formar de bola. Jo he untat el motlle amb una mica de mantega perquè no s'enganxi.
Deixar reposar fins que dobli el volum
Afegir una mica de muesli per sobre, per guarnir.
Pre-escalfar el forn i coure el pa al forn, a 200º ( jo ho he posat a 220º) durant 20-25 minuts
Desmotllar amb cura i deixar refredar sobre una reixeta perquè no s'estovi.


Per cert, el llibre és aquest i conté receptes de pa molt originals :-). Per exemple el pa de curri, de xocolata i maduixes, d'ibèrics etc... No serà l'últim pa que faci ! Com veieu el tinc dedicat, ja que fa poc vaig fer un curs amb el Dani, un curs que us recomano molt i molt i que aviat en faré una crònica

 En Daniel Jordà elabora també pans per molts chefs amb estrella michelín. Us deixo un vídeo amb uns dels seus panets més famosos.




Comentaris

Gemma ha dit…
Aquest tipus de pans són els meus preferits per esmorzar, molt complets i molt gustosos.
Lina, ets una panarra consumada! Petons!
Pollet ha dit…
Hola noies, us recomano que si passeu per bcn visiteu la botiga de panes creativos us agradarà molt
Gràcies, petons !!!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que