Un plat lleuger i gustós. Ràpid de preparar. És un plat fet amb peixos o mariscs cru, macerat prèviament amb llima o llimona, molt típic de molts països de l'Amèrica Llatina.
Ingredients
Com el peix es menja cru, convé deixar-ho 24 hores mínim al congelador per prevenir risc d' anisakis
Picolar la ceba tendra i deixar reposar en aigua freda, perquè no sigui tant forta.
Repassar que el peix no tingui cap espina, tallar a quadradets regulars i petits
En un bol, posar el peix, el suc de llima, de taronja, les gotes de tabasc (opcional), una mica de sal i pebre
Afegir la ceba i deixar reposar tot el conjunt uns 15 minuts
Tallar a quadradets regulars l 'alvocat i el mango
Afegir a la barreja
Deixar reposar uns minuts i servir acompanyat de nachos o torradates
Aquesta recepta està inspirada en una altra d'en Karlos Arguiñano. La recepta original portava també gambes, que no he posat perquè simplement m'he oblidat de comprar-les , oooopssss !
També porta tortites mexicanes fregides, que he obviat per no afegir fregit a la recepta, m'ha semblat més refrescant així.
M'ha encantat ! fins ara només havia menjat ceviche, tiradito i el japonès sashimi als restaurants però de ben segur, que és un plat que incorporaré al meu receptari ;-)
Ingredients
- 2 llobarros ( de ració), a lloms, nets d'espines i sense pell. Quedar-se amb la part del llom més maca i molsuda. Un poc tots nets, pesava uns 300 gr.
- 1 alvocat
- 1 mango
- unes gotes de tabasc (opcional)
- sal
- pebre
- el suc d'una llima i el suc d'una taronja
- una ceba tendra petita
- 1 cullarada de coliandre picat finet
Com el peix es menja cru, convé deixar-ho 24 hores mínim al congelador per prevenir risc d' anisakis
Picolar la ceba tendra i deixar reposar en aigua freda, perquè no sigui tant forta.
Repassar que el peix no tingui cap espina, tallar a quadradets regulars i petits
En un bol, posar el peix, el suc de llima, de taronja, les gotes de tabasc (opcional), una mica de sal i pebre
Afegir la ceba i deixar reposar tot el conjunt uns 15 minuts
Tallar a quadradets regulars l 'alvocat i el mango
Afegir a la barreja
Deixar reposar uns minuts i servir acompanyat de nachos o torradates
Aquesta recepta està inspirada en una altra d'en Karlos Arguiñano. La recepta original portava també gambes, que no he posat perquè simplement m'he oblidat de comprar-les , oooopssss !
També porta tortites mexicanes fregides, que he obviat per no afegir fregit a la recepta, m'ha semblat més refrescant així.
M'ha encantat ! fins ara només havia menjat ceviche, tiradito i el japonès sashimi als restaurants però de ben segur, que és un plat que incorporaré al meu receptari ;-)
Comentaris
És veritat que a casa no fem mai ceviche, jo només en menjo als restaurants. Recepta apuntadíssima, que m'encanta el ceviche.