Arran que em van regalar el llibre de Panes Creativos de Daniel Jordà, formo part d'un grup de facebook anomenat #ComandoPanarra de Panes Creativos.
En aquest grup, es van proposant una sèrie de reptes, relacionats sempre amb el món del pa. Aquest és el primer repte en el que participo, i que consistia en fer una recepta del llibre Panes Creativos, el Pa de muesli.
La recepta ha quedat molt i molt bona, un pa ideal per esmorzar però també per combinar amb salat ;-). El pa l'he fet tal com ve al llibre, simplement que he fet només una peça en comptes de dues.
Jo el vaig combinar per sopar amb formatge philadelphia, tomàquets i herbes aromàtiques. La resta de dies combinat amb melmelada per esmorzar.
Ingredients
400 g farina de força
100 gr farina integral (en el meu cas ecològica)
150 gr de llet
150 gr d'aigua
25 gr de sucre
12 gr de sal
40 gr de llevat de forner
100 gr de mantega
200 gr de muesli (en el meu cas ecològic)
Preparació
Jo l'he pastat amb la màquina de pa. Amb el programa només de pastar ( programa 15 de la panificadora moulinex). o simplement barrejar els diferents ingredients fins que estiguin ben units, incorporant la mantega cap al final
Deixar reposar 45 m.
Passat aquest temps, incorporar el muesli a la massa.
Donar forma al pa, jo en el meu cas ho he posat en un motlle rectangular, però també es pot dividir en dos i donar formar de bola. Jo he untat el motlle amb una mica de mantega perquè no s'enganxi.
Deixar reposar fins que dobli el volum
Afegir una mica de muesli per sobre, per guarnir.
Pre-escalfar el forn i coure el pa al forn, a 200º ( jo ho he posat a 220º) durant 20-25 minuts
Desmotllar amb cura i deixar refredar sobre una reixeta perquè no s'estovi.
Per cert, el llibre és aquest i conté receptes de pa molt originals :-). Per exemple el pa de curri, de xocolata i maduixes, d'ibèrics etc... No serà l'últim pa que faci ! Com veieu el tinc dedicat, ja que fa poc vaig fer un curs amb el Dani, un curs que us recomano molt i molt i que aviat en faré una crònica
En Daniel Jordà elabora també pans per molts chefs amb estrella michelín. Us deixo un vídeo amb uns dels seus panets més famosos.
En aquest grup, es van proposant una sèrie de reptes, relacionats sempre amb el món del pa. Aquest és el primer repte en el que participo, i que consistia en fer una recepta del llibre Panes Creativos, el Pa de muesli.
La recepta ha quedat molt i molt bona, un pa ideal per esmorzar però també per combinar amb salat ;-). El pa l'he fet tal com ve al llibre, simplement que he fet només una peça en comptes de dues.
Jo el vaig combinar per sopar amb formatge philadelphia, tomàquets i herbes aromàtiques. La resta de dies combinat amb melmelada per esmorzar.
Ingredients
400 g farina de força
100 gr farina integral (en el meu cas ecològica)
150 gr de llet
150 gr d'aigua
25 gr de sucre
12 gr de sal
40 gr de llevat de forner
100 gr de mantega
200 gr de muesli (en el meu cas ecològic)
Preparació
Jo l'he pastat amb la màquina de pa. Amb el programa només de pastar ( programa 15 de la panificadora moulinex). o simplement barrejar els diferents ingredients fins que estiguin ben units, incorporant la mantega cap al final
Deixar reposar 45 m.
Passat aquest temps, incorporar el muesli a la massa.
Donar forma al pa, jo en el meu cas ho he posat en un motlle rectangular, però també es pot dividir en dos i donar formar de bola. Jo he untat el motlle amb una mica de mantega perquè no s'enganxi.
Deixar reposar fins que dobli el volum
Afegir una mica de muesli per sobre, per guarnir.
Pre-escalfar el forn i coure el pa al forn, a 200º ( jo ho he posat a 220º) durant 20-25 minuts
Desmotllar amb cura i deixar refredar sobre una reixeta perquè no s'estovi.
Per cert, el llibre és aquest i conté receptes de pa molt originals :-). Per exemple el pa de curri, de xocolata i maduixes, d'ibèrics etc... No serà l'últim pa que faci ! Com veieu el tinc dedicat, ja que fa poc vaig fer un curs amb el Dani, un curs que us recomano molt i molt i que aviat en faré una crònica
En Daniel Jordà elabora també pans per molts chefs amb estrella michelín. Us deixo un vídeo amb uns dels seus panets més famosos.
Comentaris
Gràcies, petons !!!