Passa al contingut principal

Taronja confitada i tortells de reis ! (1)

Com cada any , no podien faltar els tortells de reis ! són l'estrella del nadal ;-)

L'any passat ja faig confitar jo mateixa les taronges, doncs em costa trobar fruita confitada de qualitat. En general, les fruites confitades no solen agradar però a casa, com no ens encanten!!
No és difícil fer-les a casa. Jo no les confito del tot, ja que al coure després al forn, si es confiten massa trobo que queden resseques ( també passa una mica amb les taronges comprades)

Per tant, si voleu usar aquestes taronges, per fer el típic dolç, mullant les taronges en xocolata i deixar-les assecar, un detallet deliciós per acompanyar el cafè, aleshores, les deixeu confitar una mica més, fins que l'aigua es converteix en un almívar dens.

Taronges confitades
  • dues taronges preferentment ecològiques ( netejar bé la pell si no ho són)
  • 200 ml d'aigua
  • 8 cullerades de sucre
 Preparació
  1. Col.locar l'aigua i el sucre en una cassola ample amb el foc alt
  2. Quan el dilueixi el sucre, baixar el foc i introduir les taronges tallades a rodanxes de 2-3mm
  3. Deixar que coguin durant uns 15 minuts a foc baix. Si les voleu més confitades les deixeu fins que es formi un almívar dens
  4. Apagar el foc i deixar reposar 10 m a la cassola
  5. Treure de la cassola i disposar en un plat.
  6. Quan s'hagin refredat guardat en un pot
  7. L' almívar el guardeu a part i el podeu fer servir per pastissos, el mateix tortell etc..
Aquí teniu les taronges a mig fer:

 I aquí les podeu veure en el tortell !



 Bon Any 2014 !



Comentaris

Núria ha dit…
Gracies! En fare! Les podria der amb l'almivar i tancar al buit?
L'any que ve, amb aquest post explicatiu tan gràfic, confito taronges pel tortell!
Tapa't de tapes ha dit…
Boníssimes! Aquest any jo també les vaig confitar a casa. Petons!
Pollet ha dit…
Si, Núria, com si fos melmelada ;-)

Mònica, val la pena

Marina, molt més bones fetes a casa ;-)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que