Regals gastronòmic que venen de Milà ! Revistes, xocolates, cafè, grana padano
És sentir Milà i evocar-me 25 anys endarrere quan tot just acabava els estudis de disseny i vaig viatjar al centre "cool" de la moda.
I recordar, sobretot, uns impresionants risottos que vaig poder gaudir. Anys després trobaria la meva veritable vocació, ( fins ara, és clar....és poden viure mil vides en una.....) però el record del risotto, la cuina italiana i Itàlia en general, encara dura i perdura !
Avui he fet servir un arròs de Pals, també un regal foodie !
Ingredients ( 2 persones)
Podeu preparar aquesta recepta amb altre tipus de bolets i fins i tot afegir unes cues de llagostins
Recordeu que si recolliu bolets i en teniu dubtes de l'espècie, si són o no tòxics, no consumir els bolets
Per la galeta de formatge
És sentir Milà i evocar-me 25 anys endarrere quan tot just acabava els estudis de disseny i vaig viatjar al centre "cool" de la moda.
I recordar, sobretot, uns impresionants risottos que vaig poder gaudir. Anys després trobaria la meva veritable vocació, ( fins ara, és clar....és poden viure mil vides en una.....) però el record del risotto, la cuina italiana i Itàlia en general, encara dura i perdura !
Avui he fet servir un arròs de Pals, també un regal foodie !
Ingredients ( 2 persones)
- 225 gr d'arròs
- el doble de caldo de verdures ( podeu preparar un caldo ràpid de verdures amb les cues del porro, espàrrecs, alguna verdura que us rondi per la nevera)
- uns 8 espàrrecs verds
- bolets variats: camagrocs, trompetes de la mort, rovellons i ceps ( uns 200 gr.)
- mig got de vi blanc
- 1 gra d'all
- 1/2 porro, la part blanca
- 25 gr de mantega
- 4 cullerades de grana padano ratllat (opcional !!)
- Oli d'oliva
- sal, pebre
Preparació
- Els ceps eren assecats, per tant, el primer es posar els ceps amb aigua tèbia.
- Separar la part dura dels espàrrecs, tallar-los a rodanxes petitones i deixar les puntes senceres
- Picolar el porro i l'all
- Sofregir l'all en una cassola amb dues cullerades d'oli d'oliva.
- Quan comencin a agafar color, afegir el porro i sofregir lentament fins que comenci a estar transparent.
- Afegir els espàrrecs. Salpebrar.
- En una altra paella, saltejar els camagrocs fins que deixin anar l'aigua
- Quan els espàrrecs comencin a estar una mica tendres ( no del tot fets, ja que acabaran de coure amb l'arròs), afegir els camagrocs.
- Afegim l'arròs, i donarem unes voltes perquè es barregin bé els gustos
- Afegir mig got de vi blanc i donar unes voltes a l'arròs, esperant que s'evapori l'alcohol
- Afegir la meitat del caldo bullint, i remenar. Afegir una mica de sal. En el risotto podem anar afegint el caldo que ens faci falta. (Podeu afegir l'aigua dels ceps).
- Anar remenant de tant en tant.
- Deixar coure durant 17 minuts.
- Retirar del foc i deixar reposar 3 minuts. Durant el temps de repòs, afegir la mantega i el parmesà i remenar perquè es barregi bé. Rectificar de pebre si convé.
- Un cop emplatat, podeu afegir una mica més de parmesà, tallat a llesques fines.
- Servir i gaudir. Podeu guarnir amb una galeta de grana padano o parmesà
No cal afegir el formatge si no us agrada, la cremositat del riso tto es basa amb el midò que deixa l'arròs, a base de remenar i anar afegint el caldo.
Podeu preparar aquesta recepta amb altre tipus de bolets i fins i tot afegir unes cues de llagostins
Recordeu que si recolliu bolets i en teniu dubtes de l'espècie, si són o no tòxics, no consumir els bolets
Per la galeta de formatge
- Obrir el gratinador del forn a 130º
- En una safata al forn, cobrir amb una silicona o paper de forn. Fer tantes muntanyetes de formatge ratllat (si el formatge és massa sec, no funciona...)com galetes voleu fer.
- Introduir al forn uns 5-10 minuts, treure i quan encara estigui calent, podeu donar formes al formatge o simplement, retirar suaument amb una espàtula i deixar refredar.
Fàcil i resultòn !!
Comentaris