Vés al contingut principal

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
  1. rentar els fredolics
  2. separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua
  3. En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)
  4. Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora
  5. Salpebrar
  6. Triturar la sopa
  7. Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo
  8. Afegir la picada a la sopa/crema
  9. Afegir els fredolics (els 50gr. previament saltats) com a entrebancs.
  10. Deixar coure tot plegat durant 5 m i servir ben calenta

Espero que us agradi !

Comentaris

Gemma ha dit…
M'encanten les cremes calentones ara que comença el fred... I m'encanten els fredolics, de manera que aquesta crema la trobo deliciosa. I l'afegit de la picada el trobo molt encertat, ha de quedar molt més bona ;)
Pollet ha dit…
Si, crec que la picada li acaba de donar la gràcia !
et recomano que la provis, molt bona !

Entrades populars d'aquest blog

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional.



Ingredients: 
espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua.


Preparació:Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita.Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyacRegar amb oli d'oliva extra verge. 
Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc.Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us quedarà com bullit.Anar gira…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !