Ves al contingut principal

Cottage Pie (a bite of britain)


Cottage pie or shepherd's pie is a meat pie with a crust of mashed potato. The dish is commonly made with beef or lamb, the latter being known as "shepherd's pie".





You can read more about cottage pie in this article of The Guardian






What do you need  ( 8 serves more o less)
  • 3 tbsp olive oil
  • 2 onion, peeled and finely chopped ( I prefer spring onion)
  • 3 clove garlic, peeled and finely chopped
  • 3 carrots, chopped
  • 1 celery stick, chopped ( normally English people put more celery, but in my opinion Catalonia people aren't used to using it )
  • 1 kg lean minced beef
  • a large glass of red wine
  • 3 sprigs of fresh thyme
  • 3 bay leaf
  • 3 tbsp tomato puree 
  • 400 ml beef stock
  • 4 tbsp of Worcestershire sauce 
For the topping
  • 2 kg potatoes, peeled and chopped
  • 1/2 glass of milk
  • 100 gr cheddar o emmental, grated
  • 50 gr butter
Side dish
  • steamed vegetables : carrots, peas, brocouli etc..
  • coleslaw
What do yo do:
  1. Preheat the oven to 180º
  2. Heat the oil in a large pan. Add the garlic and the onion and cook over a mediun heat for five minutes until soft.
  3. Add the carrot and celery and cook for futher 10 m. 
  4. Turn up the heat and add the mince and break it up with a fork. Cook for 5 m untill all the mince is brown
  5. Add the red wine and thyme and cook over a high heat untill almost all the wine has evaporated
  6. Add the bay , tomato puree, worcestershire sauce and stock. Season with a little freshly ground black pepper.
  7. Turn the heat down and simmer for 20 minutes.
  8. Meanwhile, cook the potatoes in a large pan of cold, salted water.
  9. Drain and mash with the butter , cheese and milk. Season with salt and pepper.
  10. Spoon the mince into a large shallow dish or into an individual dishes. 
  11. Top with the potato mash
  12. Place under a preheated grill until the topping is golden
  13. Serve hot with steamed vegetables ( in my case, baby carrots and peas)





Comentaris

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !