Passa al contingut principal

Cottage Pie (a bite of britain)


Cottage pie or shepherd's pie is a meat pie with a crust of mashed potato. The dish is commonly made with beef or lamb, the latter being known as "shepherd's pie".





You can read more about cottage pie in this article of The Guardian






What do you need  ( 8 serves more o less)
  • 3 tbsp olive oil
  • 2 onion, peeled and finely chopped ( I prefer spring onion)
  • 3 clove garlic, peeled and finely chopped
  • 3 carrots, chopped
  • 1 celery stick, chopped ( normally English people put more celery, but in my opinion Catalonia people aren't used to using it )
  • 1 kg lean minced beef
  • a large glass of red wine
  • 3 sprigs of fresh thyme
  • 3 bay leaf
  • 3 tbsp tomato puree 
  • 400 ml beef stock
  • 4 tbsp of Worcestershire sauce 
For the topping
  • 2 kg potatoes, peeled and chopped
  • 1/2 glass of milk
  • 100 gr cheddar o emmental, grated
  • 50 gr butter
Side dish
  • steamed vegetables : carrots, peas, brocouli etc..
  • coleslaw
What do yo do:
  1. Preheat the oven to 180º
  2. Heat the oil in a large pan. Add the garlic and the onion and cook over a mediun heat for five minutes until soft.
  3. Add the carrot and celery and cook for futher 10 m. 
  4. Turn up the heat and add the mince and break it up with a fork. Cook for 5 m untill all the mince is brown
  5. Add the red wine and thyme and cook over a high heat untill almost all the wine has evaporated
  6. Add the bay , tomato puree, worcestershire sauce and stock. Season with a little freshly ground black pepper.
  7. Turn the heat down and simmer for 20 minutes.
  8. Meanwhile, cook the potatoes in a large pan of cold, salted water.
  9. Drain and mash with the butter , cheese and milk. Season with salt and pepper.
  10. Spoon the mince into a large shallow dish or into an individual dishes. 
  11. Top with the potato mash
  12. Place under a preheated grill until the topping is golden
  13. Serve hot with steamed vegetables ( in my case, baby carrots and peas)





Comentaris

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que...

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p...