Ves al contingut principal

Cottage Pie (a bite of britain)


Cottage pie or shepherd's pie is a meat pie with a crust of mashed potato. The dish is commonly made with beef or lamb, the latter being known as "shepherd's pie".





You can read more about cottage pie in this article of The Guardian






What do you need  ( 8 serves more o less)
  • 3 tbsp olive oil
  • 2 onion, peeled and finely chopped ( I prefer spring onion)
  • 3 clove garlic, peeled and finely chopped
  • 3 carrots, chopped
  • 1 celery stick, chopped ( normally English people put more celery, but in my opinion Catalonia people aren't used to using it )
  • 1 kg lean minced beef
  • a large glass of red wine
  • 3 sprigs of fresh thyme
  • 3 bay leaf
  • 3 tbsp tomato puree 
  • 400 ml beef stock
  • 4 tbsp of Worcestershire sauce 
For the topping
  • 2 kg potatoes, peeled and chopped
  • 1/2 glass of milk
  • 100 gr cheddar o emmental, grated
  • 50 gr butter
Side dish
  • steamed vegetables : carrots, peas, brocouli etc..
  • coleslaw
What do yo do:
  1. Preheat the oven to 180º
  2. Heat the oil in a large pan. Add the garlic and the onion and cook over a mediun heat for five minutes until soft.
  3. Add the carrot and celery and cook for futher 10 m. 
  4. Turn up the heat and add the mince and break it up with a fork. Cook for 5 m untill all the mince is brown
  5. Add the red wine and thyme and cook over a high heat untill almost all the wine has evaporated
  6. Add the bay , tomato puree, worcestershire sauce and stock. Season with a little freshly ground black pepper.
  7. Turn the heat down and simmer for 20 minutes.
  8. Meanwhile, cook the potatoes in a large pan of cold, salted water.
  9. Drain and mash with the butter , cheese and milk. Season with salt and pepper.
  10. Spoon the mince into a large shallow dish or into an individual dishes. 
  11. Top with the potato mash
  12. Place under a preheated grill until the topping is golden
  13. Serve hot with steamed vegetables ( in my case, baby carrots and peas)





Comentaris

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Bacallà fresc, marinat cassolà

Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!

Ingredients 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms300 gr de sucre250 gr de sal de cuinapebres de colors en graoli d'olivaPer servir : tomàquet kumato, torradetes, olivadaPreparació
En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cuaPosar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre. Procedir amb cadascun dels llomsEmbolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anarA les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper filmUna altra cop a la nevera, unes 8 horesAl cap de 8 hores, tallar el …