Passa al contingut principal

Focaccia !!!


This focaccia recipe is easy to make and easy to adapt. Try adding herbs such as rosemary or thyme, or perhaps some chopped dried tomatoes, ham, olives, etc..
You don’t need to knead very strong !!!!! we are using the autolysis method.



INGREDIENTS

  • 500g strong white bread flour
  • 300 ml water at 20º
  • 40 gr of high-quality cream butter ( an intermediate state between liquid and solid butter)
  • 40 gr of olive oil
  • 10 gr of salt 
  • 15 gr of fresh yeast (or 1 sachets dried easy blend yeast )
  • herbs ( rosemary, thyme) or ham , olives, dried tomatoes, or chocolate and pistachios ( why not ?)
  • Water, olive oil and salt to prepare the brine.

METHOD



1. Place the flour, butter, salt, yeast, olive oil and the water into a large bowl. 
2. Gently stir with your hand or a wooden spoon or a spatula to form a homogeneous dough.
3. Tip the dough out of the bowl and put it onto an oiled work surface.
4. After 10 m, do a simply folded quickly ( 1 m more or less). Repeat this operation 3 or 4 times.



5. The last one, split the dough in 2 or 4 parts and flat carefully the dough. Put in the middle herbs, tomatoes or whatever you want. Do a simple folded and rest the dough 10 m more.

6. Prepare some moulds. Lightly oil them with some olive oil and transfer the dough to moulds. Press gently until the dough cover completely the surface.




7. Cover with a tea cloth and rest for 30 m or until the dough rises.
8. Prepare the brine. The measures of it are up to you. For example, one measure of olive oil, 2 measures of water and 1 tablespoon of salt.
9. Push down roughly on top of the dough like a piano to make lots of rough dips and wells.
10. Cover with the brine and rest 10 m more. Preheat the oven at 250º
11. Add more olive oil onto the surface and put into the oven for 12-15 m ( it depends on the oven)
12. Rest for 5 m and leave it from the mould.

And the result !




This one is cooked in a wood oven.





In more detail !




With the same dough you can do "coca de vidre". You need to flat and cover the surface with sugar.




This one is with arctichoke and cheese




Enjoy them !

Comentaris

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-( Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots. I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ? El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí . És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli. Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill. Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet ! Per acompanyar salsa romesco , com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts , simplement amb una mica de sal !