Ja fa força Nadals que volia fer torró , de diferents tipus. I fa un parell d'anys el meu pare em va fer unes torroneres de fusta.
La idea de la caixa la vaig treure del bloc "Mi granito de sal", però les meves crec que han quedat d'una altra mida, queden de 8 x 21 cm. També la recepta és d'aquesta web.
De moment he provat a fer només un torró a veure com queda, ja que encara estic a temps de fer-ne més :-)
Per fer torró de Xixona necessitarem (per omplir una caixa)
250 gr. d'atmella crua
100 gr. de sucre glas (o normal i després picar)
paper KRAFT (es compra a papereries, sense problema, és paper d'embalar però blanc)
1 caixa de fusta
tovallons de paper
Preparació:
Folrar la caixa de fusta amb paper KRAFT. Podeu fer servir la mateixa caixa per fer una plantilla.
En primer lloc torrar les atmelles al forn a a 250 º durant 7 m.
Triturar el sucre fins que sigui glas. Jo ho he fet amb la moulinex.
Quan les atmelles estiguin atemparades, triturar.
Barrejar les atmelles i el sucre
Tornar a triturar la barreja, fins que es converteixi en una pasta
Incorporar en el motlle, tapar i embolcallar amb un tovalló de paper. Cada tres dies renovar el tovalló
Quan passin unes 3 setmanes ja podreu consumir el torró !!!!!!
La idea de la caixa la vaig treure del bloc "Mi granito de sal", però les meves crec que han quedat d'una altra mida, queden de 8 x 21 cm. També la recepta és d'aquesta web.
De moment he provat a fer només un torró a veure com queda, ja que encara estic a temps de fer-ne més :-)
Per fer torró de Xixona necessitarem (per omplir una caixa)
250 gr. d'atmella crua
100 gr. de sucre glas (o normal i després picar)
paper KRAFT (es compra a papereries, sense problema, és paper d'embalar però blanc)
1 caixa de fusta
tovallons de paper
Preparació:
Folrar la caixa de fusta amb paper KRAFT. Podeu fer servir la mateixa caixa per fer una plantilla.
En primer lloc torrar les atmelles al forn a a 250 º durant 7 m.
Triturar el sucre fins que sigui glas. Jo ho he fet amb la moulinex.
Quan les atmelles estiguin atemparades, triturar.
Barrejar les atmelles i el sucre
Tornar a triturar la barreja, fins que es converteixi en una pasta
Incorporar en el motlle, tapar i embolcallar amb un tovalló de paper. Cada tres dies renovar el tovalló
Quan passin unes 3 setmanes ja podreu consumir el torró !!!!!!
Comentaris