Quan vaig veure el pastís de flam i fruites del bosc del blog La cuina de casa, sabia que tardo o dora el faria.
I quan vaig recollir dissabte arboços, immediatament, vaig pensar amb aquest pastís.
He adaptat la recepta una mica. En primer lloc, he utilitzat un motllo més petit, fa 16 cm. Aquest motllo és ideal per dues persones o quan vols fer una prova d'un pastís. El vaig comprar a París a una botiga tradicional, amb milers d'estris de cuina.
El seu nom és E. DEHILLERIN i us la recomano si aneu a París. Jo crec que és més una botiga per professionals i llàstima que la web no fa justícia de la quantitat de coses "mones" que tenen. També vaig comprar uns motlles preciosos per bombons i altres per tartaletes, que ja us ensenyaré. Us poso unes fotos de la botiga perquè us feu una idea.
Bé, al que anàvem, el pastís :-)
Preparació:
I quan vaig recollir dissabte arboços, immediatament, vaig pensar amb aquest pastís.
He adaptat la recepta una mica. En primer lloc, he utilitzat un motllo més petit, fa 16 cm. Aquest motllo és ideal per dues persones o quan vols fer una prova d'un pastís. El vaig comprar a París a una botiga tradicional, amb milers d'estris de cuina.
El seu nom és E. DEHILLERIN i us la recomano si aneu a París. Jo crec que és més una botiga per professionals i llàstima que la web no fa justícia de la quantitat de coses "mones" que tenen. També vaig comprar uns motlles preciosos per bombons i altres per tartaletes, que ja us ensenyaré. Us poso unes fotos de la botiga perquè us feu una idea.
Bé, al que anàvem, el pastís :-)
- 1 paquet de galetes Maria
- 100 gr. de mantega pomada
- 1 sobre de flam sense sucre
- 1 cullerada de fructosa ( o dos de sucre)
- 500 ml. de llet
- 1 sobre de gelatina
- 500 ml. d'aigua
- arboços
Preparació:
- Esmicolar les galetes i barrejar amb la mantega. Col·locar-ho al fons d’un motlle desemotllable. Ho he muntat directament, sobre la plata de servir, sense la base del motllo, només fent servir el cèrcol.
- Preparar el flam seguint les instruccions, deixar-lo refredar un mica i abocar-lo sobre les galetes. Per aquest motllo vaig fer servir més o menys la mitat de la preparació del flam
- Reservar a la nevera una estona fins que qualli.
- Repartir els arboços, prèviament rentats, sobre la capa de flam.
- Preparar la gelatina amb l’aigua seguint les instruccions i abocar-la sobre les arboços. Vaig fer sevir 1/4 part de la gelatina.
- Reservar a la nevera fins que qualli. Queda millor d’un dia per l’altre.
Comentaris
I amb la base de galetes també ha de quedar molt bé.
El proper ja el podràs fer amb un motlle de 30cm, je je je...
un fuerte abrazo compa!