Ves al contingut principal

Panellets !

Acabats de sortir del forn !

Pels Panellets
Ingredients:

250gr. d' atmella marcona mòlta
100gr. de patata cuita
200 gr. de sucre glas
1 ou
1/2 cullaredeta de sucre de vainilla
200 gr. de pinyons del país + 2 ous per decorar

Preparació:
  1. Feu la barreja de farina d' atmella, patata, sucre i ou.
  2. Dexeu-ho reposar 24 hores a la nevera
  3. Feu les boles. Jo, perquè siguin iguals, les he pesat un 12 gr.
  4. Escalfeu el forn de dalt a 200 graus
  5. Per fer els de pinyons, agafeu un bol i poseu els pinyons amb dos rovells d'ou. En un altre bol poseu la clara d'ou.
  6. Passeu les boles per la clara i després pel bol de rovell i pinyons, s'enganxen sols. Poseu-los a una safata al forn (amb una làmina de silicona si teniu).
  7. Coure els panellets de pinyons durant 5-10 m.
  8. Pels de la forma de bolet, feu les boles i amb una ampolla de cava mullada amb aigua calenta feu la forma. Cada vegada que feu un panellet, torneu l'ampolla a l'aigua calenta. Pinteu la part de sobre amb xocolata desfeta al microones (durant uns 30 segons ).
  9. Poseu-los a una safata al forn (amb una làmina de silicona si teniu) i els coueu 5-10 m.
  10. Pels de cirera, poseu una cirera sobre la bola i coure de 5 a 10 m al forn
Pels cocos:

Ingredients:

1 pot de llet condensada
200gr de coco + 100 gr per fer les boles


Preparació:
  1. Barrejeu la llet condensada amb 200 gr de coco. Deixeu reposar 24 hores
  2. Feu les boles i les passeu pel coco ratllat.

Comentaris

Gemma ha dit…
Et van quedar genials!
Els de pinyons són els meus preferits :)
Pollet ha dit…
Gràcies !!!!!!
la veritat és que molt bons :-)
i tens raó, al final penso que pq no els vaig fer tots de pinyons, són els que més agraden :-)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !