Un diumenge a la tarda anem a passejar per Mura, Talamanca i Rocafort. (comarca del Bages)
Diu la dita "Mura, Talamanca i Rocafort, tres pobles de mala mort". No sé pas d'on bé, però us recomano que els visiteu, pobles preciosos, amb racons extraordinaris. De fet, a Mura (Fotos de Mura ) es reuneix gent per anar a pintar, ja us ho he dit tot :-)
En una botiga, descobreixo els cigronets de Mura i en compro un paquet. Per coure'ls, he seguit la recepta que em donen a la botiga, tot i que a casa, els cigrons els coem molt diferents.
El resultat és una llegum dolça, suau, no semblen cigrons i que us recomano que proveu!!!
Ingredients:
Diu la dita "Mura, Talamanca i Rocafort, tres pobles de mala mort". No sé pas d'on bé, però us recomano que els visiteu, pobles preciosos, amb racons extraordinaris. De fet, a Mura (Fotos de Mura ) es reuneix gent per anar a pintar, ja us ho he dit tot :-)
En una botiga, descobreixo els cigronets de Mura i en compro un paquet. Per coure'ls, he seguit la recepta que em donen a la botiga, tot i que a casa, els cigrons els coem molt diferents.
El resultat és una llegum dolça, suau, no semblen cigrons i que us recomano que proveu!!!
Ingredients:
- 1/2 de cigronet de Mura
- cansalada
- botifarrot ("morcilla")
- bicarbonat, sal, oli
- aigua mineral
- Deixar en remull els cigrons la nit abans en força aigua mirneral i 50gr. de bicarbonat
- Al dia següent, canviar l'aigua. Coure i quan arranqui el bull abaixar el foc.
- A mitja cocció, (20 m) afegir sal i un raig d'oli
- Entre 45 m i una hora estaran cuits.
- Saltejar la cansalada i el botifarrot
- Emplatar i servir acompanyat d'una amanida
Comentaris