Ves al contingut principal

Sexy Wine: tast de Valtravieso

El passat estiu vam estar, de camí a fer el Camino de Santiago, a la Ribera del Duero. Vam aprofitar per menjar "cochinillo" (molt bo, però em sembla que mai més, em va fer pena, tan petit ....) i vam descobrir les bodegues Valtravieso.
Així doncs, quan, des de Sexy Wine vam fer la proposta de tastar diferents vins de la bodega no ho vam pensar dues vegades. Els tasts s'organitzen, en aquestes ocasions al restaurant DOriginal ( a prop del MACBA)
En primer lloc, cal dir que es tracta d'un tast col·lectiu, l'ambient era molt bo, alegre però alhora força rigorós. Tot molt ben preparat i organitzat.


Després d'una petita presentació per part de la bodega ( res de rotllos comercials, sempre centrat en el tast...) el tast va començar amb el "Dominio de Nogara" 2011 de Valtravieso ( realment pertany a la DO de Rueda). Tinc especial predilecció pels vins de Rueda (sona una mica genèric , ja ho sé) . En les meves notes de tast poma verda, untuós i àcid.
I després va seguir amb tres negres, ara si de la DO de Ribera del Duero, de les bodegues Valtravieso: Roble , Crianza i VT (la joia de corona !) El Valtravieso Roble , ull de llebre, merlot i cabernet. Em va sembla un vi molt correcte amb una bona relació preu-qualitat.(uns 8 euros).

He de dir que els que més em van agradar va ser el  Valtravieso Crianza (bé, el que més, més el VT) 12 mesos de criança en barriques de roure francès, amb notes de tast de cuirs i vegetals. De fet d'aquest en vaig comprar una ampolla per gaudir-ho a casa.
Però el que em va semblar fantàstic va ser el VT vendimina seleccionada. En les meves notes de tast caramel cremat, crema catalana i pebres. Vinyes de més de 75 anys, seleccionades , recollida a ma etc... Això si , preu 26 euros.
Així doncs, l'experiència d'aquests tasts que organitza Sexy wine, totalment recomanables. Ambient festiu, però rigorós. Apte tant  per no iniciat com per entesos. Sense pijeries ni superficialitats. Una manera de conèixer els productes d'una bodega, ben presentat i explicat.
Aquests tasts solen costar 5 euros, i en ocasions en realitzar una compra de vins es fa un descompte per ampolla.

Esteu atents que aquest juliol tindrem tast de Terra Alta (blancs ) i alguna sorpresa :-)


Comentaris

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Bacallà fresc, marinat cassolà

Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!

Ingredients 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms300 gr de sucre250 gr de sal de cuinapebres de colors en graoli d'olivaPer servir : tomàquet kumato, torradetes, olivadaPreparació
En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cuaPosar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre. Procedir amb cadascun dels llomsEmbolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anarA les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper filmUna altra cop a la nevera, unes 8 horesAl cap de 8 hores, tallar el …