Ves al contingut principal

Cretes a la japonesa. Gyozas.

M'agrada molt el menjar japonès.
Básicament preparo sushi o tempura. Aquesta vegada m'he animat a provar de fer gyozas.
Les gyozas són unes cretes farcides de carn picada normalment de porc però també de pollastre, vedella o perquè no , de llagostins, només de verdures etc.
La pasta de les gyozas la podeu comprar congelada als super asiàtics. També podeu comprar les gyozas preparades, directament per coure.
Originalment porta nira que es tradueix per porro, cibulet, ceba tendra.... podeu escollir :-)

Ingredients:
  • Pasta de gyozas
  • 1/3 de col
  • 1 culleradeta de maizena
  • 3 alls tendres
  • 1/2 porro
  • sal
  • pebre
  • oli d'oliva
  • salsa de soya
  • 300 gr. de carn picada (jo he usat una butifarra)


Preparació
  • Coure durant 10 minuts la col i refredar ràpidament per parar la cocció. Deixar escòrrer.
  • Picar finament, el puerro, els alls, la col (eixugar l'aigua si fa falta) i barrejar amb la carn, sal , pebre, 1 cullerada d'oli d'oliva i la maizena
  • Col.locar una petita quantitat de farcit en cada oblea, mullar els voltants de les oblees amb aigua i donar la forma característica de les gyozas, fent petits doblets característics. (Mirar vídeo)
  • Deixar-les en un plat que estigui enfarinat amb la maizena perquè no s'enganxin

Us deixo un vídeo de com es fan les gyozas




Coure les gyozas
  • Hi ha diverses maneres de coure les gyozas, al vapor, planxa, fregides.
  • Jo les vaig fer a la manera yaki gyoza. 
  • Posseu en una paella oli i quan estigui calent posar les gyozas per la part plana i esperar que es dorin durant uns 4 minuts
  • Afegir 1/2 tassa d'aigua calenta, tapar la paella i esperar uns 6 minuts que es facin al vapor
  • Destapar la paella i esperar un minut a que evapori l'aigua

La salsa
Jo ho vaig acompanyar amb salsa de soia, però ho podeu acompanyar duna salsa amb 3/4 de salsa de soia i una part de vinagre d'arrós. Opcionalment afegir oli picant


A part per acompanyar vaig preparar futo-makis de llagostí, philadelphia i alvocat.



Tota la ceràmica que veieu a les fotos l'ha he fet jo, una època que anava a classes de ceràmica japonesa amb la Motoko Araki.
Us ho recomano, és una excel.lent professora i és molt xulo fer aquesta ceràmica :-). També ven les seves peces en el seu taller. Aquí podeu veure alguna peça meva en l'exposició que vaig participar.





Comentaris

Anònim ha dit…
hola que tal !!!
Em diuen Sebas m´agradaria poder paralar en tu sobre el teu blog, ja que estaria interesat en poder fer colaboracions de intercambis de articles o publicar algun enllaç .
el meu email es enlaces.patrocinados.cs@gmail.com

GRacies. Tens un blog molt bonic

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Bacallà fresc, marinat cassolà

Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!

Ingredients 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms300 gr de sucre250 gr de sal de cuinapebres de colors en graoli d'olivaPer servir : tomàquet kumato, torradetes, olivadaPreparació
En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cuaPosar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre. Procedir amb cadascun dels llomsEmbolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anarA les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper filmUna altra cop a la nevera, unes 8 horesAl cap de 8 hores, tallar el …