M'agrada molt el menjar japonès.
Básicament preparo sushi o tempura. Aquesta vegada m'he animat a provar de fer gyozas.
Les gyozas són unes cretes farcides de carn picada normalment de porc però també de pollastre, vedella o perquè no , de llagostins, només de verdures etc.
La pasta de les gyozas la podeu comprar congelada als super asiàtics. També podeu comprar les gyozas preparades, directament per coure.
Originalment porta nira que es tradueix per porro, cibulet, ceba tendra.... podeu escollir :-)
Ingredients:
Preparació
Us deixo un vídeo de com es fan les gyozas
Coure les gyozas
La salsa
Jo ho vaig acompanyar amb salsa de soia, però ho podeu acompanyar duna salsa amb 3/4 de salsa de soia i una part de vinagre d'arrós. Opcionalment afegir oli picant
A part per acompanyar vaig preparar futo-makis de llagostí, philadelphia i alvocat.
Tota la ceràmica que veieu a les fotos l'ha he fet jo, una època que anava a classes de ceràmica japonesa amb la Motoko Araki.
Us ho recomano, és una excel.lent professora i és molt xulo fer aquesta ceràmica :-). També ven les seves peces en el seu taller. Aquí podeu veure alguna peça meva en l'exposició que vaig participar.
Básicament preparo sushi o tempura. Aquesta vegada m'he animat a provar de fer gyozas.
Les gyozas són unes cretes farcides de carn picada normalment de porc però també de pollastre, vedella o perquè no , de llagostins, només de verdures etc.
La pasta de les gyozas la podeu comprar congelada als super asiàtics. També podeu comprar les gyozas preparades, directament per coure.
Originalment porta nira que es tradueix per porro, cibulet, ceba tendra.... podeu escollir :-)
Ingredients:
- Pasta de gyozas
- 1/3 de col
- 1 culleradeta de maizena
- 3 alls tendres
- 1/2 porro
- sal
- pebre
- oli d'oliva
- salsa de soya
- 300 gr. de carn picada (jo he usat una butifarra)
Preparació
- Coure durant 10 minuts la col i refredar ràpidament per parar la cocció. Deixar escòrrer.
- Picar finament, el puerro, els alls, la col (eixugar l'aigua si fa falta) i barrejar amb la carn, sal , pebre, 1 cullerada d'oli d'oliva i la maizena
- Col.locar una petita quantitat de farcit en cada oblea, mullar els voltants de les oblees amb aigua i donar la forma característica de les gyozas, fent petits doblets característics. (Mirar vídeo)
- Deixar-les en un plat que estigui enfarinat amb la maizena perquè no s'enganxin
Us deixo un vídeo de com es fan les gyozas
Coure les gyozas
- Hi ha diverses maneres de coure les gyozas, al vapor, planxa, fregides.
- Jo les vaig fer a la manera yaki gyoza.
- Posseu en una paella oli i quan estigui calent posar les gyozas per la part plana i esperar que es dorin durant uns 4 minuts
- Afegir 1/2 tassa d'aigua calenta, tapar la paella i esperar uns 6 minuts que es facin al vapor
- Destapar la paella i esperar un minut a que evapori l'aigua
La salsa
Jo ho vaig acompanyar amb salsa de soia, però ho podeu acompanyar duna salsa amb 3/4 de salsa de soia i una part de vinagre d'arrós. Opcionalment afegir oli picant
A part per acompanyar vaig preparar futo-makis de llagostí, philadelphia i alvocat.
Tota la ceràmica que veieu a les fotos l'ha he fet jo, una època que anava a classes de ceràmica japonesa amb la Motoko Araki.
Us ho recomano, és una excel.lent professora i és molt xulo fer aquesta ceràmica :-). També ven les seves peces en el seu taller. Aquí podeu veure alguna peça meva en l'exposició que vaig participar.
Comentaris
Em diuen Sebas m´agradaria poder paralar en tu sobre el teu blog, ja que estaria interesat en poder fer colaboracions de intercambis de articles o publicar algun enllaç .
el meu email es enlaces.patrocinados.cs@gmail.com
GRacies. Tens un blog molt bonic