Passa al contingut principal

Baguettes de farina Florencia Aurora. Els Gallecs

Matí de bicis amb sorpresa. Vaig anar a descobrir el parc dels Gallecs, a Mollet, un espai natural protegit, on es practica agricultura ecològica, recuperació de varietats antigues, protecció de flora i fauna, i on podeu practicar diverses activitats relacionades amb la natura.

La sorpresa és trobar una botiga d'agricultura ecològica, on venen molts del productes que s'hi produeixen. (consulteu horaris, crec que obren els diumenges !!!)

Aquí vaig comprar una farina d'una varietat de blat que desconeixia, Florencia Aurora.

Sorpresa també, per trobar un espai tan ben protegit a 15 km de Barcelona. Us recomano que hi aneu a passejar ;-)

Us presento unes mini-baguettes fetes amb aquesta farina


Les baguettes estant fetes amb l'accessori que porta la màquina de pa per fer baguettes. També es pot pastar a mà o a màquina i després coure al forn.


 

 

Ingredients
175 ml d' aigua
3/4 de culleradeta de sal
1 culleradeta de sucre
175 gr de farina de Florencia Aurora
75 gr de farina de gran força
3/4 de culleradeta de llevat deshidratat especial per pa o 9 gr de llevat fresc de forner
1 cullerada d' oli (per la massa)  i una mica més per pintar-les
50 gr de sèsam


Preparació
Colocar els ingredients a la màquina en l'ordre indicat.
Si teniu la panificadora moulinex home bread, cal seguir les instruccions de programa 9. El sèsam cal afegir-lo en el primer bip sonor de la màquina.
No el poseu al principi, si no dificultareu la formació del gluten.
En comptes d'aigua pinteu les baguettes amb oli.
Si no, elegiu un programa que només pasti, doneu forma a les baguettes, les deixeu llevar fins que doblin el volum, les pinteu amb oli i les coeu al forn , prèviament calent a uns 200º durant uns 15-20 m o fins que estiguin cuites.




Aquí teniu un vídeo de com fer tot el procés


Van servir per fer uns entrepans per una altra excursió,aquesta vegada de nordic walking ;-)

 


Comentaris

La meva panificadora no té aquest accessori per fer baguettes...quina ràbia...de totes maneres, buscaré aquesta farina!
Gemma ha dit…
Al Parc dels Gallecs estan fent molt bona feina, oi?
Ara fa temps que no passo per la botiga ecològica, segur que tenen moltes novetats. Hi passaré!
Les baguets t'han quedat sensacionals.
Pollet ha dit…
Gemma, vaig comprar uns cigronets que em van quedar genials.
Mònica, l'accessori és mono però totalment presindible, les baguettes es poden fer perfectament sense l'aparell ;-)
PILAR ha dit…
T'han quedat unes bagettes la mar de bones. Alguna vegada he anat al parc de gallecs i he passat per la botiga ecològica. Els tomaquets son boníssims.
I quin viatje més maco que heu fet.

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que...

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p...