Matí de bicis amb sorpresa. Vaig anar a descobrir el parc dels Gallecs, a Mollet, un espai natural protegit, on es practica agricultura ecològica, recuperació de varietats antigues, protecció de flora i fauna, i on podeu practicar diverses activitats relacionades amb la natura.
La sorpresa és trobar una botiga d'agricultura ecològica, on venen molts del productes que s'hi produeixen. (consulteu horaris, crec que obren els diumenges !!!)
Aquí vaig comprar una farina d'una varietat de blat que desconeixia, Florencia Aurora.
Sorpresa també, per trobar un espai tan ben protegit a 15 km de Barcelona. Us recomano que hi aneu a passejar ;-)
Us presento unes mini-baguettes fetes amb aquesta farina
Les baguettes estant fetes amb l'accessori que porta la màquina de pa per fer baguettes. També es pot pastar a mà o a màquina i després coure al forn.
Ingredients
175 ml d' aigua
3/4 de culleradeta de sal
1 culleradeta de sucre
175 gr de farina de Florencia Aurora
75 gr de farina de gran força
3/4 de culleradeta de llevat deshidratat especial per pa o 9 gr de llevat fresc de forner
1 cullerada d' oli (per la massa) i una mica més per pintar-les
50 gr de sèsam
Preparació
Colocar els ingredients a la màquina en l'ordre indicat.
Si teniu la panificadora moulinex home bread, cal seguir les instruccions de programa 9. El sèsam cal afegir-lo en el primer bip sonor de la màquina.
No el poseu al principi, si no dificultareu la formació del gluten.
En comptes d'aigua pinteu les baguettes amb oli.
Si no, elegiu un programa que només pasti, doneu forma a les baguettes, les deixeu llevar fins que doblin el volum, les pinteu amb oli i les coeu al forn , prèviament calent a uns 200º durant uns 15-20 m o fins que estiguin cuites.
Aquí teniu un vídeo de com fer tot el procés
Van servir per fer uns entrepans per una altra excursió,aquesta vegada de nordic walking ;-)
La sorpresa és trobar una botiga d'agricultura ecològica, on venen molts del productes que s'hi produeixen. (consulteu horaris, crec que obren els diumenges !!!)
Aquí vaig comprar una farina d'una varietat de blat que desconeixia, Florencia Aurora.
Sorpresa també, per trobar un espai tan ben protegit a 15 km de Barcelona. Us recomano que hi aneu a passejar ;-)
Us presento unes mini-baguettes fetes amb aquesta farina
Les baguettes estant fetes amb l'accessori que porta la màquina de pa per fer baguettes. També es pot pastar a mà o a màquina i després coure al forn.
Ingredients
175 ml d' aigua
3/4 de culleradeta de sal
1 culleradeta de sucre
175 gr de farina de Florencia Aurora
75 gr de farina de gran força
3/4 de culleradeta de llevat deshidratat especial per pa o 9 gr de llevat fresc de forner
1 cullerada d' oli (per la massa) i una mica més per pintar-les
50 gr de sèsam
Preparació
Colocar els ingredients a la màquina en l'ordre indicat.
Si teniu la panificadora moulinex home bread, cal seguir les instruccions de programa 9. El sèsam cal afegir-lo en el primer bip sonor de la màquina.
No el poseu al principi, si no dificultareu la formació del gluten.
En comptes d'aigua pinteu les baguettes amb oli.
Si no, elegiu un programa que només pasti, doneu forma a les baguettes, les deixeu llevar fins que doblin el volum, les pinteu amb oli i les coeu al forn , prèviament calent a uns 200º durant uns 15-20 m o fins que estiguin cuites.
Aquí teniu un vídeo de com fer tot el procés
Van servir per fer uns entrepans per una altra excursió,aquesta vegada de nordic walking ;-)
Comentaris
Ara fa temps que no passo per la botiga ecològica, segur que tenen moltes novetats. Hi passaré!
Les baguets t'han quedat sensacionals.
Mònica, l'accessori és mono però totalment presindible, les baguettes es poden fer perfectament sense l'aparell ;-)
I quin viatje més maco que heu fet.