Avui unes postres clàssic amb un toc, el del cafè ! Tot i que no soc molt de dolç, m'encanten les postres amb ou, flams, cremes pastisseres ....
Aquest és molt fàcil de fer !
Ingredients
Aquest és molt fàcil de fer !
Ingredients
- 1/2 litre de llet
- 5 ous
- 5 cullerades de sucre i una baina de vainilla o 4 cullerades de sucre i una de sucre de vainilla
- 1 cullerada de cafè soluble ( en el meu cas descafeïnat)
- caramel líquid
- Posem la llet en una gerreta amb el sucre avainillat o l'interior de la baina de vainilla i l'escalfem al microones durant 3 minuts
- Retirem i deixem temperar
- Afegim a la llet, la resta de sucre i els ous. Batem amb unes varetes manuals
- Afegim una cullerada de cafè soluble
- Preparem un motlle apte pel forn. El recobrim del caramel líquid
- Afegim la preparació d'ous, llet, sucre al motlle, però ho colem per si de cas queda algun trossets d'ou , etc..
- Pre-escalfem el forn a 150º.
- Preparem una safata . Posem el primer motlle a dintre la safata i afegim aigua calenta, entre un motlle i l'altre, dins la safata, per fer el bany maria
- Introduïm la safata la forn, durant 50-60 minuts minuts ( punxem per veure si és o no cuit).Passat el temps, el traiem del forn
- Deixem temperar uns minuts, passem un ganivet entre el motlle i el flam , perquè es desenganxi millor i bolquem en una safata per servir
Comentaris
I en format flam, ha de quedar de vici total.