Ves al contingut principal

Flam de cafè

Avui unes postres clàssic amb un toc, el del cafè ! Tot i que no soc molt de dolç, m'encanten les postres amb ou, flams, cremes pastisseres ....

Aquest és molt fàcil de fer !

Ingredients
  • 1/2 litre de llet
  • 5 ous
  • 5 cullerades de sucre i una baina de vainilla o 4 cullerades de sucre i una de sucre de vainilla
  • 1 cullerada de cafè soluble ( en el meu cas descafeïnat)
  • caramel líquid
Preparació
  • Posem la llet en una gerreta amb el sucre avainillat o l'interior de la baina de vainilla i l'escalfem al microones durant 3 minuts
  • Retirem i deixem temperar
  • Afegim a la llet, la resta de sucre i els ous. Batem amb unes varetes manuals
  • Afegim una cullerada de cafè soluble
  • Preparem un motlle apte pel forn. El recobrim del caramel líquid
  • Afegim la preparació d'ous, llet, sucre al motlle, però ho colem per si de cas queda algun trossets d'ou , etc..
  • Pre-escalfem el forn a 150º. 
  • Preparem una safata . Posem el primer motlle a dintre la safata i afegim aigua calenta, entre un motlle i l'altre, dins la safata, per fer el bany maria
  • Introduïm la safata la forn, durant 50-60 minuts minuts ( punxem per veure si és o no cuit).Passat el temps, el traiem del forn
  • Deixem temperar uns minuts, passem un ganivet entre el motlle i el flam , perquè es desenganxi millor i bolquem en una safata per servir 




Comentaris

Marina A.F. ha dit…
Una delícia!! El flam em perd, de cafè encara no n'he provat de fer a casa. Queda apuntat!
Jo també sóc fan dels ous...crec que són un bé de Déu de la natura...donen tan de si en cuina i en especial en rebosteria!!! Una abraçada!
Gemma ha dit…
M'encanten totes les postres que porten cafè!
I en format flam, ha de quedar de vici total.
Chus ha dit…
Un flam sempre és bo i agrada a tothom!!!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !