Ves al contingut principal

Flam de cafè

Avui unes postres clàssic amb un toc, el del cafè ! Tot i que no soc molt de dolç, m'encanten les postres amb ou, flams, cremes pastisseres ....

Aquest és molt fàcil de fer !

Ingredients
  • 1/2 litre de llet
  • 5 ous
  • 5 cullerades de sucre i una baina de vainilla o 4 cullerades de sucre i una de sucre de vainilla
  • 1 cullerada de cafè soluble ( en el meu cas descafeïnat)
  • caramel líquid
Preparació
  • Posem la llet en una gerreta amb el sucre avainillat o l'interior de la baina de vainilla i l'escalfem al microones durant 3 minuts
  • Retirem i deixem temperar
  • Afegim a la llet, la resta de sucre i els ous. Batem amb unes varetes manuals
  • Afegim una cullerada de cafè soluble
  • Preparem un motlle apte pel forn. El recobrim del caramel líquid
  • Afegim la preparació d'ous, llet, sucre al motlle, però ho colem per si de cas queda algun trossets d'ou , etc..
  • Pre-escalfem el forn a 150º. 
  • Preparem una safata . Posem el primer motlle a dintre la safata i afegim aigua calenta, entre un motlle i l'altre, dins la safata, per fer el bany maria
  • Introduïm la safata la forn, durant 50-60 minuts minuts ( punxem per veure si és o no cuit).Passat el temps, el traiem del forn
  • Deixem temperar uns minuts, passem un ganivet entre el motlle i el flam , perquè es desenganxi millor i bolquem en una safata per servir 




Comentaris

Marina A.F. ha dit…
Una delícia!! El flam em perd, de cafè encara no n'he provat de fer a casa. Queda apuntat!
Jo també sóc fan dels ous...crec que són un bé de Déu de la natura...donen tan de si en cuina i en especial en rebosteria!!! Una abraçada!
Gemma ha dit…
M'encanten totes les postres que porten cafè!
I en format flam, ha de quedar de vici total.
Chus ha dit…
Un flam sempre és bo i agrada a tothom!!!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…