Passa al contingut principal

Coca del iogurt, estil pollet

Torno a publicar amb un clàssic, la coca del iogurt.
Us explico com la faig jo, en el meu cas l'important és l'ordre !!!!
La gràcia d'aquesta coca és que s'usa un iogurt buit per mesurar els ingredients.
 Ingredients
  • 1 iogurt natural
  • 4 ous
  • 2 mides del iogurt de sucre
  • 3 mides del iogurt de farina especial rebosteria
  • 1 sobre de llevat royal de tota la vida , del sobre vermell
  • 3/4 de la mesura del iogurt d'oli
  • 1 got de xarrup de licor sense alcohol de préssec o 1 ratlladura d'una llimona o taronja , en compte !no agafar la part blanca que amarga
  • mantega en spray  ( o una mica de mantega ( o oli ) i farina per al motlle )

Preparació
  1. Pre - escalfeu el forn de baix a temperatura 180 º. En el meu cas el forn tinc la mania que va lent i el faig servir a 210º
  2. Buideu el contingut del iogurt en un bol a part
  3. En un bol gran, es bat les clares quasi a punt de neu. S'afegeixen els rovells i els sucres i els bateu bé
  4. Afegiu el iogurt . Afegiu l'oli i la ratlladura ( o xarrup)
  5. Afegiu  la farina barrejada amb el llevat , la farina cal tamisar-la per no fer grumolls . És a dir , agafeu un colador i fetes la farina al colador , a poc a poc amb el colador l'aneu posant al bol juntament amb la barreja d'ous , sucre i iogurt .
  6. Agafeu un motlle i l'unteu o amb la mantega en spray o amb la mantega o oli i s'empolsa una mica de farina , això és perquè no s'enganxi el pastís
  7. Afegiu   la barreja al motlle i ho poseu al forn durant uns 30 m , aproximadament ( això depèn del forn ). En el meu cas uns 35 minuts.
No obriu molt el forn perquè no es baixi .  
Si teniu dubtes de si està fet, es punxa el pastís  amb un escuradents o un palet de broqueta etc , si surt tot molt humit és que no està fetQuan sembli que gairebé està , es para  el forn i encens el grill de dalt 5 minuts perquè agafi colorTreure el motlle del forn i si teniu una reixeta ho deixeu damunt ( per exemple la reixeta del microones , la que serveix per grill )Quan baixi una mica la temperatura, es desmotlla , no abans , ni tampoc ho deixeu refredar completament perquè no t'agafi humitat . Podeu passar un ganivet entre el pastís i el motlle amb cura perquè surti amb més facilitat
 
El meus trucs:
  • Barrejar amb les varetes elèctriques.
  • Usar farina de rebosteria
  • Afegir els ingredients amb ordre
  • Forn només de baix
  • Per un motlle de 18 cm, usar la meitat dels ingredients. 

Un cop fred, el podeu obrir i posar melmelada, cobrir-lo de xocolata, convertir-lo en una mona ( aquí , aquí ) , en una coca de sant joan etc.. Té moltes possibilitats.

Avui l'he convertida en una mona :-)




 



Comentaris

Gemma ha dit…
Tot un bàsic a la cuina super versàtil! Com tu dius, ideal per moltes ocasions, fins i tot ara per la Mona que ja s'acosta ;)
Fantàstica aquesta coca clàssica...i tens raó, com a base de mona perfecte! Petons!
Unknown ha dit…
Aquesta recepta no falla.. Sempre sur bona!!
Gemma ha dit…
tot un clàssic super versàtil!
Banyat amb la xocolata, queda una mona sensacional.
Coses de Llàbiro ha dit…
Jo també la faig servir de recepta comodí...
Moltíssimes gràcies per participar.
Que maca t'ha quedat! es estupenda aquesta recepta, sempre queda bé, oi? Jo també participo a Memòries amb una coca de llimona i llavors de rossella, si lavols veure em farà molta il.lusió, em trobes aquí

http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
Mayte ha dit…
Fácil i resultona. Mira que la he fet vegades però no havia pensat mai que quedes tan xula com a mona. :-) Cantitat d'idees que han sortit al Memories!
esborrar ha dit…
És una recepta que no falla! T'ha quedat molt bonica, i amb la xocolata, fan ganes de clavar-hi queixalada!
Marta
Pollet ha dit…
Moltes gràcies pels vostres comentaris, realment aquesta recepta ho té tot, ingredients fàcils, ràpida , versàtil i sempre queda bé . Petons ;-)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que...

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p...