Torno a publicar amb un clàssic, la coca del iogurt.
Us explico com la faig jo, en el meu cas l'important és l'ordre !!!!
La gràcia d'aquesta coca és que s'usa un iogurt buit per mesurar els ingredients.
Ingredients
Un cop fred, el podeu obrir i posar melmelada, cobrir-lo de xocolata, convertir-lo en una mona ( aquí , aquí ) , en una coca de sant joan etc.. Té moltes possibilitats.
Us explico com la faig jo, en el meu cas l'important és l'ordre !!!!
La gràcia d'aquesta coca és que s'usa un iogurt buit per mesurar els ingredients.
Ingredients
- 1 iogurt natural
- 4 ous
- 2 mides del iogurt de sucre
- 3 mides del iogurt de farina especial rebosteria
- 1 sobre de llevat royal de tota la vida , del sobre vermell
- 3/4 de la mesura del iogurt d'oli
- 1 got de xarrup de licor sense alcohol de préssec o 1 ratlladura d'una llimona o taronja , en compte !no agafar la part blanca que amarga
- mantega en spray ( o una mica de mantega ( o oli ) i farina per al motlle )
Preparació
- Pre - escalfeu el forn de baix a temperatura 180 º. En el meu cas el forn tinc la mania que va lent i el faig servir a 210º
- Buideu el contingut del iogurt en un bol a part
- En un bol gran, es bat les clares quasi a punt de neu. S'afegeixen els rovells i els sucres i els bateu bé
- Afegiu el iogurt . Afegiu l'oli i la ratlladura ( o xarrup)
- Afegiu la farina barrejada amb el llevat , la farina cal tamisar-la per no fer grumolls . És a dir , agafeu un colador i fetes la farina al colador , a poc a poc amb el colador l'aneu posant al bol juntament amb la barreja d'ous , sucre i iogurt .
- Agafeu un motlle i l'unteu o amb la mantega en spray o amb la mantega o oli i s'empolsa una mica de farina , això és perquè no s'enganxi el pastís
- Afegiu la barreja al motlle i ho poseu al forn durant uns 30 m , aproximadament ( això depèn del forn ). En el meu cas uns 35 minuts.
No obriu molt el forn perquè no es baixi .
Si teniu dubtes de si està fet, es punxa el pastís amb un escuradents o un palet
de broqueta etc , si surt tot molt humit és que no està fetQuan sembli que gairebé està , es para el forn i encens el grill de dalt 5 minuts perquè agafi colorTreure el motlle del forn i si teniu una reixeta ho deixeu damunt ( per
exemple la reixeta del microones , la que serveix per grill )Quan
baixi una mica la temperatura, es desmotlla , no abans , ni tampoc ho
deixeu refredar completament perquè no t'agafi humitat . Podeu passar un ganivet entre el pastís i el motlle amb cura perquè surti amb més facilitat
El meus trucs:
- Barrejar amb les varetes elèctriques.
- Usar farina de rebosteria
- Afegir els ingredients amb ordre
- Forn només de baix
- Per un motlle de 18 cm, usar la meitat dels ingredients.
Un cop fred, el podeu obrir i posar melmelada, cobrir-lo de xocolata, convertir-lo en una mona ( aquí , aquí ) , en una coca de sant joan etc.. Té moltes possibilitats.
Avui l'he convertida en una mona :-)
Comentaris
Banyat amb la xocolata, queda una mona sensacional.
Moltíssimes gràcies per participar.
http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
Marta