Ves al contingut principal

Coca del iogurt, estil pollet

Torno a publicar amb un clàssic, la coca del iogurt.
Us explico com la faig jo, en el meu cas l'important és l'ordre !!!!
La gràcia d'aquesta coca és que s'usa un iogurt buit per mesurar els ingredients.
 Ingredients
  • 1 iogurt natural
  • 4 ous
  • 2 mides del iogurt de sucre
  • 3 mides del iogurt de farina especial rebosteria
  • 1 sobre de llevat royal de tota la vida , del sobre vermell
  • 3/4 de la mesura del iogurt d'oli
  • 1 got de xarrup de licor sense alcohol de préssec o 1 ratlladura d'una llimona o taronja , en compte !no agafar la part blanca que amarga
  • mantega en spray  ( o una mica de mantega ( o oli ) i farina per al motlle )

Preparació
  1. Pre - escalfeu el forn de baix a temperatura 180 º. En el meu cas el forn tinc la mania que va lent i el faig servir a 210º
  2. Buideu el contingut del iogurt en un bol a part
  3. En un bol gran, es bat les clares quasi a punt de neu. S'afegeixen els rovells i els sucres i els bateu bé
  4. Afegiu el iogurt . Afegiu l'oli i la ratlladura ( o xarrup)
  5. Afegiu  la farina barrejada amb el llevat , la farina cal tamisar-la per no fer grumolls . És a dir , agafeu un colador i fetes la farina al colador , a poc a poc amb el colador l'aneu posant al bol juntament amb la barreja d'ous , sucre i iogurt .
  6. Agafeu un motlle i l'unteu o amb la mantega en spray o amb la mantega o oli i s'empolsa una mica de farina , això és perquè no s'enganxi el pastís
  7. Afegiu   la barreja al motlle i ho poseu al forn durant uns 30 m , aproximadament ( això depèn del forn ). En el meu cas uns 35 minuts.
No obriu molt el forn perquè no es baixi .  
Si teniu dubtes de si està fet, es punxa el pastís  amb un escuradents o un palet de broqueta etc , si surt tot molt humit és que no està fetQuan sembli que gairebé està , es para  el forn i encens el grill de dalt 5 minuts perquè agafi colorTreure el motlle del forn i si teniu una reixeta ho deixeu damunt ( per exemple la reixeta del microones , la que serveix per grill )Quan baixi una mica la temperatura, es desmotlla , no abans , ni tampoc ho deixeu refredar completament perquè no t'agafi humitat . Podeu passar un ganivet entre el pastís i el motlle amb cura perquè surti amb més facilitat
 
El meus trucs:
  • Barrejar amb les varetes elèctriques.
  • Usar farina de rebosteria
  • Afegir els ingredients amb ordre
  • Forn només de baix
  • Per un motlle de 18 cm, usar la meitat dels ingredients. 

Un cop fred, el podeu obrir i posar melmelada, cobrir-lo de xocolata, convertir-lo en una mona ( aquí , aquí ) , en una coca de sant joan etc.. Té moltes possibilitats.

Avui l'he convertida en una mona :-)




 



Comentaris

Gemma ha dit…
Tot un bàsic a la cuina super versàtil! Com tu dius, ideal per moltes ocasions, fins i tot ara per la Mona que ja s'acosta ;)
Fantàstica aquesta coca clàssica...i tens raó, com a base de mona perfecte! Petons!
Chus ha dit…
Aquesta recepta no falla.. Sempre sur bona!!
Gemma ha dit…
tot un clàssic super versàtil!
Banyat amb la xocolata, queda una mona sensacional.
Coses de Llàbiro ha dit…
Jo també la faig servir de recepta comodí...
Moltíssimes gràcies per participar.
Pilar C. ha dit…
Que maca t'ha quedat! es estupenda aquesta recepta, sempre queda bé, oi? Jo també participo a Memòries amb una coca de llimona i llavors de rossella, si lavols veure em farà molta il.lusió, em trobes aquí

http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
Mayte ha dit…
Fácil i resultona. Mira que la he fet vegades però no havia pensat mai que quedes tan xula com a mona. :-) Cantitat d'idees que han sortit al Memories!
Pebre i xocolata ha dit…
És una recepta que no falla! T'ha quedat molt bonica, i amb la xocolata, fan ganes de clavar-hi queixalada!
Marta
Pollet ha dit…
Moltes gràcies pels vostres comentaris, realment aquesta recepta ho té tot, ingredients fàcils, ràpida , versàtil i sempre queda bé . Petons ;-)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !