Ves al contingut principal

Coca del iogurt, estil pollet

Torno a publicar amb un clàssic, la coca del iogurt.
Us explico com la faig jo, en el meu cas l'important és l'ordre !!!!
La gràcia d'aquesta coca és que s'usa un iogurt buit per mesurar els ingredients.
 Ingredients
  • 1 iogurt natural
  • 4 ous
  • 2 mides del iogurt de sucre
  • 3 mides del iogurt de farina especial rebosteria
  • 1 sobre de llevat royal de tota la vida , del sobre vermell
  • 3/4 de la mesura del iogurt d'oli
  • 1 got de xarrup de licor sense alcohol de préssec o 1 ratlladura d'una llimona o taronja , en compte !no agafar la part blanca que amarga
  • mantega en spray  ( o una mica de mantega ( o oli ) i farina per al motlle )

Preparació
  1. Pre - escalfeu el forn de baix a temperatura 180 º. En el meu cas el forn tinc la mania que va lent i el faig servir a 210º
  2. Buideu el contingut del iogurt en un bol a part
  3. En un bol gran, es bat les clares quasi a punt de neu. S'afegeixen els rovells i els sucres i els bateu bé
  4. Afegiu el iogurt . Afegiu l'oli i la ratlladura ( o xarrup)
  5. Afegiu  la farina barrejada amb el llevat , la farina cal tamisar-la per no fer grumolls . És a dir , agafeu un colador i fetes la farina al colador , a poc a poc amb el colador l'aneu posant al bol juntament amb la barreja d'ous , sucre i iogurt .
  6. Agafeu un motlle i l'unteu o amb la mantega en spray o amb la mantega o oli i s'empolsa una mica de farina , això és perquè no s'enganxi el pastís
  7. Afegiu   la barreja al motlle i ho poseu al forn durant uns 30 m , aproximadament ( això depèn del forn ). En el meu cas uns 35 minuts.
No obriu molt el forn perquè no es baixi .  
Si teniu dubtes de si està fet, es punxa el pastís  amb un escuradents o un palet de broqueta etc , si surt tot molt humit és que no està fetQuan sembli que gairebé està , es para  el forn i encens el grill de dalt 5 minuts perquè agafi colorTreure el motlle del forn i si teniu una reixeta ho deixeu damunt ( per exemple la reixeta del microones , la que serveix per grill )Quan baixi una mica la temperatura, es desmotlla , no abans , ni tampoc ho deixeu refredar completament perquè no t'agafi humitat . Podeu passar un ganivet entre el pastís i el motlle amb cura perquè surti amb més facilitat
 
El meus trucs:
  • Barrejar amb les varetes elèctriques.
  • Usar farina de rebosteria
  • Afegir els ingredients amb ordre
  • Forn només de baix
  • Per un motlle de 18 cm, usar la meitat dels ingredients. 

Un cop fred, el podeu obrir i posar melmelada, cobrir-lo de xocolata, convertir-lo en una mona ( aquí , aquí ) , en una coca de sant joan etc.. Té moltes possibilitats.

Avui l'he convertida en una mona :-)




 



Comentaris

Gemma ha dit…
Tot un bàsic a la cuina super versàtil! Com tu dius, ideal per moltes ocasions, fins i tot ara per la Mona que ja s'acosta ;)
Fantàstica aquesta coca clàssica...i tens raó, com a base de mona perfecte! Petons!
Chus ha dit…
Aquesta recepta no falla.. Sempre sur bona!!
Gemma ha dit…
tot un clàssic super versàtil!
Banyat amb la xocolata, queda una mona sensacional.
Coses de Llàbiro ha dit…
Jo també la faig servir de recepta comodí...
Moltíssimes gràcies per participar.
Pilar C. ha dit…
Que maca t'ha quedat! es estupenda aquesta recepta, sempre queda bé, oi? Jo també participo a Memòries amb una coca de llimona i llavors de rossella, si lavols veure em farà molta il.lusió, em trobes aquí

http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
Mayte ha dit…
Fácil i resultona. Mira que la he fet vegades però no havia pensat mai que quedes tan xula com a mona. :-) Cantitat d'idees que han sortit al Memories!
Pebre i xocolata ha dit…
És una recepta que no falla! T'ha quedat molt bonica, i amb la xocolata, fan ganes de clavar-hi queixalada!
Marta
Pollet ha dit…
Moltes gràcies pels vostres comentaris, realment aquesta recepta ho té tot, ingredients fàcils, ràpida , versàtil i sempre queda bé . Petons ;-)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Bacallà fresc, marinat cassolà

Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!

Ingredients 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms300 gr de sucre250 gr de sal de cuinapebres de colors en graoli d'olivaPer servir : tomàquet kumato, torradetes, olivadaPreparació
En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cuaPosar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre. Procedir amb cadascun dels llomsEmbolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anarA les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper filmUna altra cop a la nevera, unes 8 horesAl cap de 8 hores, tallar el …