o no.... Tant és pot fer al forn de llenya com al forn normal.
Si els picantons són grans, podeu comptar mig per persona, si són petits, pràcticament pot ser un per persona.
Els temps en el forn de llenya són molt aproximats, depèn que com s' encen el forn, com està la llenya etc. La cuina al forn de llenya és una cuina sense presses i en el nostre forn, les carn acostumen a estar 2:30 minuts, més o menys.
Però, aquesta recepta es pot fer perfectament en un forn normal. Simplement canviaran els temps, que en un forn normal seran més curts. Podeu agafar la referència de quan feu pollastre al forn, compteu uns 3/4 en el forn, per exemple
Ingredients (2-3 persones)
Preparació
Si els picantons són grans, podeu comptar mig per persona, si són petits, pràcticament pot ser un per persona.
Els temps en el forn de llenya són molt aproximats, depèn que com s' encen el forn, com està la llenya etc. La cuina al forn de llenya és una cuina sense presses i en el nostre forn, les carn acostumen a estar 2:30 minuts, més o menys.
Però, aquesta recepta es pot fer perfectament en un forn normal. Simplement canviaran els temps, que en un forn normal seran més curts. Podeu agafar la referència de quan feu pollastre al forn, compteu uns 3/4 en el forn, per exemple
Ingredients (2-3 persones)
- 2 picantons o pollastrons
- 2 taronges
- canyella
- 2 cebes tendres
- 1 grapat de prunes
- 1 got de vi blanc
- sal, pebre,
Preparació
- Netegem les taronges per fora. Pelem una de les taronges i tallem la pell a tires fines. Posem aigua en un pot i quan arranqui el bull hi afegim la pell de la taronja, l'escaldem durant un parell de minuts. La trèiem del foc i reservem
- Posar les prunes en remull en aigua.
- En una cassola o plata pel forn, posem un una mica d'oli. Afegim un llit de ceba, tallada a mitges llunes.
- Tallem l'altre taronja a quarters
- Sal pebrem els picantons per dintre i fora. Hi afegim una mica de canyella i posem un tros de taronja dins de cada picantó i disposem els picantons sobre la ceba
- Afegim el suc d'un taronja, la resta de trossos de taronja, i la pell de la taronja escaldada Afegim el got de vi i deixem amarar durant 1 hora aproximadament
- Quan el forn estigui calent, afegim la safata amb els picatons, de moment tapats amb paper de plata. De tant en tant, moure la cassola dins dels forn perquè es faci igual per tot arreu i anar regant amb el suc
- En el forn de llenya, al cap d'una hora i mitja, afegir les prunes. Seguir amb la cassola tapada amb paper de plata. Al cap de 45 m destapar i deixar que agafi color aproximadament 15 minuts més.
Comentaris
Jo no tinc forn de llenya, però m'apunto la recepta per fer-la un dia d'aquests al meu forn perquè els picantons han d'estar molt bons fets així. Encara que no serà el mateix!!!.
Una abraçada,