Ves al contingut principal

Picantons a la taronja al forn de llenya....

o no.... Tant és pot fer al forn de llenya com al forn normal.


Si els picantons són grans, podeu comptar mig per persona, si són petits, pràcticament pot ser un per persona.
Els temps en el forn de llenya són molt aproximats, depèn que com s' encen el forn, com està la llenya etc. La cuina al forn de llenya és una cuina sense presses i en el nostre forn, les carn acostumen a estar 2:30 minuts, més o menys.


Però, aquesta recepta es pot fer perfectament en un forn normal. Simplement canviaran els temps, que en un forn normal seran més curts. Podeu agafar la referència de quan feu pollastre al forn, compteu uns 3/4 en el forn, per exemple


Ingredients (2-3 persones)

  • 2 picantons o pollastrons
  • 2 taronges
  • canyella
  • 2 cebes tendres
  • 1 grapat de prunes
  • 1 got de vi blanc
  • sal, pebre, 

Preparació

  1. Netegem les taronges per fora. Pelem una de les taronges i tallem la pell a tires fines. Posem aigua en un pot i quan arranqui el bull hi afegim la pell de la taronja, l'escaldem durant un parell de minuts. La trèiem del foc i reservem
  2. Posar les prunes en remull en aigua.
  3. En una cassola o plata pel forn, posem un una mica d'oli. Afegim un llit de ceba, tallada a mitges llunes.
  4. Tallem l'altre taronja a quarters
  5. Sal pebrem els picantons per dintre i fora. Hi afegim una mica de canyella i posem un tros de taronja dins de cada picantó i disposem els picantons sobre la ceba
  6. Afegim el suc d'un taronja, la resta de trossos de taronja, i la pell de la taronja escaldada Afegim el got de vi i deixem amarar durant 1 hora aproximadament
  7. Quan el forn estigui calent, afegim la safata amb els picatons, de moment tapats amb paper de plata. De tant en tant, moure la cassola dins dels forn perquè es faci igual per tot arreu i anar regant amb el suc
  8. En el forn de llenya, al cap d'una hora i mitja, afegir les prunes. Seguir amb la cassola tapada amb paper de plata. Al cap de 45 m destapar i deixar que agafi color aproximadament 15 minuts més.



Comentaris

Marta e-cuina ha dit…
Ostres Núria, això sí que és un dinar de luxe!. Us han quedat fantàstics!.
Jo no tinc forn de llenya, però m'apunto la recepta per fer-la un dia d'aquests al meu forn perquè els picantons han d'estar molt bons fets així. Encara que no serà el mateix!!!.
Una abraçada,
Segurament al forn normal també queden molt bons...però amb el de llenya han de ser insuperable!!!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !