Passa al contingut principal

Picantons a la taronja al forn de llenya....

o no.... Tant és pot fer al forn de llenya com al forn normal.


Si els picantons són grans, podeu comptar mig per persona, si són petits, pràcticament pot ser un per persona.
Els temps en el forn de llenya són molt aproximats, depèn que com s' encen el forn, com està la llenya etc. La cuina al forn de llenya és una cuina sense presses i en el nostre forn, les carn acostumen a estar 2:30 minuts, més o menys.


Però, aquesta recepta es pot fer perfectament en un forn normal. Simplement canviaran els temps, que en un forn normal seran més curts. Podeu agafar la referència de quan feu pollastre al forn, compteu uns 3/4 en el forn, per exemple


Ingredients (2-3 persones)

  • 2 picantons o pollastrons
  • 2 taronges
  • canyella
  • 2 cebes tendres
  • 1 grapat de prunes
  • 1 got de vi blanc
  • sal, pebre, 

Preparació

  1. Netegem les taronges per fora. Pelem una de les taronges i tallem la pell a tires fines. Posem aigua en un pot i quan arranqui el bull hi afegim la pell de la taronja, l'escaldem durant un parell de minuts. La trèiem del foc i reservem
  2. Posar les prunes en remull en aigua.
  3. En una cassola o plata pel forn, posem un una mica d'oli. Afegim un llit de ceba, tallada a mitges llunes.
  4. Tallem l'altre taronja a quarters
  5. Sal pebrem els picantons per dintre i fora. Hi afegim una mica de canyella i posem un tros de taronja dins de cada picantó i disposem els picantons sobre la ceba
  6. Afegim el suc d'un taronja, la resta de trossos de taronja, i la pell de la taronja escaldada Afegim el got de vi i deixem amarar durant 1 hora aproximadament
  7. Quan el forn estigui calent, afegim la safata amb els picatons, de moment tapats amb paper de plata. De tant en tant, moure la cassola dins dels forn perquè es faci igual per tot arreu i anar regant amb el suc
  8. En el forn de llenya, al cap d'una hora i mitja, afegir les prunes. Seguir amb la cassola tapada amb paper de plata. Al cap de 45 m destapar i deixar que agafi color aproximadament 15 minuts més.



Comentaris

Marta SL ha dit…
Ostres Núria, això sí que és un dinar de luxe!. Us han quedat fantàstics!.
Jo no tinc forn de llenya, però m'apunto la recepta per fer-la un dia d'aquests al meu forn perquè els picantons han d'estar molt bons fets així. Encara que no serà el mateix!!!.
Una abraçada,
Segurament al forn normal també queden molt bons...però amb el de llenya han de ser insuperable!!!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que...

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p...