Ves al contingut principal

Amanida de salmó, mango, nous,ou mollet amb salsa de mostassa, tàperes i anxoves

Bé, el títol ja ho diu tot :-)
Una amanida realment deliciosa, sobretot per el punt de cocció de l'ou i per la vinagreta que l'acompanya. En realitat he fusionat dues receptes, la vinagreta d'un lloc, l'amanida d'un altre, però el resultat espectacular !

Les mides dels ingredients són una mica a ull ! depèn si voleu fer un plat únic ( per 2) o un entrant ( per 4, més o menys).



Què necessitem !

  • 1  o 2 ous per persona
  • uns 100 gr de salmó fumat
  • 1 mango
  • un grapat de nous
  • Barreja de fulles de diferents enciams
  • Vinagreta: 1 cullerada de mostassa de Dijon, una cullerada de tàperes, unes 5 anxoves, 3 cullerades d'oli d'oliva extra verge.

A mi no m'ha fet falta ni sal ni vinagre

Com ho fem !
  1. Posar a coure els ous en un pot amb aigua bullint amb sal i una mica de vinagre
  2. Per que quedin al punt és important que només bullin 5 minuts màxim i Immediatament tallar la cocció amb aigua freda. Quan estigui un mica més fred, pelar-los.
  3. Mentre es fan els ous preparar la vinagreta: barrejar la mostassa, amb dos cullerades d'oli i les tàperes i les anxoves prèviament tallades petites a ganivet. Aquesta vinagreta és una mica llaminera, potser us farà falta preparar el doble :-)
  4. Tallar el salmó en tires. Pelar el mango i tallar en quadrats. Esmicolar una mica les nous.
  5. En una safata anar disposant els diferents ingredients de forma harmoniosa!
  6. Per últim, afegir els ous tallats per la meitat i regar amb la vinagreta

Recordeu, la gràcia de l'amanida és el punt de cocció dels ous ( mmm, m'encanten així amb el rovell no massa cuit !!) i la vinagreta !

Servir i gaudir !

Comentaris

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Bacallà fresc, marinat cassolà

Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!

Ingredients 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms300 gr de sucre250 gr de sal de cuinapebres de colors en graoli d'olivaPer servir : tomàquet kumato, torradetes, olivadaPreparació
En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cuaPosar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre. Procedir amb cadascun dels llomsEmbolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anarA les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper filmUna altra cop a la nevera, unes 8 horesAl cap de 8 hores, tallar el …