Passa al contingut principal

Amanida de salmó, mango, nous,ou mollet amb salsa de mostassa, tàperes i anxoves

Bé, el títol ja ho diu tot :-)
Una amanida realment deliciosa, sobretot per el punt de cocció de l'ou i per la vinagreta que l'acompanya. En realitat he fusionat dues receptes, la vinagreta d'un lloc, l'amanida d'un altre, però el resultat espectacular !

Les mides dels ingredients són una mica a ull ! depèn si voleu fer un plat únic ( per 2) o un entrant ( per 4, més o menys).



Què necessitem !

  • 1  o 2 ous per persona
  • uns 100 gr de salmó fumat
  • 1 mango
  • un grapat de nous
  • Barreja de fulles de diferents enciams
  • Vinagreta: 1 cullerada de mostassa de Dijon, una cullerada de tàperes, unes 5 anxoves, 3 cullerades d'oli d'oliva extra verge.

A mi no m'ha fet falta ni sal ni vinagre

Com ho fem !
  1. Posar a coure els ous en un pot amb aigua bullint amb sal i una mica de vinagre
  2. Per que quedin al punt és important que només bullin 5 minuts màxim i Immediatament tallar la cocció amb aigua freda. Quan estigui un mica més fred, pelar-los.
  3. Mentre es fan els ous preparar la vinagreta: barrejar la mostassa, amb dos cullerades d'oli i les tàperes i les anxoves prèviament tallades petites a ganivet. Aquesta vinagreta és una mica llaminera, potser us farà falta preparar el doble :-)
  4. Tallar el salmó en tires. Pelar el mango i tallar en quadrats. Esmicolar una mica les nous.
  5. En una safata anar disposant els diferents ingredients de forma harmoniosa!
  6. Per últim, afegir els ous tallats per la meitat i regar amb la vinagreta

Recordeu, la gràcia de l'amanida és el punt de cocció dels ous ( mmm, m'encanten així amb el rovell no massa cuit !!) i la vinagreta !

Servir i gaudir !

Comentaris

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que...

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p...