Ves al contingut principal

Poke Bowl

Si segueix de prop la llista de trendy foods , probablement haureu escoltat o menjat un Poke Bowl a hores d'ara . 
Aquest plat hawaià està arrasant arreu, sobre tot a Califòrnia , bojos pel menjar healthy !La bona notícia és que és increïblement fàcil de fer a casa, tant pel temps que necessitareu com per obtenir els ingredients. No cal doncs, que voleu fins Hawaii per provar-lo !
POKE vol dir alguna cosa com tallat en llengua hawaiana ! Es tracta de quadrats de peix, salmó, tonyina, o pop en soia i sèsam, acompanyat d'una base d'arrós i acompanyat de verdures crues o no i muntant bols molt colorits ! Es tracta de muntar en un bol bonic d'aliments colorits! 
Es pot fer servir com a tapa, com a entrant o amanida o com en el meu cas , com a plat únic
Passos per fer un POKE BOWL:
Aquest porta una base d'arròs salvatge, edamame, wakame, salmó marinat en soia i sèsam, pastanaga, raves, alvocat i ceba tendra.
  1. Elegir un bol bonic
  2. Preparar una base d'arròs, pasta o amanida I perquè no quinoa, arròs integral, basmati etc..
  3. Elegir una proteïna, normalment, salmó, tonyina o pop. Deixar marinar el peix en sèsam i soia. Si sou vegetarians podeu fer servir tofu. O perquè no, gambes, o pollastre ? al vostre gust
  4. Acompanyar de toppings: pastanaga, cogombre, algues, blat de moro, edamame. Imaginació al poder!
  5. Amanir. Amb salsa o vinagreta, wasabi etc...
  6. I finalment, podeu acabar amb sèsam, ceba fregida, ceba fresca etc. 
El concepte de poke bowl s'obre a moltes possibilitats. Per construir un plat increïble, cal barrejar textures, frescor, colors i equilibri. Aquest per exemple, té ingredients més mediterranis que asiàtics !


Enjoy it !












Comentaris

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Bacallà fresc, marinat cassolà

Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!

Ingredients 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms300 gr de sucre250 gr de sal de cuinapebres de colors en graoli d'olivaPer servir : tomàquet kumato, torradetes, olivadaPreparació
En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cuaPosar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre. Procedir amb cadascun dels llomsEmbolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anarA les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper filmUna altra cop a la nevera, unes 8 horesAl cap de 8 hores, tallar el …