Passa al contingut principal

Broquetes de pollastre i carabassó amb llimona i romaní ! Healthy Food !

La part del pollastre que faig servir és la cuixa sense os. Podeu usar també la pit de pollastre.


En primer lloc, una mitja hora abans, tallem el pollastre en tires i el marinem amb el suc d'una llimona, la pell de la llimona ratllada, una mica d'oi, pebre i les fulles de romaní, si pot ser fresc però si no, doncs sec.

Quant anem ja a cuinar el plat, pre-escalfem el forn, dalt i baix a uns 250º. 
Amb l'ajuda d'un pelador o mandolina, tallem el carabassó amb tires. Anem muntant els rotllets, disposant una tira de carabassó i a sobre el pollastre i ho anem inserint en unes broquetes de fusta
Baixem la temperatura del forn a 200º i ho posem al forn durant 20 minuts aproximadament, podeu afegir la marinada.

Servir calent o fred segons els vostres gustos !

Comentaris

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Sashimi de tonyina i salmó amb tartar de tomàquet Rosa de Barbastro

Doncs més ràpid i deliciós, crec que no és possible i sobretot ben fit !


En primer lloc, congelarem 48 hores els tacos de tonyina i salmó per evitar els anisakis.
Quan vulguem preparar la recepta, trèiem els troços de salmó i tonyina una hora abans
Anem tallant a contrafibra i els deixem marinar en dos bols o plats diferents. La marinada consisteix en 1 cullerada de sake, 1 cullerada de mirin, gingebre ratllat, 3 cullerades de soia baixa en sal
Ho deixem uns 10 minuts.
Mentre preparem rentem i tallem en quadres un tomàquet rosa de Barbastro (  o un altre tipus de tomàquet que us agradi ) i el posem en un bol a marinar amb tàperes, cogombrets , ceba tendra ( que podeu deixar remullant en aigua, si la trobeu massa forta) i mig alvocat. Amanim amb oli, sal grossa i vinagre de Módena, deixem reposar uns 5 minuts 



Emplatem tot plegat i servim !