Passa al contingut principal

Sortida micològica amb el Museu de Granollers

Avui hem fet una sortida micològica amb el Museu de Granollers.
Museu de Granollers
En principi havíem d'anar al Parc del Corredor, però com en els últims dies ha fet vent i no havia plogut per aquesta zona, dues condicions nefastes pels bolets, hem canviat de zona, a prop d'uns boscos de Sant Celoni (fins aquí puc explicar ;-))
Normalment en aquestes sortides aprends força. Es tracta d'anar trobant el màxim d'espècies diferents, afagant una de cada de les que es troben, ja siguin comestibles o no. De fet, amb tot el grup, hem trobat uns 50 espècies diferents, algunes de curioses, com la gita de bruixa !
La setmana passada ha caçadors de bolets  van parlar d'aquest bolet, de fet no comestible, però segur que no ho intenteu de la pudor que fa (és el que es veu tant estrany com una reixa vermella). També hem trobat una gita tancada, molt curiosa, quan l'hen obert.
Bolets trobats pel grup

Bolets trobats pel grup, amb detall. Al centre una gita de bruixa.

Gita de bruixa tancada (sento que la foto ha sortit borrosa)

En Jordi havia ha trobat el pinetell de rigor i jo uns carlets, de fet n'havia trobat més però moltes vegades agafo un bolet semblant, no comestible, les rússules i com no estava segura he agafat dos per identificar i els altres els he deixat.
Ha estat interessant, perqué com també tenia rússules ara crec que ja he aprés a diferenciar els carlets. De fet, cal no confondre els  Hygrophorus russula (carlets) i els que jo confonia, que pertanyen al gènere de les rússules. Mai  he provat els carlets,  a veure quin gust tenen!
També hem aprofitat per confirmar que el que vam trobar la setmana passada (entre altres coses) eren llenegues, per tant, crec que aquests bolets ja els comencem a distingir
A part he trobat unes cireres d'arboç, a veure quines postres en faig !

Comentaris

Gemma ha dit…
Les cireres d'arboç amb crema catalana són una combinació deliciosa, prova-les així! ;)
Pollet ha dit…
Gràcies Gemma, molt bona idea :-)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que