Passa al contingut principal

Sortida micològica amb el Museu de Granollers

Avui hem fet una sortida micològica amb el Museu de Granollers.
Museu de Granollers
En principi havíem d'anar al Parc del Corredor, però com en els últims dies ha fet vent i no havia plogut per aquesta zona, dues condicions nefastes pels bolets, hem canviat de zona, a prop d'uns boscos de Sant Celoni (fins aquí puc explicar ;-))
Normalment en aquestes sortides aprends força. Es tracta d'anar trobant el màxim d'espècies diferents, afagant una de cada de les que es troben, ja siguin comestibles o no. De fet, amb tot el grup, hem trobat uns 50 espècies diferents, algunes de curioses, com la gita de bruixa !
La setmana passada ha caçadors de bolets  van parlar d'aquest bolet, de fet no comestible, però segur que no ho intenteu de la pudor que fa (és el que es veu tant estrany com una reixa vermella). També hem trobat una gita tancada, molt curiosa, quan l'hen obert.
Bolets trobats pel grup

Bolets trobats pel grup, amb detall. Al centre una gita de bruixa.

Gita de bruixa tancada (sento que la foto ha sortit borrosa)

En Jordi havia ha trobat el pinetell de rigor i jo uns carlets, de fet n'havia trobat més però moltes vegades agafo un bolet semblant, no comestible, les rússules i com no estava segura he agafat dos per identificar i els altres els he deixat.
Ha estat interessant, perqué com també tenia rússules ara crec que ja he aprés a diferenciar els carlets. De fet, cal no confondre els  Hygrophorus russula (carlets) i els que jo confonia, que pertanyen al gènere de les rússules. Mai  he provat els carlets,  a veure quin gust tenen!
També hem aprofitat per confirmar que el que vam trobar la setmana passada (entre altres coses) eren llenegues, per tant, crec que aquests bolets ja els comencem a distingir
A part he trobat unes cireres d'arboç, a veure quines postres en faig !

Comentaris

Gemma ha dit…
Les cireres d'arboç amb crema catalana són una combinació deliciosa, prova-les així! ;)
Pollet ha dit…
Gràcies Gemma, molt bona idea :-)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-( Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots. I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ? El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí . És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli. Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill. Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet ! Per acompanyar salsa romesco , com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts , simplement amb una mica de sal !

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Coca de recapte

Aquesta coca la tindreu ràpidament pastada. No necessita ni llevat ni temps per a què pugi la massa. Els ingredients de sobre la massa poden ser els que volgueu. Des d'escalibada, ceba, carbassó, espinacs, formatge de cabra, etc. Per la massa:  250 gr de farina (normal no fa falta de força) 100 gr d'aigua amb gas 50 ml de vi blanc  25 ml d'oli un polsim de sal Preparació: Pastar tots els ingredients junts. Us podeu ajudar d'una espàtula de silicona. Ja veureu que en un moment es pasta tot super bé. Estirar la massa sobre una làmina de silicona amb l'ajuda d'un corro. Jo en tinc un de silicona i va genial Escalfar el forn a 200º Repartir els ingredients per sobre. Si tenen temps de cocció diferent, afegir primer els que costin més i al cap d'uns minuts de forn, afegir la resta. En aquest cas: afegir la ceba a la massa i salpebrar. Enfornar. Al cap de uns 15 minuts, afegir els tomàquets xerrys i les gírgoles Al cap de 10 minuts, afegir el formatg...