Ves al contingut principal

Sortida micològica amb el Museu de Granollers

Avui hem fet una sortida micològica amb el Museu de Granollers.
Museu de Granollers
En principi havíem d'anar al Parc del Corredor, però com en els últims dies ha fet vent i no havia plogut per aquesta zona, dues condicions nefastes pels bolets, hem canviat de zona, a prop d'uns boscos de Sant Celoni (fins aquí puc explicar ;-))
Normalment en aquestes sortides aprends força. Es tracta d'anar trobant el màxim d'espècies diferents, afagant una de cada de les que es troben, ja siguin comestibles o no. De fet, amb tot el grup, hem trobat uns 50 espècies diferents, algunes de curioses, com la gita de bruixa !
La setmana passada ha caçadors de bolets  van parlar d'aquest bolet, de fet no comestible, però segur que no ho intenteu de la pudor que fa (és el que es veu tant estrany com una reixa vermella). També hem trobat una gita tancada, molt curiosa, quan l'hen obert.
Bolets trobats pel grup

Bolets trobats pel grup, amb detall. Al centre una gita de bruixa.

Gita de bruixa tancada (sento que la foto ha sortit borrosa)

En Jordi havia ha trobat el pinetell de rigor i jo uns carlets, de fet n'havia trobat més però moltes vegades agafo un bolet semblant, no comestible, les rússules i com no estava segura he agafat dos per identificar i els altres els he deixat.
Ha estat interessant, perqué com també tenia rússules ara crec que ja he aprés a diferenciar els carlets. De fet, cal no confondre els  Hygrophorus russula (carlets) i els que jo confonia, que pertanyen al gènere de les rússules. Mai  he provat els carlets,  a veure quin gust tenen!
També hem aprofitat per confirmar que el que vam trobar la setmana passada (entre altres coses) eren llenegues, per tant, crec que aquests bolets ja els comencem a distingir
A part he trobat unes cireres d'arboç, a veure quines postres en faig !

Comentaris

Gemma ha dit…
Les cireres d'arboç amb crema catalana són una combinació deliciosa, prova-les així! ;)
Pollet ha dit…
Gràcies Gemma, molt bona idea :-)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…