Passa al contingut principal

Baguettes integrals amb sèsam......

 .... i amb panificadora i accessori per fer baguettes, encara que no és imprescindible :-)

Quan vam comprar la panificadora, portava un accessori per fer baguettes. La veritat és que l'he utilitzat poc, però en el seu moment el vaig veure una monada. Ara m'ha agafat per fer-lo servir, però per fer aquesta recepta no fa falta, ni tant sols panificadora.

Per fer aquestes baguettes necessitareu:
  • 175 ml d'aigua
  • 1 culleredeta de sucre
  • 3/4 de culleredeta de sal
  • 250 gr de farina integral
  • 12 gr de llevat premsat especial per pa
  • 50gr de llavors de sèsam
Preparació
  • Afegim els ingredients en l'ordre indicat, reservant una part de llavors de sèsam
  • Programem la panificadora al programa 9, si teniu la moulinex amb accessori baguettes. Si no, escolliu un programa que només pasti i llevi la massa.
  • Si no teniu panificadora, cal pastar els ingredients i deixar reposar una 1/2 a una hora perquè la massa pugi
  • Amb el programa 9, en el segon piiiiiiii,,,, pareu la màquina, retireu la massa i formeu les baguettes. Amb aquest programa teniu uns 20 m per formar les baguettes.
Per formar les baguettes:
  • Enfarineu les mans per evitar que la massa s'enganxi
  • Fer una bola amb la massa i dividiu-la amb 4 parts de mida igual
  • S'agafa una part i s'aixafa formant una forma rectangular
  • Es doblega el rectangle per la mitat i es torna a aixafar per fer més fi el rectangle
  • S'embolcalla la massa de manera que quedi una barreta uniforme
  • Finalment, la arrebossem amb les llavors de sèsam
  • Pintem les baguettes amb aigua
  • Fem uns talls amb unes tisores
Coure les baguettes
  • Dipositeu les baguettes a l'accessori especial,  dipositeu-lo a la panificadora i torneu a encendre la màquina, que seguirà en el punt on ho havíeu deixat.
  • Quan torni a pitar les baguettes estaran acabades
  • Si no tenim l'accessori, disposem les baguettes en una safata per anar al forn. 
  • Preescalfem el forn a uns 200º i hi disposem un bol o olleta amb aigua perquè generi vapor
  • Posem les baguettes a dins i en 25-35 m estaran cuites

Queden perfectes per esmorzar o berenar, sopar ràpid i sa i aguanten molt bé la congelació.
 Que disfruteu !!!!!

Comentaris

Gemma ha dit…
El pa fet a casa queda boníssim i l'oloreta que surt del forn mentre es cou és deliciosa. Per l'entrepà d'anar a escalar em vindria molt de gust! ;)
Pollet ha dit…
Gemma, per anar a escalar tb serveix :-)
Fer a pa a casa és un plaer i amb una panificadora, un pim pam :-)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que...

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p...