.... i amb panificadora i accessori per fer baguettes, encara que no és imprescindible :-)
Quan vam comprar la panificadora, portava un accessori per fer baguettes. La veritat és que l'he utilitzat poc, però en el seu moment el vaig veure una monada. Ara m'ha agafat per fer-lo servir, però per fer aquesta recepta no fa falta, ni tant sols panificadora.
Per fer aquestes baguettes necessitareu:
Queden perfectes per esmorzar o berenar, sopar ràpid i sa i aguanten molt bé la congelació.
Que disfruteu !!!!!
Quan vam comprar la panificadora, portava un accessori per fer baguettes. La veritat és que l'he utilitzat poc, però en el seu moment el vaig veure una monada. Ara m'ha agafat per fer-lo servir, però per fer aquesta recepta no fa falta, ni tant sols panificadora.
Per fer aquestes baguettes necessitareu:
- 175 ml d'aigua
- 1 culleredeta de sucre
- 3/4 de culleredeta de sal
- 250 gr de farina integral
- 12 gr de llevat premsat especial per pa
- 50gr de llavors de sèsam
- Afegim els ingredients en l'ordre indicat, reservant una part de llavors de sèsam
- Programem la panificadora al programa 9, si teniu la moulinex amb accessori baguettes. Si no, escolliu un programa que només pasti i llevi la massa.
- Si no teniu panificadora, cal pastar els ingredients i deixar reposar una 1/2 a una hora perquè la massa pugi
- Amb el programa 9, en el segon piiiiiiii,,,, pareu la màquina, retireu la massa i formeu les baguettes. Amb aquest programa teniu uns 20 m per formar les baguettes.
- Enfarineu les mans per evitar que la massa s'enganxi
- Fer una bola amb la massa i dividiu-la amb 4 parts de mida igual
- S'agafa una part i s'aixafa formant una forma rectangular
- Es doblega el rectangle per la mitat i es torna a aixafar per fer més fi el rectangle
- S'embolcalla la massa de manera que quedi una barreta uniforme
- Finalment, la arrebossem amb les llavors de sèsam
- Pintem les baguettes amb aigua
- Fem uns talls amb unes tisores
- Dipositeu les baguettes a l'accessori especial, dipositeu-lo a la panificadora i torneu a encendre la màquina, que seguirà en el punt on ho havíeu deixat.
- Quan torni a pitar les baguettes estaran acabades
- Si no tenim l'accessori, disposem les baguettes en una safata per anar al forn.
- Preescalfem el forn a uns 200º i hi disposem un bol o olleta amb aigua perquè generi vapor
- Posem les baguettes a dins i en 25-35 m estaran cuites
Queden perfectes per esmorzar o berenar, sopar ràpid i sa i aguanten molt bé la congelació.
Que disfruteu !!!!!
Comentaris
Fer a pa a casa és un plaer i amb una panificadora, un pim pam :-)