Ves al contingut principal

Els rostits de la mama pollet

Dec tenir uns 75 llibres de cuina o més !!!! però els rostits no em van quedar bé, fins que els vaig aprendre de la meva mare.
La recepta original és de la mama pollet, però eiiii ! que aquest li fet jo !!!!
Amb aquesta base podreu rostir carn de canelons, un pollastre amb prunes, conill amb castanyes i  bolets o vedella a la jardinera , tant és !!!! la base és la mateixa i després petites variacions segons la recepta :-).
Us explico com fer un pollastre rostit bàsic, amb uns bolets al final !!!!!!!

Ingredients
  • 1 pollastre a octaus. Jo fins i tot prefereixo de cada quarter, 4 o 5 trossos
  • 5 o 6 alls
  • 2 cebes o 6-7 cebetes petites. De figueres
  • 2 tomàquets de pera
  • 1 got de conyac
  • 1 got d'aigua
  • sal, pebre, canyella, llorer, farigola, romaní
  • oli verge extra
  • bolets 
Preparació
  • En una cassola, escalfar unes tres cullerades d'oli.
  • Quan estigui calent, anar sofregint el pollastre, sense salar.
  • Quan comenci a estar daurades, afegir les cebes, els alls sense pelar (doneu un copet a cada all perquè es obri i deixi anar la substància), els tomàquets a 4 trossos, les herbes, sal, pebre, canyella
    • Quan passin 10 minuts, afegir el conyac. El conyac aboqueu-lo amb un got, no directament de l'ampolla sinó d'un got, perquè no s'incendii l'ampolla
    • Quan l'alcohol s'evapori, baixar el foc, afegir un got d'aigua, tapar,  i deixar coure una mitja-tres quarts hora o fins que estigui  tendre, quan li quedi uns 10 m. Si és pollastre ecològic costa més de coure, però us quedarà molt bo.
    • En aquest moment afegiríem els bolets, les prunes..... etc... 
    • Quan passin uns 10 minuts ja pararíem el foc.
    Aleshores, podeu utilitzar en comptes de conyac, cava, sidra, vi blanc.
    Si afegiu bolets secs o prunes, etc els deixeu en aigua primer perquè s'hidratin i aleshores, l'aigua dels bolets no l'aigua normal. O en comptes d'aigua, caldo.

     

    Hi ha  persones que la salseta la trituren i la redueixen, però a casa agrada més d'aquesta manera, potser més rústica :-). Penseu que si el feu d'un dia per altra molt millor i a part, la salsa al tornar a escalfar , quedarà una mica més densa.
    Aquests plats són ideals per congelar o si porteu tupper a la empresa, ja que la salseta fa que no quedi sec. De fet, podeu congelar per racions i al matí, treure directament del congelador a la bossa i al migdia al micro. Al portar-ho congelat, cap problema d'accidents :-)
    En aquesta foto, pollastre de festa, amb pomes, prunes, pinyons, panses,  orellanes .... (hi ha unes variacions, que us explicaré.....).

    A gaudir !!!!

    Comentaris

    Gemma ha dit…
    Les receptes de les mares sempre són les millors, per molts llibres de cuina que tinguis, je je je...
    A casa també ens agrada més la salsa sense triturar, en plan rústic.
    Aquests guisats d'un dia per l'altre encara són més bons, oi? Amb una bona llesca de pa i a disfrutar...
    teresa ha dit…
    Ummmm!! prenc nota!!!!
    A mi els rostits no m'acaben de surtir com a mi voldria!
    Pendré nota a vera si així ho aconsegueixo.
    Gràcies per compartir!
    Salut,
    Teresa
    Beatriz ha dit…
    Este pollo esta de lujo¡¡¡ Que ganas me han entrado de hincarle el diente.
    Viena ha dit…
    Tu mamá Pollet, es una buena cocinera, la prueba es la receta de este pollo que tiene un aspecto riquísimo y me gusta ese toque de especias y sabores de las frutas. Se me ha hecho la boca agua. Lo probaré.
    Un beso.
    Pollet ha dit…
    Gemma,potsr pq busquem els sabors de la infància :-)
    Teresa, proveu, una mica de paciència i segur que et surt
    Beatriz, estás invitada :-)
    Viena, muy buena cocinera, en tu horno Alfredo quedará genial :-9
    Patricia ha dit…
    aixó ès lo que vaig fer jo ahir per dinar!!! jajajajaja a veure si pujo la recepte pero mmmmmmmmmmmmmmmm aquesta salseta....( jo la vaig fer amb rovellons.....)


    http://cosasdemicocina.blogspot.com/

    Translate

    Entrades populars d'aquest blog

    Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

    Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
    La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

    Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



    Aquí va la recepta !




    Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
    1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
    Com veieu molt simple…

    Calçots al microones.

    La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
    Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
    I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

    El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
    És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
    Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
    Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
    Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





    Crema de fredolics

    Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
    La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
    Ingredient ( per dues persones )
    uns 300 gr. de fredolics
    750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
    2 cebes
    sal
    pebre
    1 all
    julivert
    unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
    1 torrada
    oli verge d'oliva

    Preparació
    rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…