Ves al contingut principal

Els rostits de la mama pollet

Dec tenir uns 75 llibres de cuina o més !!!! però els rostits no em van quedar bé, fins que els vaig aprendre de la meva mare.
La recepta original és de la mama pollet, però eiiii ! que aquest li fet jo !!!!
Amb aquesta base podreu rostir carn de canelons, un pollastre amb prunes, conill amb castanyes i  bolets o vedella a la jardinera , tant és !!!! la base és la mateixa i després petites variacions segons la recepta :-).
Us explico com fer un pollastre rostit bàsic, amb uns bolets al final !!!!!!!

Ingredients
  • 1 pollastre a octaus. Jo fins i tot prefereixo de cada quarter, 4 o 5 trossos
  • 5 o 6 alls
  • 2 cebes o 6-7 cebetes petites. De figueres
  • 2 tomàquets de pera
  • 1 got de conyac
  • 1 got d'aigua
  • sal, pebre, canyella, llorer, farigola, romaní
  • oli verge extra
  • bolets 
Preparació
  • En una cassola, escalfar unes tres cullerades d'oli.
  • Quan estigui calent, anar sofregint el pollastre, sense salar.
  • Quan comenci a estar daurades, afegir les cebes, els alls sense pelar (doneu un copet a cada all perquè es obri i deixi anar la substància), els tomàquets a 4 trossos, les herbes, sal, pebre, canyella
    • Quan passin 10 minuts, afegir el conyac. El conyac aboqueu-lo amb un got, no directament de l'ampolla sinó d'un got, perquè no s'incendii l'ampolla
    • Quan l'alcohol s'evapori, baixar el foc, afegir un got d'aigua, tapar,  i deixar coure una mitja-tres quarts hora o fins que estigui  tendre, quan li quedi uns 10 m. Si és pollastre ecològic costa més de coure, però us quedarà molt bo.
    • En aquest moment afegiríem els bolets, les prunes..... etc... 
    • Quan passin uns 10 minuts ja pararíem el foc.
    Aleshores, podeu utilitzar en comptes de conyac, cava, sidra, vi blanc.
    Si afegiu bolets secs o prunes, etc els deixeu en aigua primer perquè s'hidratin i aleshores, l'aigua dels bolets no l'aigua normal. O en comptes d'aigua, caldo.

     

    Hi ha  persones que la salseta la trituren i la redueixen, però a casa agrada més d'aquesta manera, potser més rústica :-). Penseu que si el feu d'un dia per altra molt millor i a part, la salsa al tornar a escalfar , quedarà una mica més densa.
    Aquests plats són ideals per congelar o si porteu tupper a la empresa, ja que la salseta fa que no quedi sec. De fet, podeu congelar per racions i al matí, treure directament del congelador a la bossa i al migdia al micro. Al portar-ho congelat, cap problema d'accidents :-)
    En aquesta foto, pollastre de festa, amb pomes, prunes, pinyons, panses,  orellanes .... (hi ha unes variacions, que us explicaré.....).

    A gaudir !!!!

    Comentaris

    Gemma ha dit…
    Les receptes de les mares sempre són les millors, per molts llibres de cuina que tinguis, je je je...
    A casa també ens agrada més la salsa sense triturar, en plan rústic.
    Aquests guisats d'un dia per l'altre encara són més bons, oi? Amb una bona llesca de pa i a disfrutar...
    teresa ha dit…
    Ummmm!! prenc nota!!!!
    A mi els rostits no m'acaben de surtir com a mi voldria!
    Pendré nota a vera si així ho aconsegueixo.
    Gràcies per compartir!
    Salut,
    Teresa
    Beatriz ha dit…
    Este pollo esta de lujo¡¡¡ Que ganas me han entrado de hincarle el diente.
    Viena ha dit…
    Tu mamá Pollet, es una buena cocinera, la prueba es la receta de este pollo que tiene un aspecto riquísimo y me gusta ese toque de especias y sabores de las frutas. Se me ha hecho la boca agua. Lo probaré.
    Un beso.
    Pollet ha dit…
    Gemma,potsr pq busquem els sabors de la infància :-)
    Teresa, proveu, una mica de paciència i segur que et surt
    Beatriz, estás invitada :-)
    Viena, muy buena cocinera, en tu horno Alfredo quedará genial :-9
    Patricia ha dit…
    aixó ès lo que vaig fer jo ahir per dinar!!! jajajajaja a veure si pujo la recepte pero mmmmmmmmmmmmmmmm aquesta salseta....( jo la vaig fer amb rovellons.....)


    http://cosasdemicocina.blogspot.com/

    Translate

    Entrades populars d'aquest blog

    Calçots al microones.

    La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
    Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
    I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

    El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
    És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
    Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
    Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
    Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





    Pernil o espatlla al forn de....

    llenya o no !
    També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
    Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

    En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



    Ingredients 
    Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
    48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

    Bacallà fresc, marinat cassolà

    Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!

    Ingredients 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms300 gr de sucre250 gr de sal de cuinapebres de colors en graoli d'olivaPer servir : tomàquet kumato, torradetes, olivadaPreparació
    En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
    Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cuaPosar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre. Procedir amb cadascun dels llomsEmbolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anarA les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper filmUna altra cop a la nevera, unes 8 horesAl cap de 8 hores, tallar el …