Passa al contingut principal

Els rostits de la mama pollet

Dec tenir uns 75 llibres de cuina o més !!!! però els rostits no em van quedar bé, fins que els vaig aprendre de la meva mare.
La recepta original és de la mama pollet, però eiiii ! que aquest li fet jo !!!!
Amb aquesta base podreu rostir carn de canelons, un pollastre amb prunes, conill amb castanyes i  bolets o vedella a la jardinera , tant és !!!! la base és la mateixa i després petites variacions segons la recepta :-).
Us explico com fer un pollastre rostit bàsic, amb uns bolets al final !!!!!!!

Ingredients
  • 1 pollastre a octaus. Jo fins i tot prefereixo de cada quarter, 4 o 5 trossos
  • 5 o 6 alls
  • 2 cebes o 6-7 cebetes petites. De figueres
  • 2 tomàquets de pera
  • 1 got de conyac
  • 1 got d'aigua
  • sal, pebre, canyella, llorer, farigola, romaní
  • oli verge extra
  • bolets 
Preparació
  • En una cassola, escalfar unes tres cullerades d'oli.
  • Quan estigui calent, anar sofregint el pollastre, sense salar.
  • Quan comenci a estar daurades, afegir les cebes, els alls sense pelar (doneu un copet a cada all perquè es obri i deixi anar la substància), els tomàquets a 4 trossos, les herbes, sal, pebre, canyella
    • Quan passin 10 minuts, afegir el conyac. El conyac aboqueu-lo amb un got, no directament de l'ampolla sinó d'un got, perquè no s'incendii l'ampolla
    • Quan l'alcohol s'evapori, baixar el foc, afegir un got d'aigua, tapar,  i deixar coure una mitja-tres quarts hora o fins que estigui  tendre, quan li quedi uns 10 m. Si és pollastre ecològic costa més de coure, però us quedarà molt bo.
    • En aquest moment afegiríem els bolets, les prunes..... etc... 
    • Quan passin uns 10 minuts ja pararíem el foc.
    Aleshores, podeu utilitzar en comptes de conyac, cava, sidra, vi blanc.
    Si afegiu bolets secs o prunes, etc els deixeu en aigua primer perquè s'hidratin i aleshores, l'aigua dels bolets no l'aigua normal. O en comptes d'aigua, caldo.

     

    Hi ha  persones que la salseta la trituren i la redueixen, però a casa agrada més d'aquesta manera, potser més rústica :-). Penseu que si el feu d'un dia per altra molt millor i a part, la salsa al tornar a escalfar , quedarà una mica més densa.
    Aquests plats són ideals per congelar o si porteu tupper a la empresa, ja que la salseta fa que no quedi sec. De fet, podeu congelar per racions i al matí, treure directament del congelador a la bossa i al migdia al micro. Al portar-ho congelat, cap problema d'accidents :-)
    En aquesta foto, pollastre de festa, amb pomes, prunes, pinyons, panses,  orellanes .... (hi ha unes variacions, que us explicaré.....).

    A gaudir !!!!

    Comentaris

    Gemma ha dit…
    Les receptes de les mares sempre són les millors, per molts llibres de cuina que tinguis, je je je...
    A casa també ens agrada més la salsa sense triturar, en plan rústic.
    Aquests guisats d'un dia per l'altre encara són més bons, oi? Amb una bona llesca de pa i a disfrutar...
    tre ha dit…
    Ummmm!! prenc nota!!!!
    A mi els rostits no m'acaben de surtir com a mi voldria!
    Pendré nota a vera si així ho aconsegueixo.
    Gràcies per compartir!
    Salut,
    Teresa
    Beatriz ha dit…
    Este pollo esta de lujo¡¡¡ Que ganas me han entrado de hincarle el diente.
    Viena ha dit…
    Tu mamá Pollet, es una buena cocinera, la prueba es la receta de este pollo que tiene un aspecto riquísimo y me gusta ese toque de especias y sabores de las frutas. Se me ha hecho la boca agua. Lo probaré.
    Un beso.
    Pollet ha dit…
    Gemma,potsr pq busquem els sabors de la infància :-)
    Teresa, proveu, una mica de paciència i segur que et surt
    Beatriz, estás invitada :-)
    Viena, muy buena cocinera, en tu horno Alfredo quedará genial :-9
    aixó ès lo que vaig fer jo ahir per dinar!!! jajajajaja a veure si pujo la recepte pero mmmmmmmmmmmmmmmm aquesta salseta....( jo la vaig fer amb rovellons.....)


    http://cosasdemicocina.blogspot.com/

    Translate

    Entrades populars d'aquest blog

    Crema de fredolics

    Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

    Xai al forn. Espatlla o cuixa.

    .... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que...

    Pernil o espatlla al forn de....

    llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p...