Dec tenir uns 75 llibres de cuina o més !!!! però els rostits no em van quedar bé, fins que els vaig aprendre de la meva mare.
La recepta original és de la mama pollet, però eiiii ! que aquest li fet jo !!!!
Amb aquesta base podreu rostir carn de canelons, un pollastre amb prunes, conill amb castanyes i bolets o vedella a la jardinera , tant és !!!! la base és la mateixa i després petites variacions segons la recepta :-).
Us explico com fer un pollastre rostit bàsic, amb uns bolets al final !!!!!!!
Ingredients
Si afegiu bolets secs o prunes, etc els deixeu en aigua primer perquè s'hidratin i aleshores, l'aigua dels bolets no l'aigua normal. O en comptes d'aigua, caldo.
Hi ha persones que la salseta la trituren i la redueixen, però a casa agrada més d'aquesta manera, potser més rústica :-). Penseu que si el feu d'un dia per altra molt millor i a part, la salsa al tornar a escalfar , quedarà una mica més densa.
Aquests plats són ideals per congelar o si porteu tupper a la empresa, ja que la salseta fa que no quedi sec. De fet, podeu congelar per racions i al matí, treure directament del congelador a la bossa i al migdia al micro. Al portar-ho congelat, cap problema d'accidents :-)
En aquesta foto, pollastre de festa, amb pomes, prunes, pinyons, panses, orellanes .... (hi ha unes variacions, que us explicaré.....).
A gaudir !!!!
La recepta original és de la mama pollet, però eiiii ! que aquest li fet jo !!!!
Amb aquesta base podreu rostir carn de canelons, un pollastre amb prunes, conill amb castanyes i bolets o vedella a la jardinera , tant és !!!! la base és la mateixa i després petites variacions segons la recepta :-).
Us explico com fer un pollastre rostit bàsic, amb uns bolets al final !!!!!!!
Ingredients
- 1 pollastre a octaus. Jo fins i tot prefereixo de cada quarter, 4 o 5 trossos
- 5 o 6 alls
- 2 cebes o 6-7 cebetes petites. De figueres
- 2 tomàquets de pera
- 1 got de conyac
- 1 got d'aigua
- sal, pebre, canyella, llorer, farigola, romaní
- oli verge extra
- bolets
- En una cassola, escalfar unes tres cullerades d'oli.
- Quan estigui calent, anar sofregint el pollastre, sense salar.
- Quan comenci a estar daurades, afegir les cebes, els alls sense pelar (doneu un copet a cada all perquè es obri i deixi anar la substància), els tomàquets a 4 trossos, les herbes, sal, pebre, canyella
- Quan passin 10 minuts, afegir el conyac. El conyac aboqueu-lo amb un got, no directament de l'ampolla sinó d'un got, perquè no s'incendii l'ampolla
- Quan l'alcohol s'evapori, baixar el foc, afegir un got d'aigua, tapar, i deixar coure una mitja-tres quarts hora o fins que estigui tendre, quan li quedi uns 10 m. Si és pollastre ecològic costa més de coure, però us quedarà molt bo.
- En aquest moment afegiríem els bolets, les prunes..... etc...
- Quan passin uns 10 minuts ja pararíem el foc.
Si afegiu bolets secs o prunes, etc els deixeu en aigua primer perquè s'hidratin i aleshores, l'aigua dels bolets no l'aigua normal. O en comptes d'aigua, caldo.
Hi ha persones que la salseta la trituren i la redueixen, però a casa agrada més d'aquesta manera, potser més rústica :-). Penseu que si el feu d'un dia per altra molt millor i a part, la salsa al tornar a escalfar , quedarà una mica més densa.
Aquests plats són ideals per congelar o si porteu tupper a la empresa, ja que la salseta fa que no quedi sec. De fet, podeu congelar per racions i al matí, treure directament del congelador a la bossa i al migdia al micro. Al portar-ho congelat, cap problema d'accidents :-)
En aquesta foto, pollastre de festa, amb pomes, prunes, pinyons, panses, orellanes .... (hi ha unes variacions, que us explicaré.....).
A gaudir !!!!
Comentaris
A casa també ens agrada més la salsa sense triturar, en plan rústic.
Aquests guisats d'un dia per l'altre encara són més bons, oi? Amb una bona llesca de pa i a disfrutar...
A mi els rostits no m'acaben de surtir com a mi voldria!
Pendré nota a vera si així ho aconsegueixo.
Gràcies per compartir!
Salut,
Teresa
Un beso.
Teresa, proveu, una mica de paciència i segur que et surt
Beatriz, estás invitada :-)
Viena, muy buena cocinera, en tu horno Alfredo quedará genial :-9
http://cosasdemicocina.blogspot.com/