Passa al contingut principal

Estat de l'hort i Fira de la Candelera

Finalment, vam poder anar a la Fira de la Candelera. Va ser una visita una mica més curat de què fem cada any, doncs teníem diferents compromisos aquell cap de setmana.
Tot i això, amb un objectiu clar, comprar planter per renovar l'hort. 

 
 
 A part, també vaig comprar llardons, pensant en les coques pel dijous gras
Cal dir, que tot i que era diumenge al migdia hi havia força gent, tot i que a aquella hora, la gent aprofitava per dinar a les paradetes que hi ha muntades i es podia passejar amb força tranquil.litat.
Vaig comprar: escaroles, enciams de dos tipus, cebes. Aquest any vull plantar xerris, que ja ho vaig fer un any, però encara és massa aviat.
Abans de plantar, vaig remoure la terra i vaig afegir vernicompost. Un cop plantat, l'hort té aquest aspecte :-). Ara a esperar que creixi !!!!!!

Comentaris

Ai ara! ha dit…
Sort amb tot el que has plantat. Per cert, va molt bé anar arrencant les fulles de bledes, espinacs o enciams per les amanides. D' aquesta manera en pots tenir abans que la plata es faci gran del tot. No cal preocupar-se, que les plantes no moriran pas.
Pollet ha dit…
Doncs, si amb l'hort urbà no és necessari collir tota la planta, només aquelles fulles que necessitem i torna a brotar :-)
Gemma ha dit…
Objectiu del dia acomplert! Ara falta que tot creixi bé, je je je...

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-( Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots. I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ? El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí . És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli. Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill. Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet ! Per acompanyar salsa romesco , com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts , simplement amb una mica de sal !