Ves al contingut principal

Confit d'ànec del perigord francès

L'any passat vam visitar la zona del Perigord Francès , us ho recomano , uns pobles preciosos.
En aquesta zona s'elabora el 80% del foie que es consumeix al món !!!!!
I és clar, vam portar unes quantes conserves de foie d'ànec tant fresc com en llauna, (a mi em va agradar més el d'ànec que el d'oca) , magrets, confits etc
Un dels pobles més famosos és Sarlat. Aquest poble està ple de botigues dedicades a la venda d'aquest productes. Però a la casa on estàvem allotjats ens vam recomanar un lloc allunyat de les rutes turístiques i vam encertar !!!
S'anomena La ferme de Cantou  .  A part és restaurant i casa rural i té molt bona pinta encara que nosaltres per horari no vam poder quedar-nos a sopar i cal tenir en compte que també venen per internet, excepte el foie fresc, com és lògic.

El foie estava deliciós. Però ara us mostraré el confit.
És molt fàcil de preparar, simplement obrir la llauna i escalfar al forn durant uns 20 m.

A part podeu preparar com vaig fer jo, pomes caramelitzades i una salseta de maduiexes.
Per les pomes
  • cognac
  • 4 pomes
  • el suc d'una llimona o taronja
  • 1 cullerada de mantega
  • ratlladura de taronja
  • sucre
  • sal
  • Mel
En una paella posar una mica d'oli i afegir les pomes tallades a grills. A continuació, afegir la mantega. Al cap d'una estona afegir el suc de taronja o llimona i la ratlladura. Al cap d'una estona afegir el sucre, la mel i el conyac. Finalment, afegir una mica de sal. Tot plegat uns 20-30 m.

Per la salsa de Maduixa
  • Maduixots
  • Conyac
  • Sucre
  • Mel
  • Oli
  • Mantega
  • Sal
El procediment com les pomes però sense el suc de la llimona i la ratlladura.


Comentaris

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Bacallà fresc, marinat cassolà

Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!

Ingredients 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms300 gr de sucre250 gr de sal de cuinapebres de colors en graoli d'olivaPer servir : tomàquet kumato, torradetes, olivadaPreparació
En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cuaPosar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre. Procedir amb cadascun dels llomsEmbolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anarA les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper filmUna altra cop a la nevera, unes 8 horesAl cap de 8 hores, tallar el …