L'any passat vam visitar la zona del Perigord Francès , us ho recomano , uns pobles preciosos.
En aquesta zona s'elabora el 80% del foie que es consumeix al món !!!!!
I és clar, vam portar unes quantes conserves de foie d'ànec tant fresc com en llauna, (a mi em va agradar més el d'ànec que el d'oca) , magrets, confits etc
Un dels pobles més famosos és Sarlat. Aquest poble està ple de botigues dedicades a la venda d'aquest productes. Però a la casa on estàvem allotjats ens vam recomanar un lloc allunyat de les rutes turístiques i vam encertar !!!
S'anomena La ferme de Cantou . A part és restaurant i casa rural i té molt bona pinta encara que nosaltres per horari no vam poder quedar-nos a sopar i cal tenir en compte que també venen per internet, excepte el foie fresc, com és lògic.
El foie estava deliciós. Però ara us mostraré el confit.
És molt fàcil de preparar, simplement obrir la llauna i escalfar al forn durant uns 20 m.
A part podeu preparar com vaig fer jo, pomes caramelitzades i una salseta de maduiexes.
Per les pomes
Per la salsa de Maduixa
En aquesta zona s'elabora el 80% del foie que es consumeix al món !!!!!
I és clar, vam portar unes quantes conserves de foie d'ànec tant fresc com en llauna, (a mi em va agradar més el d'ànec que el d'oca) , magrets, confits etc
Un dels pobles més famosos és Sarlat. Aquest poble està ple de botigues dedicades a la venda d'aquest productes. Però a la casa on estàvem allotjats ens vam recomanar un lloc allunyat de les rutes turístiques i vam encertar !!!
S'anomena La ferme de Cantou . A part és restaurant i casa rural i té molt bona pinta encara que nosaltres per horari no vam poder quedar-nos a sopar i cal tenir en compte que també venen per internet, excepte el foie fresc, com és lògic.
El foie estava deliciós. Però ara us mostraré el confit.
És molt fàcil de preparar, simplement obrir la llauna i escalfar al forn durant uns 20 m.
A part podeu preparar com vaig fer jo, pomes caramelitzades i una salseta de maduiexes.
Per les pomes
- cognac
- 4 pomes
- el suc d'una llimona o taronja
- 1 cullerada de mantega
- ratlladura de taronja
- sucre
- sal
- Mel
Per la salsa de Maduixa
- Maduixots
- Conyac
- Sucre
- Mel
- Oli
- Mantega
- Sal
Comentaris