Passa al contingut principal

Sexy Wine: curs de cata (1)

Ara fa uns 15 anys vaig començar amb l'afició del tast de vins.

Primer va ser un curs  a un centre cívic que va seguir amb tasts diverses i a vegades curioses: per exemple, tast cegues de cava, tast de monovarietals, o per D.O, o tastar el mateix vi però amb diferents copes i veure com canvia completament.

Tot plegat, per descobrir més o menys el què m'agrada, que crec que ha de ser la finalitat d'aquest cursos:
M'agraden els vins negres joves, cabernets monovarietals i a vegades amb merlos, i en canvi els blancs criats en barrica, el chardonnay , sobretot però també m'agrada els verdejos, els sauvignon blancs.
Després d'aquesta temporada, he seguit visitant bodegues i comprant i provant vins, però realment sense aprofundir en el tema dels tasts.

Ara que tinc més temps pensava que seria bo recuperar aquesta afició de manera més seriosa, ampliant coneixements. I descobrir noves varietats, sabors, D.O.

Vaig estar valorant la possibilitat de fer un curs més professionalitzador, no tant per dedicar-me professionalment, no, no, que tinc clara la meva professió, simplement per aprofundir en coneixements.
Un dels que em va convèncer més va ser l'ofert per l'escola d'hosteleria de Barcelona.
Però casualment aquest passat dimarts em va arribar un correu amb uns tallers organitzats per la botiga situada al Raval, Sexy Wine. El curs començava al dia següent i va ser pim, pam.
El concepte d'aquesta botiga, és buscar sobretots vins de qualitat, amb bona relació amb el preu, i em va agradar el que explicaven al web.

Total, que el mateix dimecres ja vam començar. Es tracta d'un curs de 6 sessions i aquí podeu veure el programa

El primer dia, es va fer una introducció, directa, amena i vam tastar tres vins en una mena de joc:
es tractava d'endevinar a cegues, si el vi era blanc, negre o rosat. I sembla fàcil, oi?
Doncs només vaig encertar el blanc.

Cal dir que aquí, en Javier va fer trampa i va escollir un negre molt jove, un rosat molt especial i un blanc amb barrica.



Els vins tastats van ser:
Blanc:Creu de lavid 2008. Penedès
Rosat:Pago del Vicario.Petit Verdot. 2011. Castella
Negre: Liberri.2011.Rioja. ( ull de llebre)






En general, el què més va agradar va ser el negre i el què menys el blanc. A mi personalment el rosat em va passar molt bé, era diferent, una varietat de la zona de burdeos que no havia tastat mai, el petit verdot.








Queden 5 sessions, la propera toca vins blancs, ja us explicaré :-)

A part del curs , també organtizen altres activitats i la propera és aquesta (copio exactament del seu web)

Cata Bodegas Valtravieso: El jueves 31 de Mayo nos visita Bodegas Valtravieso (D.O. Ribera del Duero). Nos presentarán cuatro de sus marcas, incluyendo su nuevo blanco de Rueda, elaborado con la variedad verdejo y su vino de “autor” VT Vendimia Seleccionada.
Será una buena oportunidad para introducirse en los vinos de la Ribera del Duero.
Información Cata Bodegas Valtravieso / Sexy Wine:
Día y Hora: Jueves 31 de Mayo a las 20:30h.
Lugar: Restaurante H Original (C/Ferlandina nº 29, frente al MACBA) Barcelona
Precio: 5€ (2€ de descuento en vuestra compra)
Plazas limitadas.
*Para más información y reserva de plaza, contacta con nosotros en: info@sexywine.es o al teléfono 93 329 49 38


Comentaris

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que...

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p...