Ves al contingut principal

Sexy Wine: curs de cata (1)

Ara fa uns 15 anys vaig començar amb l'afició del tast de vins.

Primer va ser un curs  a un centre cívic que va seguir amb tasts diverses i a vegades curioses: per exemple, tast cegues de cava, tast de monovarietals, o per D.O, o tastar el mateix vi però amb diferents copes i veure com canvia completament.

Tot plegat, per descobrir més o menys el què m'agrada, que crec que ha de ser la finalitat d'aquest cursos:
M'agraden els vins negres joves, cabernets monovarietals i a vegades amb merlos, i en canvi els blancs criats en barrica, el chardonnay , sobretot però també m'agrada els verdejos, els sauvignon blancs.
Després d'aquesta temporada, he seguit visitant bodegues i comprant i provant vins, però realment sense aprofundir en el tema dels tasts.

Ara que tinc més temps pensava que seria bo recuperar aquesta afició de manera més seriosa, ampliant coneixements. I descobrir noves varietats, sabors, D.O.

Vaig estar valorant la possibilitat de fer un curs més professionalitzador, no tant per dedicar-me professionalment, no, no, que tinc clara la meva professió, simplement per aprofundir en coneixements.
Un dels que em va convèncer més va ser l'ofert per l'escola d'hosteleria de Barcelona.
Però casualment aquest passat dimarts em va arribar un correu amb uns tallers organitzats per la botiga situada al Raval, Sexy Wine. El curs començava al dia següent i va ser pim, pam.
El concepte d'aquesta botiga, és buscar sobretots vins de qualitat, amb bona relació amb el preu, i em va agradar el que explicaven al web.

Total, que el mateix dimecres ja vam començar. Es tracta d'un curs de 6 sessions i aquí podeu veure el programa

El primer dia, es va fer una introducció, directa, amena i vam tastar tres vins en una mena de joc:
es tractava d'endevinar a cegues, si el vi era blanc, negre o rosat. I sembla fàcil, oi?
Doncs només vaig encertar el blanc.

Cal dir que aquí, en Javier va fer trampa i va escollir un negre molt jove, un rosat molt especial i un blanc amb barrica.



Els vins tastats van ser:
Blanc:Creu de lavid 2008. Penedès
Rosat:Pago del Vicario.Petit Verdot. 2011. Castella
Negre: Liberri.2011.Rioja. ( ull de llebre)






En general, el què més va agradar va ser el negre i el què menys el blanc. A mi personalment el rosat em va passar molt bé, era diferent, una varietat de la zona de burdeos que no havia tastat mai, el petit verdot.








Queden 5 sessions, la propera toca vins blancs, ja us explicaré :-)

A part del curs , també organtizen altres activitats i la propera és aquesta (copio exactament del seu web)

Cata Bodegas Valtravieso: El jueves 31 de Mayo nos visita Bodegas Valtravieso (D.O. Ribera del Duero). Nos presentarán cuatro de sus marcas, incluyendo su nuevo blanco de Rueda, elaborado con la variedad verdejo y su vino de “autor” VT Vendimia Seleccionada.
Será una buena oportunidad para introducirse en los vinos de la Ribera del Duero.
Información Cata Bodegas Valtravieso / Sexy Wine:
Día y Hora: Jueves 31 de Mayo a las 20:30h.
Lugar: Restaurante H Original (C/Ferlandina nº 29, frente al MACBA) Barcelona
Precio: 5€ (2€ de descuento en vuestra compra)
Plazas limitadas.
*Para más información y reserva de plaza, contacta con nosotros en: info@sexywine.es o al teléfono 93 329 49 38


Comentaris

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !