Passa al contingut principal

La recepta del 15: entrepà de pa de dàtils amb hamburguesa d'albergínies i salseta de mostassa antiga

Amb aquesta recepta participo amb la recepta del 15. Un esdeveniment blogaire que proposa cada mes un tema de cuina i que es publica alhora en diferents blogs el dia 15 de cada mes.

El pa de dàtil ha sorgit pràcticament per casualitat, però ha quedat genial. I l'hamburguesa d'albergínia, una mica d'experiment. La salseta de mostassa , últimament l'afegeixo a tot, al peix, a les verdures, etc, la trobo genial.

Pel pa de dàtil

Ingredients

  • 2 cullerades d'oli d'oliva extra verge
  • 275-300 gr. d'aigua (segons demani la massa)
  • 1 culleradeta i mitja de sal
  • 1 culleradeta de sucre
  • 500 gr de farina integral. Si tinc ecològica, millor, sinó la farina integral que tenen en el Mercadona
  • dàtils naturals sense os. Uns 100 gr. i 50 gr d'ametlles.
  • 25 gr. de llevat premsat de forner
Preparació
  1. Col.locar tot en l'ordre indicat a la panificadora, o seguir les instruccions de la vostra panificadora
  2. Programa 5, ràpid, 1:20m de la panificadora Moulinex
  3. Quan el programa acabi, treure el pa de la màquina i deixar refredar sobre una reixeta
Per l'hamburguesa d'albergínia

Ingredients

  • 2 albergínies
  • 1 ceba
  • sal, pebre
  • 1 all (opcional)
  • 3 cullerades de civada ( avena)
Preparació
  1. Escalivar les albergínies al forn. Deixar refredar
  2. Picolar la ceba i l'all. Sofregir en una paella a foc lent, amb una cullerada d'oli d'oliva.
  3. Afegir  la civada (avena) mòlta. Sofregir durant 5 minuts
  4. Afegir la carn de l'albergínia picada. Sofregir durant 5 minuts i deixar refredar
  5. Donar forma a les hamburgueses.
  6. Finalment, fer les hamburgueses en una paella o a la planxa.
Per la salseta de mostassa


Ingredients

  • 1 cullerada de mostassa antiga
  • 3 cullerades d'oli d'oliva extra verge
  • 1 cullerada de vinagre de mòdena
  • cogombrets en vinagre
Preparació
  1. Simplement, barrejar tots els ingredients. 
Torrar el pa i sucar amb tomata. Emplatar, servir i gaudir :-)


Comentaris

Gemma ha dit…
Crec que és l'entrepà més original de tots els que he vist :)
La combinació dolça del dàtil amb l'albergínia ha de quedar ben bona!
gemma ha dit…
Tenen bona pinta aquestes hamburgueses veggies :-)
Pili ha dit…
Caram quin pa mes bo... i quina hamburguesa!! Ha d'estar bonisima la combinacio de tot plegat. Petons
Joaquina ha dit…
Quina proposta més original!! el pa de dàtils, ha d´esser mooolt bo i l´interior de cine.... m´encanta!!! petons,
El pa per si sol ja em sembla una passada, però l'hamburguesa d'albergínia? Una combinació genial!
Moltes gràcies per participar!
Petons
Sandra
M'encanta! Vegetariana, sana i fantàstica combinació! Un petonet
Virginia ha dit…
Que rico ese pan de datil¡¡¡¡¡

Bss

Virginia "sweet and sour"

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-( Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots. I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ? El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí . És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli. Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill. Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet ! Per acompanyar salsa romesco , com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts , simplement amb una mica de sal !

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Coca de recapte

Aquesta coca la tindreu ràpidament pastada. No necessita ni llevat ni temps per a què pugi la massa. Els ingredients de sobre la massa poden ser els que volgueu. Des d'escalibada, ceba, carbassó, espinacs, formatge de cabra, etc. Per la massa:  250 gr de farina (normal no fa falta de força) 100 gr d'aigua amb gas 50 ml de vi blanc  25 ml d'oli un polsim de sal Preparació: Pastar tots els ingredients junts. Us podeu ajudar d'una espàtula de silicona. Ja veureu que en un moment es pasta tot super bé. Estirar la massa sobre una làmina de silicona amb l'ajuda d'un corro. Jo en tinc un de silicona i va genial Escalfar el forn a 200º Repartir els ingredients per sobre. Si tenen temps de cocció diferent, afegir primer els que costin més i al cap d'uns minuts de forn, afegir la resta. En aquest cas: afegir la ceba a la massa i salpebrar. Enfornar. Al cap de uns 15 minuts, afegir els tomàquets xerrys i les gírgoles Al cap de 10 minuts, afegir el formatg...