Ves al contingut principal

La recepta del 15: entrepà de pa de dàtils amb hamburguesa d'albergínies i salseta de mostassa antiga

Amb aquesta recepta participo amb la recepta del 15. Un esdeveniment blogaire que proposa cada mes un tema de cuina i que es publica alhora en diferents blogs el dia 15 de cada mes.

El pa de dàtil ha sorgit pràcticament per casualitat, però ha quedat genial. I l'hamburguesa d'albergínia, una mica d'experiment. La salseta de mostassa , últimament l'afegeixo a tot, al peix, a les verdures, etc, la trobo genial.

Pel pa de dàtil

Ingredients

  • 2 cullerades d'oli d'oliva extra verge
  • 275-300 gr. d'aigua (segons demani la massa)
  • 1 culleradeta i mitja de sal
  • 1 culleradeta de sucre
  • 500 gr de farina integral. Si tinc ecològica, millor, sinó la farina integral que tenen en el Mercadona
  • dàtils naturals sense os. Uns 100 gr. i 50 gr d'ametlles.
  • 25 gr. de llevat premsat de forner
Preparació
  1. Col.locar tot en l'ordre indicat a la panificadora, o seguir les instruccions de la vostra panificadora
  2. Programa 5, ràpid, 1:20m de la panificadora Moulinex
  3. Quan el programa acabi, treure el pa de la màquina i deixar refredar sobre una reixeta
Per l'hamburguesa d'albergínia

Ingredients

  • 2 albergínies
  • 1 ceba
  • sal, pebre
  • 1 all (opcional)
  • 3 cullerades de civada ( avena)
Preparació
  1. Escalivar les albergínies al forn. Deixar refredar
  2. Picolar la ceba i l'all. Sofregir en una paella a foc lent, amb una cullerada d'oli d'oliva.
  3. Afegir  la civada (avena) mòlta. Sofregir durant 5 minuts
  4. Afegir la carn de l'albergínia picada. Sofregir durant 5 minuts i deixar refredar
  5. Donar forma a les hamburgueses.
  6. Finalment, fer les hamburgueses en una paella o a la planxa.
Per la salseta de mostassa


Ingredients

  • 1 cullerada de mostassa antiga
  • 3 cullerades d'oli d'oliva extra verge
  • 1 cullerada de vinagre de mòdena
  • cogombrets en vinagre
Preparació
  1. Simplement, barrejar tots els ingredients. 
Torrar el pa i sucar amb tomata. Emplatar, servir i gaudir :-)


Comentaris

Gemma ha dit…
Crec que és l'entrepà més original de tots els que he vist :)
La combinació dolça del dàtil amb l'albergínia ha de quedar ben bona!
gemma ha dit…
Tenen bona pinta aquestes hamburgueses veggies :-)
Pili ha dit…
Caram quin pa mes bo... i quina hamburguesa!! Ha d'estar bonisima la combinacio de tot plegat. Petons
Joaquina ha dit…
Quina proposta més original!! el pa de dàtils, ha d´esser mooolt bo i l´interior de cine.... m´encanta!!! petons,
El pa per si sol ja em sembla una passada, però l'hamburguesa d'albergínia? Una combinació genial!
Moltes gràcies per participar!
Petons
Sandra
M'encanta! Vegetariana, sana i fantàstica combinació! Un petonet
VIRGINIA ha dit…
Que rico ese pan de datil¡¡¡¡¡

Bss

Virginia "sweet and sour"

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…