Passa al contingut principal

Torno al bloc!



Aquests últims dies tothom em demana que passa amb el meu bloc.
Si no l'actualitzo, si ja no cuino.... La veritat és que tinc molt a explicar. Potser tan embolicada amb tants  i tants projectes que al final no tinc temps d'explicar-los.
Faig un petit resum d'aquests tres llargs mesos que no he actualitzat.
El primer projecte ha estat cuidat l'hort.

El segon gran projecte la construcció del forn de llenya (tipus pereruela). Quan ho explico les cares d'expectació i incredulitat són espectaculars..... Però aquí està:







Nous gadgets a la cuina ( per fer chips, altre estoig lékué, iogurtera, formatgera i una complement pel minipiner per fer masses i tallar verdures)



Per fer masses


La nova maquineta és una iogurtera i formatgera. Si, si fer formatges a casa segueix sent una de les meves dèries. Amb lo fàcil que és anar al super a buscar-lo.. Aquí he fet una gran tasca investigativa de qualls , llets, temps, fermentacions etc.... que explicaré en un altre post amb detall

Segueix, com no, l'obsessió pel pa a casa, aquesta vegada l'experiment sorgeix a partir d'un article de new york times, que proposa una recepta sense quasi pastar a canvi d'un llarg temps de fermentació. Aquest article es posa de moda cada cert temps a la esfera blocaire.




Segueixo........ Segueixo experimentant cuina amb l'estoig lékué. Truita de patates, arrossos, pastissos de formatge.


Presentacions i tallers de diferents productes al gadgets cuina. Taller de pasta , increïble ! I presentació de geladora ZOKU




Compres gastronòmiques.


 Provant els gelats d'en Jordi Roca a Girona a Rocambolesc 

Un dia puntual cantant gospel amb el papa !!! (em veieu ????)

Renovant els aparells tecnològics. Ampliant la wifi amb nou router, mòbil, càmera i ordinador nou. (ei, que tot això necessita temps !!!!!!)


Finalment, el que  m'ha robat el cor és el naixement del Biel. Aquí el pastís de bolquers que li va fer la tieta.


Prometo explicar en detall tot plegat :-)

Comentaris

Gemma ha dit…
Caram, això és una posada al dia supersònica, je je je...
A veures si a partir d'ara ens expliques les novetats mica en mica ;)
Pollet ha dit…
Je,je !!!! ho aniré explicant tot en detall :-)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-( Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots. I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ? El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí . És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli. Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill. Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet ! Per acompanyar salsa romesco , com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts , simplement amb una mica de sal !

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Coca de recapte

Aquesta coca la tindreu ràpidament pastada. No necessita ni llevat ni temps per a què pugi la massa. Els ingredients de sobre la massa poden ser els que volgueu. Des d'escalibada, ceba, carbassó, espinacs, formatge de cabra, etc. Per la massa:  250 gr de farina (normal no fa falta de força) 100 gr d'aigua amb gas 50 ml de vi blanc  25 ml d'oli un polsim de sal Preparació: Pastar tots els ingredients junts. Us podeu ajudar d'una espàtula de silicona. Ja veureu que en un moment es pasta tot super bé. Estirar la massa sobre una làmina de silicona amb l'ajuda d'un corro. Jo en tinc un de silicona i va genial Escalfar el forn a 200º Repartir els ingredients per sobre. Si tenen temps de cocció diferent, afegir primer els que costin més i al cap d'uns minuts de forn, afegir la resta. En aquest cas: afegir la ceba a la massa i salpebrar. Enfornar. Al cap de uns 15 minuts, afegir els tomàquets xerrys i les gírgoles Al cap de 10 minuts, afegir el formatg...