Passa al contingut principal

Torno al bloc!



Aquests últims dies tothom em demana que passa amb el meu bloc.
Si no l'actualitzo, si ja no cuino.... La veritat és que tinc molt a explicar. Potser tan embolicada amb tants  i tants projectes que al final no tinc temps d'explicar-los.
Faig un petit resum d'aquests tres llargs mesos que no he actualitzat.
El primer projecte ha estat cuidat l'hort.

El segon gran projecte la construcció del forn de llenya (tipus pereruela). Quan ho explico les cares d'expectació i incredulitat són espectaculars..... Però aquí està:







Nous gadgets a la cuina ( per fer chips, altre estoig lékué, iogurtera, formatgera i una complement pel minipiner per fer masses i tallar verdures)



Per fer masses


La nova maquineta és una iogurtera i formatgera. Si, si fer formatges a casa segueix sent una de les meves dèries. Amb lo fàcil que és anar al super a buscar-lo.. Aquí he fet una gran tasca investigativa de qualls , llets, temps, fermentacions etc.... que explicaré en un altre post amb detall

Segueix, com no, l'obsessió pel pa a casa, aquesta vegada l'experiment sorgeix a partir d'un article de new york times, que proposa una recepta sense quasi pastar a canvi d'un llarg temps de fermentació. Aquest article es posa de moda cada cert temps a la esfera blocaire.




Segueixo........ Segueixo experimentant cuina amb l'estoig lékué. Truita de patates, arrossos, pastissos de formatge.


Presentacions i tallers de diferents productes al gadgets cuina. Taller de pasta , increïble ! I presentació de geladora ZOKU




Compres gastronòmiques.


 Provant els gelats d'en Jordi Roca a Girona a Rocambolesc 

Un dia puntual cantant gospel amb el papa !!! (em veieu ????)

Renovant els aparells tecnològics. Ampliant la wifi amb nou router, mòbil, càmera i ordinador nou. (ei, que tot això necessita temps !!!!!!)


Finalment, el que  m'ha robat el cor és el naixement del Biel. Aquí el pastís de bolquers que li va fer la tieta.


Prometo explicar en detall tot plegat :-)

Comentaris

Gemma ha dit…
Caram, això és una posada al dia supersònica, je je je...
A veures si a partir d'ara ens expliques les novetats mica en mica ;)
Pollet ha dit…
Je,je !!!! ho aniré explicant tot en detall :-)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que...

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p...