Ves al contingut principal

Construcció forn de llenya

Ja feia temps que mirava el forn de llenya. Fins i tot fa un any vaig estar a Pereruela a la fàbrica i una mica més i en carrego un al cotxe.
Però el forn cal fer una mica de construcció i això ho vaig encomenar a un especialista: en Xavier de "Els forns d'abans". Vam fer una feina impecable, ràpida, neta. Us ho recomano.
Cal mirar bé amb qui treballes. Ja que trobareu molts forns semblants a aquest , pre-fabricats però que en realitat no són de fang sinò de ciment i jo em pregunto quina gràcia té, aleshores.
En canvi en Xavier només treballa amb productes 100% Pereruela!!!
Vam idear una plataforma metàl.lica que queda molt estètica i aleshores fa més lleuger el pes del forn.
Aquí teniu un reportatge del muntatge del forn.



 

























 
Ara només falta pintar-lo, potser groc, potser terra, .....

 I alguns plats fets fins ara: escalibada, peix, picantons, cuixa de xai, bolets...

 


Comentaris

Fantástico trabajo, que envidia sana me da ... enhorabuena sigue en esta linea de auto-construcción que yo modestamente también comparto ...
Gemma ha dit…
Imagino que tot deu quedar molt més gustós, oi? Quina sort tenir un forn així!
dolorss ha dit…
És fantàstic!!! no cal grans espais per poder ubicar un forn, ho demostres perfectament en aquest reportatge.
Aixó si, un bon professional sempre i en Xavier ho és.

Petons i a gaudir de la cuina al forn :-)
Viena ha dit…
Qué maravilloso, verás como lo vas a disfrutar. Ah y dentro de poco, ponle nombre, que a los hornos es lo que más le gusta de todo, que les identifiquen con un nombre.
Un beso grande.

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !