Aquests dies els blocs de cuina i no cuina bulliran amb les receptes per la castanyada, els panellets.
Jo faré la meva, la de casa , la de sempre, afegint un truquillo que m'ha passat la mama: l'ordre de barrejar els productes altera el resultat final :-)
Aquí teniu la meva recepta de sempre i ara us explico els canvis:
En primer lloc, en la barreja de l'ametlla no hi poso tot l'ou sinó només el rovell
PANELLETS
Ingredients:
250gr. d' ametlla marcona mòlta
100gr. de patata cuita
200 gr. de sucre glas
1 ou : Canvi només el rovell
1/2 cullaredeta de sucre de vainilla
200 gr. de pinyons del país + 2 ous per decorar
Preparació:
Jo faré la meva, la de casa , la de sempre, afegint un truquillo que m'ha passat la mama: l'ordre de barrejar els productes altera el resultat final :-)
Aquí teniu la meva recepta de sempre i ara us explico els canvis:
En primer lloc, en la barreja de l'ametlla no hi poso tot l'ou sinó només el rovell
PANELLETS
Ingredients:
250gr. d' ametlla marcona mòlta
100gr. de patata cuita
200 gr. de sucre glas
1/2 cullaredeta de sucre de vainilla
200 gr. de pinyons del país + 2 ous per decorar
Preparació:
Feu la barreja de farina d' atmella, patata, sucre i ou.Aquesta és la part que he canviat. Primer barrejar el rovell i el sucre i després incorporà la patata. Finalment incorpora l'ametlla- Deixeu-ho reposar 24 hores a la nevera
- Feu les boles. Jo, perquè siguin iguals, les he pesat un 12 gr.
- Escalfeu el forn de dalt a 200 graus
- Per fer els de pinyons, agafeu un bol i poseu els pinyons amb dos rovells d'ou. En un altre bol poseu la clara d'ou.
- Passeu les boles per la clara i després pel bol de rovell i pinyons, s'enganxen sols. Poseu-los a una safata al forn (amb una làmina de silicona si teniu).
- Coure els panellets de pinyons durant 5-10 m.
- Pels de la forma de bolet, feu les boles i amb una ampolla de cava mullada amb aigua calenta feu la forma. Cada vegada que feu un panellet, torneu l'ampolla a l'aigua calenta. Pinteu la part de sobre amb xocolata desfeta al microones (durant uns 30 segons ).
- Poseu-los a una safata al forn (amb una làmina de silicona si teniu) i els coeu 5-10 m.
- Pels de cirera, poseu una cirera sobre la bola i coure de 5 a 10 m al forn
I us ensenyo la recepta de les trufes. Les més bones que he provat mai, :-):
TRUFES
Ingredients:
70 gr de mantega
1 rovell d'ou
1/2 copa de conyac
150 gr. de fideus de xocolata
75 gr de sucre glaç
150 gr de cacau
100 gr de ametlla
Preparació:
- Barrejar en ordre els ingredients: rovell+ sucre. Després, mantega, conyac, cacau, ametlla (excepte els fideus de xocolata..)
- Deixar reposar 24 hores.
- Fer les boles i passar-les pels fideus de xocolata
- Conservar a la nevera
COCOS
Ingredients:
1 pot de llet condensada
200gr de coco + 100 gr per fer les boles
Preparació:
Barrejeu la llet condensada amb 200 gr de coco. Deixeu reposar 24 hores
Feu les boles i les passeu pel coco ratllat.
Finalment, algunes fotos. I és que quan la mare, la germana i jo ens posem a fer panellets, no parem :-)
Bona castanyada !!!!!!!!!!!!!!!!
Comentaris