Ves al contingut principal

Pollastrons al forn .. de llenya o no !

Pollastrons (picantones en castellà), que els he fet al forn de llenya o no... també al forn normal.
Cal calcular per cada persona com a mínim 1/2 pollastró, 1 pollastró per persona crec que és massa, ja que pesant uns 300 a 350 gr. La ració normal de carn per persona és uns 150 gr. però cal afegir el que pesen els ossos.
2 pollastrons per 3 és la mitjana que acostumen a menjar els meus convidats, però depèn si feu un bon vermut davant, la gana etc...
Jo afegeixo canyella als rostits de carn, a la pilota del caldo, a la beixamel i per suposat a molts postres. M'encanta la canyella !!!! però cal tenir en compte que no a tothom li agrada tant.
Quan acostumo a tenir convidats aleshores em mesuro amb la canyella i només l'afegeixo per dintre

Ingredients
  • 4 pollastrons ( per tant, per unes 6 persones)
  • 3 patates
  • 2 cebes de figueres
  • oli d'oliva extra verge
  • conyac (pot servir un vi blanc o cava que tingueu voltant per la nevera)
  • pebre, sal, canyella
  • romaní i farigola ( si pots ser collit, sinó sec )

Preparació
  • A cada pollastró, tant per dintre com per fora afegir la sal, pebre, canyella, i les herbes. Afegir un raig de conyac per dintre el pollastró
  • Deixar amarar un parell d'hores
  • Disposar un llit de patates i cebes en una plata per anar al forn.
  • Afegir un raig d'oli i salpebrar.
  • Escalfar el forn a 180 º
  • Disposar els pollastrons a sobre i afegir un raig d'oli d'oliva.
  • Introduir al forn i a la mitja hora donar la volta al pollastrons. Si veieu que es cremen o torren massa tapar amb una mica de paper de plata

No us puc dir temps. En el forn de llenya la temperatura no es pot controlar. En el forn normal, més o menys amb una hora estaran fet. Però depèn molt del forn.
Podeu veure fotos del pas a pas i del resultat. Estupendo !!!!








Per cert, que està més bo, les patates o els pollastrons ??? difícil resposta :-).
Ho podeu acompanyar d'uns bolets , també fets al forn , simplement netejar els bolets, afegir sal i una picada d'all i julivert, un rajolí d'oli i 10-15 m al forn.

Comentaris

Gemma ha dit…
A mi amb la canyella em passa el mateix, m'enanta i haig de vigilar de no posar-ne massa, je je je...
Han de quedar molt gustosos!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Bacallà fresc, marinat cassolà

Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!

Ingredients 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms300 gr de sucre250 gr de sal de cuinapebres de colors en graoli d'olivaPer servir : tomàquet kumato, torradetes, olivadaPreparació
En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cuaPosar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre. Procedir amb cadascun dels llomsEmbolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anarA les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper filmUna altra cop a la nevera, unes 8 horesAl cap de 8 hores, tallar el …