Ves al contingut principal

Estoig Lékué: Arròs amb llagostins i Pastís de formatge

Des de que vaig comprar el llibre de "Receptes ..." no he parat d'usar l'estoig LéKué.
Es fàcil, ràpid , còmode , ho té tot.


Per fer aquest arròs i el pastís, m'he inspirat en el llibre, encara que jo he fet la meva pròpia recepta. Si ho feu per una persona us pot anar bé l'estoig pla, però per aquesta recepta és ideal l'estoig més alt, l'Oyga XL suficient per dues persones.


Com podeu veure, tant el faig amb un com en un altre. Però en el pla només hi cap una ració. L'estoig alt permet fer l'arrós més caldós.


Ingredients: (per 2 dos persones)
  • 2 tasses d'arrós bomba
  • 12 cues de llagostins
  • fumet de peix
  • 1 cullerada d'oli d'oliva extra verge
  • 2 grans d'alls
  • 12 espàrrecs vers
  • 1 bitxo o una cayena (opcional)
  • 2 fulles de llorer
  • sal i pebre
 Preparació
  1. Tallar els espàrrecs verds deixant la punta sencera
  2. Introduir tots els ingredients en l'estoig excepte les cues de llagostins
  3. Coure durant 10 minuts.
  4. Obrir l'estoig en compte i afegir les cues de llagostins
  5. Deixar coure 3 minuts més
  6. Treure l'estoig del microones i deixar reposar 3 minuts més. Servir


I de postres pastís de formatge fet també amb l'estoig. Mentre mengeu l'arrós podeu fer el pastís :-)

Jo prefereixo fer-ho en formatge light, queda més suau i amb poc sucre. I la melmelada light perquè sinó ho trobo massa ensucrat. A part li afegeixo una micona de llevat perquè pugi una miqueta, però poquet !!!!!

Ingredients (per dues perones, en l'estoig pla)
  • 1 ou
  • 1/2 cullerada de maizena
  • 2 cullerades de sucre
  • 1 pot de formatge philadelphia light
  • 1 culleradeta de llevat químic
  • melmelada ligth de fresó, nabius etc

Preparació
  1. Barrejar tots els ingredients excepte la melmelada
  2. Deixar coure 5 minuts
  3. Treure de l'estoig, Servir amb melmelada per sobre



Que en gaudiu molt !!!!

Comentaris

Gemma ha dit…
De veritat que fas un pastís de formatge a l'estoig lekué???
Uau, ja veig que me l'hauré de comprar, je je je... :)
Pollet ha dit…
Si, si,,,, també pots fer pastís de poma , pomes al forn...
Està clar que no seria la mateixa textura que al forn normla, però queda força bó i a més molt ràpid, en 10 minuts, preparació i cocció !!!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Bacallà fresc, marinat cassolà

Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!

Ingredients 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms300 gr de sucre250 gr de sal de cuinapebres de colors en graoli d'olivaPer servir : tomàquet kumato, torradetes, olivadaPreparació
En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cuaPosar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre. Procedir amb cadascun dels llomsEmbolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anarA les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper filmUna altra cop a la nevera, unes 8 horesAl cap de 8 hores, tallar el …