Ves al contingut principal

Gelats cassolans a casa. Base de biscuit

Fer gelats a casa, sense cap aparell especial i amb un resultat molt bo , és possible !!!!


Es tracta de fer una base de bescuit, a base, de rovell d'ou, llet, nata, sucre i després s' aromatitza amb el gust que més us agradi

Per evitar la formació de cristalls i donar cremositat al gelat cal afegir CMC (Carboximetilcelulosa, un estabilitzant de gelats) , que podeu trobar a botigues especialitzades en rebosteria o en adrogueries. Pels que sou de la zona de Badalona ho podeu trobar a Can Boter.

En aromatitzar, podeu usar aromes naturals o artificials, que també trobareu en les anomenades botigues, però segons quin gust no us farà falta.

A part podeu experimentar en llets vegetals, com soia, o amb edulcorants.

Us aconsello començar pe la massa de 600 gr de gelats i anar experimentant ;-)


Passem a la recepta base. 

Per uns 600 gr de gelat
  • 2 gr de CMC
  • 2 ous
  • 275 gr. nata
  • 240 gr llet
  • 150 gr. sucre

Per 2 litre de gelat
  • 6 gr de CMC
  • 6 rovells d'ou ben frescos
  • 800 gr de nata de muntar, no  nata de cuinar.
  • 700 gr de llet (millor no desnatada)
  • 450 gr de sucre blanc normal


 
Preparació
  1. Muntar la nata en un recipient, amb les varetes elèctriques. La nata i els utensilis que hi participen han d'estar ben freds per ajudar a muntar.
  2. En un altre recipient, afegir els rovells i la llet. La barreja ha de créixer.
  3. Barrejar el sucre i el CMD, i afegir a la barreja de rovells i llet.
    La barreja ha de créixer.
  4. Afegir aquesta barreja a la nata a poc a poc en forma de fil.
  5. Dividir la massa i aromatitzar amb l'ajuda de les varetes elèctriques perquè no baixi la massa
  6. Congelar durant 8 hores
  7. Treure del congelador 15 m abans de consumir.
  8. Si voleu afegir algun topping al gelat, trossets de xocolata etc, ho feu després que porti dues hores al congelador


Ara es tracta de dividir aquesta massa en dos o tres gustos. Jo vaig fer 2 litres de gelat i la vaig dividir en 5 parts (uns 400 gr de gelat). La veritat, no aconsello fer tant gelat de cop. La massa puja bastant i necessitareu recipient força grans. Aconsello fer 600 gr i dividir en dos o 1 litre i dividir en 3 o 4 parts
 
Per aromatitzar, depèn dels gustos i una mica assaig-error. Afegiu els ingredients amb les varetes perquè la massa no baixi. Es tracta de dividir la massa inicial en diferent recipients i anar afegint els diferents gustos.

Pel gelat de cafè, cal afegir un parell de cullerades soperes de café soluble, en el meu cas, descafeïnat
Pel de xocolata, dues cullerades de nocilla i tres de cacau en pols. Opcionalment, tres gotes d'aroma natural de xocolata
Pel de figues, posar en remull 6 o 7 figues seques en conyac i aigua. Triturar amb la batedora elèctrica amb l'ajuda d'un parell de cullerades de la massa del gelat i afegir tot plegat a la massa inicial amb l'ajuda de les varetes elèctriques
Pel de poma al forn, coure dues pomes al forn tallades en daus, en el microones dins l'estoig lékué, amb una mica de sucre, canyella. (durant 10 minuts). Un cop fredes, triturar amb amb l'ajuda d'un parell de cullerades de la massa del gelat i afegir tot plegat a la massa inicial amb l'ajuda de les varetes elèctriques
Pel de plàtan,  triturar dos plàtans amb la batedora elèctrica amb amb l'ajuda d'un parell de cullerades de la massa del gelat i afegir tot plegat a la massa inicial amb l'ajuda de les baretes elèctriques. Afegir 10 gotes d'aroma natural de plàtan.

Al gelat de plàtan i al gelat de poma, vaig afegir plàtan i poma respectivament, després de dues hores al congelador, si ho afegiu al principi, els trossos cauen al fondo. Tingueu en compte que en afegir trossets de fruita, agafa una textura més de sorbet.

Així doncs, per triturar useu podeu usar la turmix, però per la barreja les varetes, siguin elèctriques o manuals o amb una espàtula amb moviments envoltants, per evitar que la massa baixi i perdi aire.

Després cada massa va al congelador en la seva terrina, durant unes 8 hores.
Si voleu afegir algun topping al gelat, trossets de xocolata etc, ho feu després que porti dues hores al congelador. Treure la terrina 15 minuts abans de consumir i servir.
Una mica més i no em dóna temps de fer la foto!!! Prometo anar afegint els següents sabors que faci


Comentaris

Això és producció a gran escala!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Bacallà fresc, marinat cassolà

Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!

Ingredients 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms300 gr de sucre250 gr de sal de cuinapebres de colors en graoli d'olivaPer servir : tomàquet kumato, torradetes, olivadaPreparació
En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cuaPosar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre. Procedir amb cadascun dels llomsEmbolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anarA les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper filmUna altra cop a la nevera, unes 8 horesAl cap de 8 hores, tallar el …