Passa al contingut principal

Gelats cassolans a casa. Base de biscuit

Fer gelats a casa, sense cap aparell especial i amb un resultat molt bo , és possible !!!!


Es tracta de fer una base de bescuit, a base, de rovell d'ou, llet, nata, sucre i després s' aromatitza amb el gust que més us agradi

Per evitar la formació de cristalls i donar cremositat al gelat cal afegir CMC (Carboximetilcelulosa, un estabilitzant de gelats) , que podeu trobar a botigues especialitzades en rebosteria o en adrogueries. Pels que sou de la zona de Badalona ho podeu trobar a Can Boter.

En aromatitzar, podeu usar aromes naturals o artificials, que també trobareu en les anomenades botigues, però segons quin gust no us farà falta.

A part podeu experimentar en llets vegetals, com soia, o amb edulcorants.

Us aconsello començar pe la massa de 600 gr de gelats i anar experimentant ;-)


Passem a la recepta base. 

Per uns 600 gr de gelat
  • 2 gr de CMC
  • 2 ous
  • 275 gr. nata
  • 240 gr llet
  • 150 gr. sucre

Per 2 litre de gelat
  • 6 gr de CMC
  • 6 rovells d'ou ben frescos
  • 800 gr de nata de muntar, no  nata de cuinar.
  • 700 gr de llet (millor no desnatada)
  • 450 gr de sucre blanc normal


 
Preparació
  1. Muntar la nata en un recipient, amb les varetes elèctriques. La nata i els utensilis que hi participen han d'estar ben freds per ajudar a muntar.
  2. En un altre recipient, afegir els rovells i la llet. La barreja ha de créixer.
  3. Barrejar el sucre i el CMD, i afegir a la barreja de rovells i llet.
    La barreja ha de créixer.
  4. Afegir aquesta barreja a la nata a poc a poc en forma de fil.
  5. Dividir la massa i aromatitzar amb l'ajuda de les varetes elèctriques perquè no baixi la massa
  6. Congelar durant 8 hores
  7. Treure del congelador 15 m abans de consumir.
  8. Si voleu afegir algun topping al gelat, trossets de xocolata etc, ho feu després que porti dues hores al congelador


Ara es tracta de dividir aquesta massa en dos o tres gustos. Jo vaig fer 2 litres de gelat i la vaig dividir en 5 parts (uns 400 gr de gelat). La veritat, no aconsello fer tant gelat de cop. La massa puja bastant i necessitareu recipient força grans. Aconsello fer 600 gr i dividir en dos o 1 litre i dividir en 3 o 4 parts
 
Per aromatitzar, depèn dels gustos i una mica assaig-error. Afegiu els ingredients amb les varetes perquè la massa no baixi. Es tracta de dividir la massa inicial en diferent recipients i anar afegint els diferents gustos.

Pel gelat de cafè, cal afegir un parell de cullerades soperes de café soluble, en el meu cas, descafeïnat
Pel de xocolata, dues cullerades de nocilla i tres de cacau en pols. Opcionalment, tres gotes d'aroma natural de xocolata
Pel de figues, posar en remull 6 o 7 figues seques en conyac i aigua. Triturar amb la batedora elèctrica amb l'ajuda d'un parell de cullerades de la massa del gelat i afegir tot plegat a la massa inicial amb l'ajuda de les varetes elèctriques
Pel de poma al forn, coure dues pomes al forn tallades en daus, en el microones dins l'estoig lékué, amb una mica de sucre, canyella. (durant 10 minuts). Un cop fredes, triturar amb amb l'ajuda d'un parell de cullerades de la massa del gelat i afegir tot plegat a la massa inicial amb l'ajuda de les varetes elèctriques
Pel de plàtan,  triturar dos plàtans amb la batedora elèctrica amb amb l'ajuda d'un parell de cullerades de la massa del gelat i afegir tot plegat a la massa inicial amb l'ajuda de les baretes elèctriques. Afegir 10 gotes d'aroma natural de plàtan.

Al gelat de plàtan i al gelat de poma, vaig afegir plàtan i poma respectivament, després de dues hores al congelador, si ho afegiu al principi, els trossos cauen al fondo. Tingueu en compte que en afegir trossets de fruita, agafa una textura més de sorbet.

Així doncs, per triturar useu podeu usar la turmix, però per la barreja les varetes, siguin elèctriques o manuals o amb una espàtula amb moviments envoltants, per evitar que la massa baixi i perdi aire.

Després cada massa va al congelador en la seva terrina, durant unes 8 hores.
Si voleu afegir algun topping al gelat, trossets de xocolata etc, ho feu després que porti dues hores al congelador. Treure la terrina 15 minuts abans de consumir i servir.
Una mica més i no em dóna temps de fer la foto!!! Prometo anar afegint els següents sabors que faci


Comentaris

Això és producció a gran escala!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que