llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.
En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn
Ingredients
Com veieu jo ha vaig servir acompanyat de poma confitada i acompanyat d'escalibada. La recepta de la poma la teniu aquí. Més o menys van sortir unes 12-15 racions. Compteu que hi ha l'os.
Us deixo unes fotos de quan vaig fer cuixa al nadal. Van sortir unes 30 racions. Completament sobredimensionat. Molt bona però !!!!!
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.
En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn
Ingredients
- Una espatlla de porc d'uns 5 quilos
- Per aquesta quantitat de carn:
- 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)
- 2 de pebre negre
- 2 cullerades soperes d'orenga
- 2 gots de vi blanc o cava
- mig got d'oli
- llard de porc
- mig got d'aigua
- 2 cullerades de me
- 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli
- Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava
- Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera
- 24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes. Introduir part de la barreja
- Untar l'espatlla amb la llard de porc
- Anar mullant amb el vi o cava, si veieu poc suc en podeu afegir més
- El dia de la cocció: salar una mica més la peça. Introduir al forn, amb la pell cap avall, primer millor tapada amb paper de plata, no sigui que s'us cremi
- Cada hora donar la volta. Mai s'ha de quedar seca. Afegir mig got de vi, cava o aigua, si això passa
- A les dues hores pintar amb la barreja d'aigua i mel
- Entre les dues hores i mitja i les tres hores, destapar perquè agafi color torrat. Aneu en compte i si convé tornar a tapar
- Podeu verificar la cocció si punxeu un termòmetre de cocció, el punxeu i arriba a partir de 80º C (sense tocar l'os) o si punxeu i el suc surt transparent , no rosat
- Traieu del forn i deixeu reposar 15-30 minuts.
Com veieu jo ha vaig servir acompanyat de poma confitada i acompanyat d'escalibada. La recepta de la poma la teniu aquí. Més o menys van sortir unes 12-15 racions. Compteu que hi ha l'os.
Us deixo unes fotos de quan vaig fer cuixa al nadal. Van sortir unes 30 racions. Completament sobredimensionat. Molt bona però !!!!!
Comentaris