Ves al contingut principal

Tronc de Nadal !!!

Torno al bloc després de pràcticament + de 3 mesos sense publicar !
Ei ! que ningú es pensi que no he cuinat aquest temps !!! i la meva col·lecció de llibres de cuina ha anat augmentat, i s'acosta als 100, amb llibres vinguts de lluny i de més a prop  !



 




I un any més, la costum de fer-me el pastís d'aniversari, vaja idea, no ? com altres anys (aquí 2012 ) !
En aquesta ocasió, m'he decidit per un tronc de Nadal, pràcticament sense pensar ! Ho tenia pendent des de l'any passat, quan també pel meu "cumple" en van regalar el tapet lékué.
Realment, amb aquest gadget, resulta absolutament senzill fer-lo, la recepta que suggereixen queda perfecte , i és extramadament fàcil ! ( ei que no tinc comissió !!!)
Així doncs, la recepta original, sense camviar res
Jo ho he fet amb xocolata Nestlè Postres, tot i que ja sabeu, la meva preferida, la xocolata Brescó !


Semblant molts passos però són molt senzills ;-)

Ingredients:

Pa de pessic
  • 4 ous
  • 75 g de sucre
  • 1 culleradeta de sucre avainillat
  • 90 g de farina (especial rebosteria)
  • 40 g de mantega ( del cadí )
  • ½ culleradeta de llevat en pols 
Per al farcit
  • 200 g de xocolata negra fondant
  • 200 g de nata per muntar
Per a la cobertura
  • 150 g de xocolata negra fondant
  • 150 g de nata per muntar 

Guarniments: en el meu cas, bombons amb motius nadalencs , comprats a la Boqueria

Preparació
  1. Pre-escalfar el forn a 200º
  2. Batre els ous en un bol gran amb unes varetes elèctriques
  3. Afegir el sucre i el sucre avainillat i seguir batent durant 3-4 minuts més fins a obtenir una crema i blanquinosa
  4. Afegir la farina i el llevat tamisats 
  5. Afegeix la mantega fosa, aboca la preparació en el tapet, prèviament col · locat sobre la reixeta del forn, i estendre bé amb l'espàtula. Aquest pas és molt important perquè si no, us quedarà el braç més gruixut d'un cantó que d'un altre !!!
  6. Introduir la reixeta amb el tapet al forn  i  coure durant 12-14 minuts fins que el pa de pessic comenci a tenir un color daurat.
  7. Retira del forn i deixa entebeir
  8. Fon la xocolata al microones, en tandes de 20 segons i  deixa entebeir
  9. Muntar la nata i barrejar 3 cullerades amb la xocolata
  10. Afegir la resta remenant delicadament fins a obtenir una crema homogènia.
  11. Cobrir el pa de pessic amb la trufa preparada. 
  12. Enrotlla-ho sobre si mateix amb l'ajuda del tapet, el sistema és com si féssiu sushi, fent servir el taper per anar enrotllant !!
  13. Tallar les puntes, col · locar sobre una safata de servir i deixa a la nevera, jo a la zona 0 durant una mitja hora.
  14. Prepara la cobertura: bullir la nata, retirar del foc, abocar sobre la xocolata picada, remena i deixa entebeir.
  15. Cobrir el rotllo amb aquesta preparació i, amb l'ajuda d'una forquilla, fes dibuixos simulant un tronc. Decora !!!



En aquest temps el bloc ha superat les 50.000 visites, a prop de 55.000 ! Prometo no deixar-vos tant abandonats ;-)

Comentaris

T'ha quedat preciós!!! I felicitats pel comptador!! Petonarros!
FormyCake ha dit…
Madre mía que buena pinta, para incarle el diente a la pantalla jajaja

Enhorabuena por el blog.

Feliz Navidad y Felices Fiestas!!
Te dejamos nuestra web si no te importa: FormyCake
Pebre i xocolata ha dit…
Ei, felicitats! T'ha quedat molt bé, el tronc, molt ben decorat. Sembla boníssim!
Bon Any Nou!
Marta

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !