Ves al contingut principal

Tronc de Nadal !!!

Torno al bloc després de pràcticament + de 3 mesos sense publicar !
Ei ! que ningú es pensi que no he cuinat aquest temps !!! i la meva col·lecció de llibres de cuina ha anat augmentat, i s'acosta als 100, amb llibres vinguts de lluny i de més a prop  !



 




I un any més, la costum de fer-me el pastís d'aniversari, vaja idea, no ? com altres anys (aquí 2012 ) !
En aquesta ocasió, m'he decidit per un tronc de Nadal, pràcticament sense pensar ! Ho tenia pendent des de l'any passat, quan també pel meu "cumple" en van regalar el tapet lékué.
Realment, amb aquest gadget, resulta absolutament senzill fer-lo, la recepta que suggereixen queda perfecte , i és extramadament fàcil ! ( ei que no tinc comissió !!!)
Així doncs, la recepta original, sense camviar res
Jo ho he fet amb xocolata Nestlè Postres, tot i que ja sabeu, la meva preferida, la xocolata Brescó !


Semblant molts passos però són molt senzills ;-)

Ingredients:

Pa de pessic
  • 4 ous
  • 75 g de sucre
  • 1 culleradeta de sucre avainillat
  • 90 g de farina (especial rebosteria)
  • 40 g de mantega ( del cadí )
  • ½ culleradeta de llevat en pols 
Per al farcit
  • 200 g de xocolata negra fondant
  • 200 g de nata per muntar
Per a la cobertura
  • 150 g de xocolata negra fondant
  • 150 g de nata per muntar 

Guarniments: en el meu cas, bombons amb motius nadalencs , comprats a la Boqueria

Preparació
  1. Pre-escalfar el forn a 200º
  2. Batre els ous en un bol gran amb unes varetes elèctriques
  3. Afegir el sucre i el sucre avainillat i seguir batent durant 3-4 minuts més fins a obtenir una crema i blanquinosa
  4. Afegir la farina i el llevat tamisats 
  5. Afegeix la mantega fosa, aboca la preparació en el tapet, prèviament col · locat sobre la reixeta del forn, i estendre bé amb l'espàtula. Aquest pas és molt important perquè si no, us quedarà el braç més gruixut d'un cantó que d'un altre !!!
  6. Introduir la reixeta amb el tapet al forn  i  coure durant 12-14 minuts fins que el pa de pessic comenci a tenir un color daurat.
  7. Retira del forn i deixa entebeir
  8. Fon la xocolata al microones, en tandes de 20 segons i  deixa entebeir
  9. Muntar la nata i barrejar 3 cullerades amb la xocolata
  10. Afegir la resta remenant delicadament fins a obtenir una crema homogènia.
  11. Cobrir el pa de pessic amb la trufa preparada. 
  12. Enrotlla-ho sobre si mateix amb l'ajuda del tapet, el sistema és com si féssiu sushi, fent servir el taper per anar enrotllant !!
  13. Tallar les puntes, col · locar sobre una safata de servir i deixa a la nevera, jo a la zona 0 durant una mitja hora.
  14. Prepara la cobertura: bullir la nata, retirar del foc, abocar sobre la xocolata picada, remena i deixa entebeir.
  15. Cobrir el rotllo amb aquesta preparació i, amb l'ajuda d'una forquilla, fes dibuixos simulant un tronc. Decora !!!



En aquest temps el bloc ha superat les 50.000 visites, a prop de 55.000 ! Prometo no deixar-vos tant abandonats ;-)

Comentaris

T'ha quedat preciós!!! I felicitats pel comptador!! Petonarros!
FormyCake ha dit…
Madre mía que buena pinta, para incarle el diente a la pantalla jajaja

Enhorabuena por el blog.

Feliz Navidad y Felices Fiestas!!
Te dejamos nuestra web si no te importa: FormyCake
Pebre i xocolata ha dit…
Ei, felicitats! T'ha quedat molt bé, el tronc, molt ben decorat. Sembla boníssim!
Bon Any Nou!
Marta

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Bacallà fresc, marinat cassolà

Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!

Ingredients 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms300 gr de sucre250 gr de sal de cuinapebres de colors en graoli d'olivaPer servir : tomàquet kumato, torradetes, olivadaPreparació
En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cuaPosar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre. Procedir amb cadascun dels llomsEmbolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anarA les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper filmUna altra cop a la nevera, unes 8 horesAl cap de 8 hores, tallar el …