Passa al contingut principal

Tronc de Nadal !!!

Torno al bloc després de pràcticament + de 3 mesos sense publicar !
Ei ! que ningú es pensi que no he cuinat aquest temps !!! i la meva col·lecció de llibres de cuina ha anat augmentat, i s'acosta als 100, amb llibres vinguts de lluny i de més a prop  !



 




I un any més, la costum de fer-me el pastís d'aniversari, vaja idea, no ? com altres anys (aquí 2012 ) !
En aquesta ocasió, m'he decidit per un tronc de Nadal, pràcticament sense pensar ! Ho tenia pendent des de l'any passat, quan també pel meu "cumple" en van regalar el tapet lékué.
Realment, amb aquest gadget, resulta absolutament senzill fer-lo, la recepta que suggereixen queda perfecte , i és extramadament fàcil ! ( ei que no tinc comissió !!!)
Així doncs, la recepta original, sense camviar res
Jo ho he fet amb xocolata Nestlè Postres, tot i que ja sabeu, la meva preferida, la xocolata Brescó !


Semblant molts passos però són molt senzills ;-)

Ingredients:

Pa de pessic
  • 4 ous
  • 75 g de sucre
  • 1 culleradeta de sucre avainillat
  • 90 g de farina (especial rebosteria)
  • 40 g de mantega ( del cadí )
  • ½ culleradeta de llevat en pols 
Per al farcit
  • 200 g de xocolata negra fondant
  • 200 g de nata per muntar
Per a la cobertura
  • 150 g de xocolata negra fondant
  • 150 g de nata per muntar 

Guarniments: en el meu cas, bombons amb motius nadalencs , comprats a la Boqueria

Preparació
  1. Pre-escalfar el forn a 200º
  2. Batre els ous en un bol gran amb unes varetes elèctriques
  3. Afegir el sucre i el sucre avainillat i seguir batent durant 3-4 minuts més fins a obtenir una crema i blanquinosa
  4. Afegir la farina i el llevat tamisats 
  5. Afegeix la mantega fosa, aboca la preparació en el tapet, prèviament col · locat sobre la reixeta del forn, i estendre bé amb l'espàtula. Aquest pas és molt important perquè si no, us quedarà el braç més gruixut d'un cantó que d'un altre !!!
  6. Introduir la reixeta amb el tapet al forn  i  coure durant 12-14 minuts fins que el pa de pessic comenci a tenir un color daurat.
  7. Retira del forn i deixa entebeir
  8. Fon la xocolata al microones, en tandes de 20 segons i  deixa entebeir
  9. Muntar la nata i barrejar 3 cullerades amb la xocolata
  10. Afegir la resta remenant delicadament fins a obtenir una crema homogènia.
  11. Cobrir el pa de pessic amb la trufa preparada. 
  12. Enrotlla-ho sobre si mateix amb l'ajuda del tapet, el sistema és com si féssiu sushi, fent servir el taper per anar enrotllant !!
  13. Tallar les puntes, col · locar sobre una safata de servir i deixa a la nevera, jo a la zona 0 durant una mitja hora.
  14. Prepara la cobertura: bullir la nata, retirar del foc, abocar sobre la xocolata picada, remena i deixa entebeir.
  15. Cobrir el rotllo amb aquesta preparació i, amb l'ajuda d'una forquilla, fes dibuixos simulant un tronc. Decora !!!



En aquest temps el bloc ha superat les 50.000 visites, a prop de 55.000 ! Prometo no deixar-vos tant abandonats ;-)

Comentaris

T'ha quedat preciós!!! I felicitats pel comptador!! Petonarros!
FormyCake ha dit…
Madre mía que buena pinta, para incarle el diente a la pantalla jajaja

Enhorabuena por el blog.

Feliz Navidad y Felices Fiestas!!
Te dejamos nuestra web si no te importa: FormyCake
esborrar ha dit…
Ei, felicitats! T'ha quedat molt bé, el tronc, molt ben decorat. Sembla boníssim!
Bon Any Nou!
Marta

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que...

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p...