Torno al bloc després de pràcticament + de 3 mesos sense publicar !
Ei ! que ningú es pensi que no he cuinat aquest temps !!! i la meva col·lecció de llibres de cuina ha anat augmentat, i s'acosta als 100, amb llibres vinguts de lluny i de més a prop !
I un any més, la costum de fer-me el pastís d'aniversari, vaja idea, no ? com altres anys (aquí 2012 ) !
En aquesta ocasió, m'he decidit per un tronc de Nadal, pràcticament sense pensar ! Ho tenia pendent des de l'any passat, quan també pel meu "cumple" en van regalar el tapet lékué.
Realment, amb aquest gadget, resulta absolutament senzill fer-lo, la recepta que suggereixen queda perfecte , i és extramadament fàcil ! ( ei que no tinc comissió !!!)
Així doncs, la recepta original, sense camviar res
Jo ho he fet amb xocolata Nestlè Postres, tot i que ja sabeu, la meva preferida, la xocolata Brescó !
Semblant molts passos però són molt senzills ;-)
Ingredients:
Pa de pessic
Guarniments: en el meu cas, bombons amb motius nadalencs , comprats a la Boqueria
Ei ! que ningú es pensi que no he cuinat aquest temps !!! i la meva col·lecció de llibres de cuina ha anat augmentat, i s'acosta als 100, amb llibres vinguts de lluny i de més a prop !
I un any més, la costum de fer-me el pastís d'aniversari, vaja idea, no ? com altres anys (aquí 2012 ) !
En aquesta ocasió, m'he decidit per un tronc de Nadal, pràcticament sense pensar ! Ho tenia pendent des de l'any passat, quan també pel meu "cumple" en van regalar el tapet lékué.
Realment, amb aquest gadget, resulta absolutament senzill fer-lo, la recepta que suggereixen queda perfecte , i és extramadament fàcil ! ( ei que no tinc comissió !!!)
Així doncs, la recepta original, sense camviar res
Jo ho he fet amb xocolata Nestlè Postres, tot i que ja sabeu, la meva preferida, la xocolata Brescó !
Semblant molts passos però són molt senzills ;-)
Ingredients:
- 4 ous
- 75 g de sucre
- 1 culleradeta de sucre avainillat
- 90 g de farina (especial rebosteria)
- 40 g de mantega ( del cadí )
- ½ culleradeta de llevat en pols
- 200 g de xocolata negra fondant
- 200 g de nata per muntar
- 150 g de xocolata negra fondant
- 150 g de nata per muntar
Guarniments: en el meu cas, bombons amb motius nadalencs , comprats a la Boqueria
Preparació
- Pre-escalfar el forn a 200º
- Batre els ous en un bol gran amb unes varetes elèctriques
- Afegir el sucre i el sucre avainillat i seguir batent durant 3-4 minuts més fins a obtenir una crema i blanquinosa
- Afegir la farina i el llevat tamisats
- Afegeix la mantega fosa, aboca la preparació en el tapet, prèviament col · locat sobre la reixeta del forn, i estendre bé amb l'espàtula. Aquest pas és molt important perquè si no, us quedarà el braç més gruixut d'un cantó que d'un altre !!!
- Introduir la reixeta amb el tapet al forn i coure durant 12-14 minuts fins que el pa de pessic comenci a tenir un color daurat.
- Retira del forn i deixa entebeir
- Fon la xocolata al microones, en tandes de 20 segons i deixa entebeir
- Muntar la nata i barrejar 3 cullerades amb la xocolata
- Afegir la resta remenant delicadament fins a obtenir una crema homogènia.
- Cobrir el pa de pessic amb la trufa preparada.
- Enrotlla-ho sobre si mateix amb l'ajuda del tapet, el sistema és com si féssiu sushi, fent servir el taper per anar enrotllant !!
- Tallar les puntes, col · locar sobre una safata de servir i deixa a la nevera, jo a la zona 0 durant una mitja hora.
- Prepara la cobertura: bullir la nata, retirar del foc, abocar sobre la xocolata picada, remena i deixa entebeir.
- Cobrir el rotllo amb aquesta preparació i, amb l'ajuda d'una forquilla, fes dibuixos simulant un tronc. Decora !!!
Comentaris
Enhorabuena por el blog.
Feliz Navidad y Felices Fiestas!!
Te dejamos nuestra web si no te importa: FormyCake
Bon Any Nou!
Marta