Passa al contingut principal

Mona de Pasqua 2012

Després d'uns quants mesos sense escriure, us presento la mona que he fet.

Com anava amb una mica de pressa he fet servir una base de pastís ja comprada, tot i que no estava malament és millor quan és casolana.

La recepta de la gema l'he tret del bloc de la cuina de casa, estupenda, que alhora, és una recepta d'en Carlos Valencia, un bloc de pastisseria que el trobo impressionant, tot i que la propera faré més quantitat, m'encanta la gema i aquesta recepta la trobo ideal.


Ingredients 
un base de pastís o un pa de pessic fet amb la recepta del iogurt o la que us agradi o feu servir normalment.
Pel farcit
1/2 pot de melmelada de taronja amarga

Per la Gema ( la "Yema")
A la propera, faré més quantitat. Per aquesta:
3 ous
la mateix quantitat de sucre que el pes dels ous
15 gr de maizena
90 gr d'aigua mineral
Barrejar els ous amb l'aigua. I el sucre amb la maizena. Abocar tot plegat en un pot al foc , sense deixar de remenar, fins que espesi. Abocar de seguit en una plata freda.

Per l'almívar
1 got de suc de taronja
el mateix pes de sucre
1/4 de got de conyac

Fer bullir el suc de taronja amb el conyac i el sucre, fins que agafi textura de xarop. Retirar i refredar

A part: crocant (Vahine), ous de xocolata (marca lindt), ninos, plomes, flors de sucre (Vahine) etc..

Per muntar la mona:
partir la base del pastís en 3. Disposar una capa, regar en part de l'almívar i cobrir amb la melmelada. Col.locar el segon pis, regar amb l'altre part de l'almívar i cobrir amb part de la gema. Tapar amb el tercer pis. Cobrir amb la resta de la gema, i adornar. Guardar a la nevera fins que s'arrefredi.

Espero que us hagi agradat :-)











Tallant la mona :-)

Comentaris

Gemma ha dit…
Felicitats, t'ha quedat sensacinal!!!!!!!!!
La recepta de la yema és molt fàcil, oi? :)
I l'any que ve has de fer el pa de pessic, je je ej... ;)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !