Ves al contingut principal

Mona de Pasqua 2012

Després d'uns quants mesos sense escriure, us presento la mona que he fet.

Com anava amb una mica de pressa he fet servir una base de pastís ja comprada, tot i que no estava malament és millor quan és casolana.

La recepta de la gema l'he tret del bloc de la cuina de casa, estupenda, que alhora, és una recepta d'en Carlos Valencia, un bloc de pastisseria que el trobo impressionant, tot i que la propera faré més quantitat, m'encanta la gema i aquesta recepta la trobo ideal.


Ingredients 
un base de pastís o un pa de pessic fet amb la recepta del iogurt o la que us agradi o feu servir normalment.
Pel farcit
1/2 pot de melmelada de taronja amarga

Per la Gema ( la "Yema")
A la propera, faré més quantitat. Per aquesta:
3 ous
la mateix quantitat de sucre que el pes dels ous
15 gr de maizena
90 gr d'aigua mineral
Barrejar els ous amb l'aigua. I el sucre amb la maizena. Abocar tot plegat en un pot al foc , sense deixar de remenar, fins que espesi. Abocar de seguit en una plata freda.

Per l'almívar
1 got de suc de taronja
el mateix pes de sucre
1/4 de got de conyac

Fer bullir el suc de taronja amb el conyac i el sucre, fins que agafi textura de xarop. Retirar i refredar

A part: crocant (Vahine), ous de xocolata (marca lindt), ninos, plomes, flors de sucre (Vahine) etc..

Per muntar la mona:
partir la base del pastís en 3. Disposar una capa, regar en part de l'almívar i cobrir amb la melmelada. Col.locar el segon pis, regar amb l'altre part de l'almívar i cobrir amb part de la gema. Tapar amb el tercer pis. Cobrir amb la resta de la gema, i adornar. Guardar a la nevera fins que s'arrefredi.

Espero que us hagi agradat :-)











Tallant la mona :-)

Comentaris

Gemma ha dit…
Felicitats, t'ha quedat sensacinal!!!!!!!!!
La recepta de la yema és molt fàcil, oi? :)
I l'any que ve has de fer el pa de pessic, je je ej... ;)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…