Passa al contingut principal

Sant Jordi 2012: llibres de cuina

Aprofito que aviat serà Sant Jordi per parlar dels llibres de cuina.
En primer lloc, cal dir que m'agrada molt llegir.
Per això Sant Jordi és el meu dia preferit de l'any, més que Nadal o el meu aniversari , més que el primer dia de vacances, on tot està per estrenar :-)

Puc llegir perfectament un o dos llibres a la setmana, sempre amb paper ! i una mica obsessiu, quan em dona per un autor, no paro fins que llegeixo tot el què puc i ha publicat !!


Sort que tinc la biblioteca a 25 m de casa o més a prop. Fa poc que l'han inaugurada i al principi, molts dies només hi anava jo. Ara el poble ja s'acostumat i és veu molt moviment. Segons el meu cosí, jo i la Duquessa d'Alba tenim el privilegi de tenir la millor biblioteca d'Espanya :-), ja que la biblioteca tan a prop, és quasi una extensió de casa meva :-)

Font : www.diba.es
I m'agrada molt consultar llibres de cuina i de fet són pràcticament els únics que compro o em regalen: en tinc 54 en aquests moments. Com veieu, guardats sense ordre ni control
Llibres que sovint només miro i remiro. I durant un temps em dona per consultar-me un en concret fins que decideixo alguna recepta que finalment no faig.
Però com em distreu !!!!!
Potser només he fet una recepta d'uns 10 llibres o així. Els que més faig servir són els llibres de receptes de pa
La meva primera condició en elegir un llibre de cuina és que tingui fotos, a més a més, de fotos de qualitat. Els únics llibres que tinc sense fotos són els de la Mireria Carbó.

I ara uns presento els últims que m'han regalat:

La comida de la Familia de Ferran Adrià. Aquest llibre és un dels preferits ara mateix. És un llibre  molt pràctic, intel·ligent, organitzat. Amb receptes pensades per 2, 6 o 75 persones. Ideal. Té una part dedicada a preparacions bàsiques: salsa de tomata, caldos, picades, romescos. Dedica bona part a ensenyar organització a la cuina, aspectes que jo normalment ja faig i potser per això m'agrada el llibre, ja que em dona la raó , je,je. Per exemple, preparar un fumet i un sofregit, guardar en quantitats petites, congelar i el dia que vols fer un arròs, o una fideuà la prepares en un pim pam. M'encanta i us el recomano !!!


Els millors plats de l'Àvia Remei i Els millors postres de 'Àvia Remei, M'encanten també. Volia uns llibres de cuina catalana, tradicional però moderna i senzilla alhora. Són ideals, amb fotos i molt ben explicats. D'aquests llibres faig fer codonyar i em va quedar fantàstic. Tinc pendent, com no, preparar algunes receptes.

Finalment, he de comentar, que quan necessito una recepta, sabeu que faig ?? consultar llibre ??? NOOOOO. Truco a la mare. La mare és el millor llibre de cuina que tinc :-)

Comentaris

Gemma ha dit…
St Jordi també és la meva festa preferida :)
I la mare sempre serà la millor font d'informació per aconseguir la millor recepta, je je je ;)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-( Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots. I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ? El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí . És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli. Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill. Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet ! Per acompanyar salsa romesco , com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts , simplement amb una mica de sal !

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Coca de recapte

Aquesta coca la tindreu ràpidament pastada. No necessita ni llevat ni temps per a què pugi la massa. Els ingredients de sobre la massa poden ser els que volgueu. Des d'escalibada, ceba, carbassó, espinacs, formatge de cabra, etc. Per la massa:  250 gr de farina (normal no fa falta de força) 100 gr d'aigua amb gas 50 ml de vi blanc  25 ml d'oli un polsim de sal Preparació: Pastar tots els ingredients junts. Us podeu ajudar d'una espàtula de silicona. Ja veureu que en un moment es pasta tot super bé. Estirar la massa sobre una làmina de silicona amb l'ajuda d'un corro. Jo en tinc un de silicona i va genial Escalfar el forn a 200º Repartir els ingredients per sobre. Si tenen temps de cocció diferent, afegir primer els que costin més i al cap d'uns minuts de forn, afegir la resta. En aquest cas: afegir la ceba a la massa i salpebrar. Enfornar. Al cap de uns 15 minuts, afegir els tomàquets xerrys i les gírgoles Al cap de 10 minuts, afegir el formatg...